6 op 6 na 2 gelijke spelen

Na het gelijke spel tegen Koninckshof was het nodig om met een Driepunter aan te knopen. Op het veld van VK Velle ging Volksunie niet alleen op zoek naar winst, ook de fikse nederlaag in de oefenmatch van enkele weken geleden moest recht gezet worden. De eerste helft ging gelijk op. VK Velle verdiende zeker een doelpunt, maar een alweer sterk keepende Glen hield de netten schoon. Volksunie had meer geluk bij de afwerking. Voor de rust wisten de bezoekers 2x te scoren. De tweede helft was volledig voor Volksunie. De score werd ondermeer door een tweede doelpunt van Patrick verdubbeld naar 0-4. Alweer een clean sheet voor de defensie die al weken mee profiteert van de superzoom van Glen. 

Een pak rustiger had Glen het afgelopen zondag tegen Pulsh. Hoewel de tegenstander moeilijk te bespelen bleek, konden zij zelden het geel zwarte doel bedreigen. De thuisploeg was reeds in de openingsminuten voor het eerst gevaarlijk. Nicki besloot nipt naast. Volksunie was gevaarlijker en had verschillende mogelijkheden, maar het was dankzij een afgeweken bal van Patrick dat de score werd geopend. 1-0. Voor de rest stond deze wedstrijd in het teken van blessures. Zowel de thuisploeg, als de bezoekers moesten reeds vlug noodgedwongen enkele wissels doorvoeren. 

Na de rust ging de thuisploeg op zoek naar een bevrijdende tweede treffer. Andy zag zijn afstandsschot op de lat stranden. Het had de ultieme bekroning geweest van een sterke partij. Jammer. Pulsh kreeg ook meer grip op de wedstrijd en zette Glen aan het werk. Een voetveeg in de korte hoek was bij een inzet van Pulsh meer dan nodig. Aan de overkant wist Nicki uiteindelijk de laatste twijfel weg te nemen door de twee nul beheerst te scoren. Het tweede doelpunt bleek even later nodig te zijn om de drie punten thuis te houden,  want in de slotseconden krulde Pulsh een vrije trap mooi binnen.  Het was het laatste wapenfeit van de partij en stilaan zien we een afscheiding in het klassement. Voorlopig staan we op een mooie tweede Plaats!  Volgende week rijden we richting Waasmunster, waar we zeemeermin zullen bekampen. 

De commentaren zijn gesloten.