6 op 6

Volksunie - Spaans Kwartier. Sinds mensenheugenis een wedstrijd waarin er een pak doelpunten vallen. Spaans Kwartier, dat een jaartje in tweede afdeling had gekampeerd, beschikt over een meer dan degelijke voorhoede, maar laat achterin wel eens een steekje vallen. Vandaar misschien een verklaring voor de doelpuntrijke wedstrijden. 

Volksunie had ook deze week weer te kampen met een overbevolkte ziekenboeg: vaste kinebezoekers Hans en Pieter staan reeds enkele maanden op de lijst. Ook Luc herstelt nog van een enkeloperatie en weet nog niet of de goesting in voetbal de raadgevingen van de medische staf zal overstijgen. Wouter sukkelt ook al enkele weken met een aanhoudende liesblessure en deze week vervoegt Bo de lijst met langdurig geblesseerden. De eerste berichten zijn niet echt hoopgevend! Ook niet van de partij tegen Spanje was Karel, hij blesseerde zich eveneens tegen de Globeshotters, maar zou volgende week terug paraat zijn.

Maar, Volksunie kon wel de nieuwe aanwinst voor het eerst opstellen. Pieter-Jan heeft in de afgelopen tijd meer furore gemaakt tijdens lokale festivals en in bruine kroegen, dan op het plein. Hetgeen bewijst dat deze jonge snaak perfect in de groep past.

De wedstrijd dan maar.Deze kwam moeilijk op dreef. Beide ploegen misten creativiteit en snelheid om de tegenstander te verontrusten. Het was pas na 20 minuten dat Volksunie de bovenhand nam. Enkele goede combinaties zorgden voor gevaar en op het half uur wist Nicki een rebound te scoren. Het doelpunt werd wegens buitenspel afgekeurd, maar gaf de thuisploeg het nodige vertrouwen. Volksunie ging nadrukkelijk op zoek naar de verdiende openingsgoal,  maar stuitte enkele malen op de bezoekende doelman. Ei zo na kreeg de thuisploeg het deksel op de neus toen een splijtende bal doorheen het midden de Spaanse aanvaller alleen voor Glen zette. Gelukkig kon de man in vorm zijn netten schoon houden. Voor de rust was er nog een mooie mogelijkheid voor Christophe na een prachtige voorzet van Wesley. Zijn kopbal ging jammerlijk over. 0-0 bij de rust en daar waren vooral de bezoekers blij mee. 

Volksunie was vastbesloten om de drie punten  thuis te houden en ging vol in de aanval. Een sterk gehavend spanje moest uiteindelijk het onderspit delven na een pegel van Timmy. Loeihard legde hij Herman VD het zwijgen op! De ban was gebroken en bij Spaans Kwartier moesten ze zelf met z'n tienen verder. De dubbele voorsprong bleef niet uit en kwam er na een mooie combinatie waarbij Nicki de bal makkelijk kon scoren. Even later kon hij een geruststellende 3-0 scoren, maar zijn afwerking was ondermaats. Tot overmaat van ramp wisten de bezoekers de counter te verzilveren. 2-1 en dan kruipt er toch een beetje twijfel in de ploeg. In 5 minuten gaf Volksunie 2 loepzuivere kansen weg, en mocht de spaanse spits 26 zijn ipv 62 had de gelijkmaker zeker op het bord gestaan. Twijfel kan je oplossen door ervaring! Bob klaarde de klus in 10 dolle minuten. Hij wist in deze tijdspanne tweemaal te scoren, 1x nipt naast te knallen met een dropshot vanop 20m en een keer de lat te raken. 4-1 was de eindstand en met zijn 2 treffers wordt onze ex-doelman topschutter. Benieuwd of hij ook volgende week weet te scoren tegen Were Di. Op het plein in de Hellestraat hebben we nog nooit echt weten overtuigen. Hopelijk breken we de ban en kunnen we spreken van een geslaagde seizoenstart.  

Er zijn momenteel nog slechts 3 ploegen met het max van de punten: Young Boys, Koninckshof en wijzelf!

 

De commentaren zijn gesloten.