• 0-0 en een puntje gewonnen

  Voor het eerst dit seizoen hebben we punten laten liggen. Hoewel, eigenlijk hebben we nog een puntje gewonnen. Volksunie had het moeilijk tegen het sterke collectief van de thuisploeg. Kozlucaspor speelt vanuit een stevige 4-mansachterhoede die onder geen voorwaarde hun positie verlaat. Het mannetje tekort op het midden wordt goed gecamoufleerd door een paar technisch vaardige spelers. Het enige minpuntje is misschien het aanvallende compartiment dat aan efficiëntie ontbreekt. Volksunie kon hun tegenstander een half uur goed opvangen. Het gaf weinig mogelijkheden weg, maar raakte zelf nauwelijks aan het vijandige doel. In het laatste kwartier kwamen we tot 2x toe goed weg toen de thuisaanval nogal knullig afwerkte.

  Ook na de rust moest Volksunie het spel ondergaan. De thuisploeg trof 2x de paal, maar het geluk zat mee voor geel zwart. Volksunie kwam pas in het slot tot enkele mogelijkheden. Hans maakte zijn wederoptreden en kreeg meteen de eerste kans voor Volksunie van de wedstrijd. Een tweede kans was er voor Nicki die op de keeper besloot. De laatste minuten kon het doelpunt aan beide zijden vallen, maar de eerlijkheid gebied te zeggen dat vooral wij tevreden waren bij het horen van het eindsignaal.

  Volgende week terug een tandje bijsteken. Koninckshof komt op bezoek en zij zullen vol voor de drie punten gaan. Maar ook wij gaan ons huid duur verkopen. 

  Tot zondag!

 • 9 op 9 na 1-4 winst op Were di

  Zondag stond alweer de derde competitiewedstrijd op het programma. Were Di was de tegenstander en het plein in de Hellestraat ligt ons niet echt. Deze keer had de coach voorgenomen om deze traditie te verbreken en zijn troepen aan te vuren om vanaf de eerste seconde de tegenstander bij de keel te grijpen. Een eerste blik op het veld geworpen, deed de goesting om er een mooie pot voetbal van te maken een beetje slinken. Het gras stond enkele centimeters te hoog en de putten en bulten in het plein waren niet te overzien. Toch hield geel zwart zich aan de afspraak en liet de thuisploeg vanaf het eerste fluitsignaal geen moment voetballen.  De thuisploeg kon op geen enkele manier Glen bedreigen. Het overwicht van Volksunie werd op het kwartier verzilverd na een corner. Een kort genomen corner werd afgewerkt door Nicki die met wat hulp van de tegenstander een goals je op zijn palmares kon bijtekenen. Even later was een nieuwe corner alweer aanleiding voor een doelpunt. Nu wist Christophe met een stevige kopbal de bal tegen de netten te jagen. Daarmee gaf hij de criticasters lik op stuk. Een verdiende dubbele voorsprong en dat was meteen het sein om te teugels iets minder strak te houden. Dit gaf de thuisploeg enige ruimte om aan aanvallen te denken. De voorlijn van Were Di was niet echt present, want zelfs de cadeautjes van Volksunie namen ze niet aan. Aan de overkant ging de bal er vlotter in. Timmy werkte prachtig voorbereidend werk van een alweer aanwezige Nicki makkelijk af. Aan de rust stond er een mooie 0-3 op het bord en de bezoekers waanden zich zegezeker. Dat leek een verklaring voor de slappe vertoning in de tweede helft. Of hadden we in de eerste wedstrijdhelft te veel krachten verspeeld? Feit was dat de thuisploeg de westrijd overnam en al vlug kon tegenscoren. Were Di gaf zich nog niet gewonnen, maar verknoeide teveel kansen om de wedstrijd naar zich toe te trekken. Volksunie kreeg in de tweede helft ook nog mogelijkheden,  maar kon pas in het absolute slot de 1-4 eindcijfers vast leggen. Nicki werd na een splijtende pas doorheen de defensie geloodst en werkte vakkundig af. 

