• 6 op 6 na 2 gelijke spelen

  Na het gelijke spel tegen Koninckshof was het nodig om met een Driepunter aan te knopen. Op het veld van VK Velle ging Volksunie niet alleen op zoek naar winst, ook de fikse nederlaag in de oefenmatch van enkele weken geleden moest recht gezet worden. De eerste helft ging gelijk op. VK Velle verdiende zeker een doelpunt, maar een alweer sterk keepende Glen hield de netten schoon. Volksunie had meer geluk bij de afwerking. Voor de rust wisten de bezoekers 2x te scoren. De tweede helft was volledig voor Volksunie. De score werd ondermeer door een tweede doelpunt van Patrick verdubbeld naar 0-4. Alweer een clean sheet voor de defensie die al weken mee profiteert van de superzoom van Glen. 

  Een pak rustiger had Glen het afgelopen zondag tegen Pulsh. Hoewel de tegenstander moeilijk te bespelen bleek, konden zij zelden het geel zwarte doel bedreigen. De thuisploeg was reeds in de openingsminuten voor het eerst gevaarlijk. Nicki besloot nipt naast. Volksunie was gevaarlijker en had verschillende mogelijkheden, maar het was dankzij een afgeweken bal van Patrick dat de score werd geopend. 1-0. Voor de rest stond deze wedstrijd in het teken van blessures. Zowel de thuisploeg, als de bezoekers moesten reeds vlug noodgedwongen enkele wissels doorvoeren. 

  Na de rust ging de thuisploeg op zoek naar een bevrijdende tweede treffer. Andy zag zijn afstandsschot op de lat stranden. Het had de ultieme bekroning geweest van een sterke partij. Jammer. Pulsh kreeg ook meer grip op de wedstrijd en zette Glen aan het werk. Een voetveeg in de korte hoek was bij een inzet van Pulsh meer dan nodig. Aan de overkant wist Nicki uiteindelijk de laatste twijfel weg te nemen door de twee nul beheerst te scoren. Het tweede doelpunt bleek even later nodig te zijn om de drie punten thuis te houden,  want in de slotseconden krulde Pulsh een vrije trap mooi binnen.  Het was het laatste wapenfeit van de partij en stilaan zien we een afscheiding in het klassement. Voorlopig staan we op een mooie tweede Plaats!  Volgende week rijden we richting Waasmunster, waar we zeemeermin zullen bekampen. 

 • Vk Volksunie - Koninckshof

  Een onvervalste topper stond er zondag op het programma. Koninckshof op bezoek bij Volksunie! De laatste jaren wist Volksunie nauwelijks punten thuis te houden. 

  Volksunie begint langzaamaan uit de selectieproblemen te raken. Maar liefst 17 spelers tekenden present en dat was meteen het 5-voudige van wat de coach op training mocht verwelkomen. Hoewel de fysieke paraatheid van sommigen nog niet is wat het zou moeten zijn, zijn we verheugd om het blessureleed zachtjesaan vaarwel te zeggen. Hoewel, deze week bereikte ons het nieuws dat we hoogstwaarschijnlijk geen beroep meer kunnen doen op "Den Bo". Een langdurige revalidatie aan de knie staat hem te wachten. Sterkte Man!  

  Wel terug van de partij waren de gebroeders Perdaen. Hans en Pieter waren reeds vorige week van de partij om toch inzetbaar te kunnen zijn in de match van 't jaar. De match begon evenwichtig, maar het was de bezoekende ploeg die het gevaarlijkste kon uithalen. Spijtig voor hen staat de goalie van Volksunie al weken op hoog niveau te acteren. Ook zondag hield hij zijn team enkele keren recht. Toch moest de pezige doelman zich voor de rust tweemaal gewonnen geven, waaronder 1x op penalty. Volksunie deed mee, maar de schoten naar doel bleven ondermaats. 0-2 was de ruststand en geel zwart was vastbesloten om het tij te doen keren. Onder impuls van Timmy begon de thuisploeg verschroeiend aan de tweede wedstrijdhelft. De aanvallersmentaliteit werd al gauw beloond met de aansluitingstreffer. Andy bracht de bal scherp over de verdediging alwaar Timmy de bal in 1 tijd wist binnen te werken. De bezoekers wisten dat het nog een lange wedstrijd ging worden, want Volksunie had al vlug door dat er iets te rapen viel. En even later was het alweer prijs. Na een rommelige fase kwam de bal voor de voeten van Roel, die makkelijk de gelijkmaker kon scoren. 2-2 en de bezoekers hingen in de touwen. Volksunie had nog mogelijkheden om de drie punten thuis te houden, maar vond zowel de doelman als het doelhout op de weg. Het laatste kwartier begon de vermoeidheid danig op te spelen zodat ook de bezoekers hun kans zagen om eens de andere kant van het plein te bezoeken. Hun schoten konden Glen niet echt bedreigen, maar in het absolute slot kregen de bezoekers nog een 100% kans. De poging van Koninckshof werd op magistrale wijze uit doel geranseld door Glen die zo nog een welverdiend punt wist thuis te houden.

  Volgende week staat De Velle op het programma. Hopelijk kunnen we de laatste confrontatie uitwissen met een goed resultaat. Makkelijk zal het niet worden. Ook zij doen het goed met 3 zeges en een gelijkspel tegen Kozlucaspor.

  Spanning Verzekerd!