Eerste driepunter is binnen

Er stond meteen een moeilijke wedstrijd op het programma. Het kunstgras in de Meesterstraat is voor velen onder ons niet meteen de favoriete ondergrond. Hoewel de overwinning tegen Woodstock deugd deed, was het vertrouwen nog niet echt intact. Het ontbreken van Timmy deed daar ook geen deugd aan. Alweer kopzorgen voor de coach.

De beide teams gingen er van bij de start vol voor. Met open vizier trokken ze ten aanval en dat zorgde voor diverse kansen aan beide zijden. De partij was aangenaam om volgen en de openingsgoal kon niet lang uitblijven. Zowel Globeshotters als Volksunie konden aanspraak maken op een doelpunt. Beide ploegen kwamen onder druk te staan en de defensies kraakten serieus bijtijds. Het verschil zat hem in de doelman. Glen verkeert duidelijk in de vorm van zijn leven en pakt momenteel ongeveer elke bal die op hem wordt afgevuurd. Een kanonskogel vanop een meter of 5 pareerde hij met een waanzinnige reflex. Aan de overkant had de doelman geen verhaal op een geweldige uithaal van Karel. Vanop een kleine 20m joeg hij de bal tegen de netten. Eindelijk trapt hij zoals op training, dacht de geel zwarte oefenmeester. De thuisploeg kreeg een opdoffer te verwerken en Volksunie kon combineren. Onder impuls van een sterk middenveld sneed Volksunie met slechts enkele passes doorheen de thuisdefensie. Ook de thuisploeg kon hier en daar vervaarlijk opduiken, maar de thuisploeg kampte met een gebrek aan efficiëntie. Roel daarentegen wist wel raad toen hij alleen voor de doelman werd gezet. Met een beheerste schuiver verdubbelde hij de score. De 0-3 kon nauwelijks een minuut later op het bord gestaan hebben. Na een hoge voorzet en veel gerommel voor doel. Wat er allemaal gebeurde in die fracties van seconden is niet te vertellen, maar dat de bal net op de lijn gekeerd werd was wel duidelijk. De thuisploeg kreeg op slag van rust nog een geweldige kans op de aansluitingstreffer, maar het gekraakte schot ging voorlangs. Tijdens de rust moest Karel de strijd staken en verscheen good old Bob op het strijdtoneel. Bob, voormalig doelman, klust sinds het uitvallen van diverse Perdaenen bij als spits. De tweede helft was nauwelijks op gang of hij prikte bijna een doelpuntje mee. Zijn poging dwarrelde net naast. Toch was het slechts uitstel, want 1 minuut later legde hij zijn rechtstreekse verdediger in de luren. 0 vs 3! Niet veel later moest alweer een Volksunie spelers geblesseerd afhaken. Bo moest noodgedwongen plaats maken voor het competitiedebuut van Nicolas. Vermits beide ploegen er in de eerste helft een fysieke strijd van hadden gemaakt, was het niveau net iets minder. Vooral de thuisploeg kampte met veel balverlies en kon geen vuist meer maken. Volksunie wist in het slot nog de score aan te dikken via Roel, die alweer mooi in het straatje werd gestuurd. 0-4 was de eindstand en na de bekeruitschakeling van een week eerder was dit alweer een opdoffer voor de Globeshotters. 

Volgende week volgt de eerste thuiswedstrijd. Spaans Kwartier komt op bezoek na een jaartje afwezigheid. Het scoutingteam spreekt van een goei ploeg met een koppel uitstekende spitsen. 

De commentaren zijn gesloten.