  De coach was lyrisch over de eerste helft, maar had ook serieuze bedenkingen bij het verval in de tweede helft. Toch waren zijn twijfels allerminst nefast voor de feestvreugde even later. De bbq werd gesmaakt, het nieuws van de nederlaag van Koninckshof evenzeer. Volgende week gaan we op bezoek bij Kozlucaspor, volgens velen top drie kandidaat!  Zij hebben zonet de scalpel van de uittredend kampioen op zak en zullen ons met veel vertrouwen ontvangen. 

  Afspraak, aanstaande zondag, 10u, Witte Molen!

  Tot dan!

   

   

 • 6 op 6

  Volksunie - Spaans Kwartier. Sinds mensenheugenis een wedstrijd waarin er een pak doelpunten vallen. Spaans Kwartier, dat een jaartje in tweede afdeling had gekampeerd, beschikt over een meer dan degelijke voorhoede, maar laat achterin wel eens een steekje vallen. Vandaar misschien een verklaring voor de doelpuntrijke wedstrijden. 

  Volksunie had ook deze week weer te kampen met een overbevolkte ziekenboeg: vaste kinebezoekers Hans en Pieter staan reeds enkele maanden op de lijst. Ook Luc herstelt nog van een enkeloperatie en weet nog niet of de goesting in voetbal de raadgevingen van de medische staf zal overstijgen. Wouter sukkelt ook al enkele weken met een aanhoudende liesblessure en deze week vervoegt Bo de lijst met langdurig geblesseerden. De eerste berichten zijn niet echt hoopgevend! Ook niet van de partij tegen Spanje was Karel, hij blesseerde zich eveneens tegen de Globeshotters, maar zou volgende week terug paraat zijn.

  Maar, Volksunie kon wel de nieuwe aanwinst voor het eerst opstellen. Pieter-Jan heeft in de afgelopen tijd meer furore gemaakt tijdens lokale festivals en in bruine kroegen, dan op het plein. Hetgeen bewijst dat deze jonge snaak perfect in de groep past.

  De wedstrijd dan maar.Deze kwam moeilijk op dreef. Beide ploegen misten creativiteit en snelheid om de tegenstander te verontrusten. Het was pas na 20 minuten dat Volksunie de bovenhand nam. Enkele goede combinaties zorgden voor gevaar en op het half uur wist Nicki een rebound te scoren. Het doelpunt werd wegens buitenspel afgekeurd, maar gaf de thuisploeg het nodige vertrouwen. Volksunie ging nadrukkelijk op zoek naar de verdiende openingsgoal,  maar stuitte enkele malen op de bezoekende doelman. Ei zo na kreeg de thuisploeg het deksel op de neus toen een splijtende bal doorheen het midden de Spaanse aanvaller alleen voor Glen zette. Gelukkig kon de man in vorm zijn netten schoon houden. Voor de rust was er nog een mooie mogelijkheid voor Christophe na een prachtige voorzet van Wesley. Zijn kopbal ging jammerlijk over. 0-0 bij de rust en daar waren vooral de bezoekers blij mee. 

  Volksunie was vastbesloten om de drie punten  thuis te houden en ging vol in de aanval. Een sterk gehavend spanje moest uiteindelijk het onderspit delven na een pegel van Timmy. Loeihard legde hij Herman VD het zwijgen op! De ban was gebroken en bij Spaans Kwartier moesten ze zelf met z'n tienen verder. De dubbele voorsprong bleef niet uit en kwam er na een mooie combinatie waarbij Nicki de bal makkelijk kon scoren. Even later kon hij een geruststellende 3-0 scoren, maar zijn afwerking was ondermaats. Tot overmaat van ramp wisten de bezoekers de counter te verzilveren. 2-1 en dan kruipt er toch een beetje twijfel in de ploeg. In 5 minuten gaf Volksunie 2 loepzuivere kansen weg, en mocht de spaanse spits 26 zijn ipv 62 had de gelijkmaker zeker op het bord gestaan. Twijfel kan je oplossen door ervaring! Bob klaarde de klus in 10 dolle minuten. Hij wist in deze tijdspanne tweemaal te scoren, 1x nipt naast te knallen met een dropshot vanop 20m en een keer de lat te raken. 4-1 was de eindstand en met zijn 2 treffers wordt onze ex-doelman topschutter. Benieuwd of hij ook volgende week weet te scoren tegen Were Di. Op het plein in de Hellestraat hebben we nog nooit echt weten overtuigen. Hopelijk breken we de ban en kunnen we spreken van een geslaagde seizoenstart.  

  Er zijn momenteel nog slechts 3 ploegen met het max van de punten: Young Boys, Koninckshof en wijzelf!

   

 • Eerste driepunter is binnen

  Er stond meteen een moeilijke wedstrijd op het programma. Het kunstgras in de Meesterstraat is voor velen onder ons niet meteen de favoriete ondergrond. Hoewel de overwinning tegen Woodstock deugd deed, was het vertrouwen nog niet echt intact. Het ontbreken van Timmy deed daar ook geen deugd aan. Alweer kopzorgen voor de coach.

  De beide teams gingen er van bij de start vol voor. Met open vizier trokken ze ten aanval en dat zorgde voor diverse kansen aan beide zijden. De partij was aangenaam om volgen en de openingsgoal kon niet lang uitblijven. Zowel Globeshotters als Volksunie konden aanspraak maken op een doelpunt. Beide ploegen kwamen onder druk te staan en de defensies kraakten serieus bijtijds. Het verschil zat hem in de doelman. Glen verkeert duidelijk in de vorm van zijn leven en pakt momenteel ongeveer elke bal die op hem wordt afgevuurd. Een kanonskogel vanop een meter of 5 pareerde hij met een waanzinnige reflex. Aan de overkant had de doelman geen verhaal op een geweldige uithaal van Karel. Vanop een kleine 20m joeg hij de bal tegen de netten. Eindelijk trapt hij zoals op training, dacht de geel zwarte oefenmeester. De thuisploeg kreeg een opdoffer te verwerken en Volksunie kon combineren. Onder impuls van een sterk middenveld sneed Volksunie met slechts enkele passes doorheen de thuisdefensie. Ook de thuisploeg kon hier en daar vervaarlijk opduiken, maar de thuisploeg kampte met een gebrek aan efficiëntie. Roel daarentegen wist wel raad toen hij alleen voor de doelman werd gezet. Met een beheerste schuiver verdubbelde hij de score. De 0-3 kon nauwelijks een minuut later op het bord gestaan hebben. Na een hoge voorzet en veel gerommel voor doel. Wat er allemaal gebeurde in die fracties van seconden is niet te vertellen, maar dat de bal net op de lijn gekeerd werd was wel duidelijk. De thuisploeg kreeg op slag van rust nog een geweldige kans op de aansluitingstreffer, maar het gekraakte schot ging voorlangs. Tijdens de rust moest Karel de strijd staken en verscheen good old Bob op het strijdtoneel. Bob, voormalig doelman, klust sinds het uitvallen van diverse Perdaenen bij als spits. De tweede helft was nauwelijks op gang of hij prikte bijna een doelpuntje mee. Zijn poging dwarrelde net naast. Toch was het slechts uitstel, want 1 minuut later legde hij zijn rechtstreekse verdediger in de luren. 0 vs 3! Niet veel later moest alweer een Volksunie spelers geblesseerd afhaken. Bo moest noodgedwongen plaats maken voor het competitiedebuut van Nicolas. Vermits beide ploegen er in de eerste helft een fysieke strijd van hadden gemaakt, was het niveau net iets minder. Vooral de thuisploeg kampte met veel balverlies en kon geen vuist meer maken. Volksunie wist in het slot nog de score aan te dikken via Roel, die alweer mooi in het straatje werd gestuurd. 0-4 was de eindstand en na de bekeruitschakeling van een week eerder was dit alweer een opdoffer voor de Globeshotters. 

  Volgende week volgt de eerste thuiswedstrijd. Spaans Kwartier komt op bezoek na een jaartje afwezigheid. Het scoutingteam spreekt van een goei ploeg met een koppel uitstekende spitsen.