Woodstock - Volksunie 1-6

De tijd dat Woodstock - Volksunie een veelbelovende affiche was, ligt reeds enkele jaren achter ons. Het betreden van de bambam arena deed menig oudgediende nostalgisch mijmeren over lang vervlogen tijden. Felle duels, legendarische reddingen en wonderbaarlijke acties zijn in de loop der jaren menig maal verteld en aangedikt. De foto's van kampioenschappen en bekers hangen fier te prijken aan de muur van de kantine. Felle supporters van toen zijn nog steeds trouw op post. Hun gejoel en getier is samen met de sportieve prestaties van het team fel achteruit gegaan. Woodstock houdt zich reeds enkele jaren schuil in de kelder van de walivo klassementen en op papier moest het voor Volksunie een koud kunstje worden om het van Woodstock te halen. Hoewel, veel vertrouwen hadden geel zwart niet kunnen tanken tijdens de voorbereidingen. 2x een verliespartij en het langdurig uitvallen van alweer een steekhouder hadden twijfels gezaaid. Het gebrek aan zelfvertrouwen, een schitterend zomerzonnetje en hier en daar nog een promilleke in het bloed, zorgden voor een stroef begin. Veel balverlies en een gevecht met onszelf deed Volksunie bijna de das om. Gelukkig stond er in het doel wel iemand die blaast van goesting en zelfvertrouwen. Glen stond alert te keepen en had een paar serieuze saves nodig om het de nul te houden. Veel kon Volksunie er niet tegenover stellen. Een schatje van ver, Bob kon wel een kansje versieren, maar al bij al veel te weinig om aanspraak te maken op een doelpunt. 

Bij de rust stond de brilscore nog steeds op het bord en dat maakte de coach nerveus. De tweede helft moest beter! Reeds vlug was duidelijk dat Volksunie beter in de match kwam. Sneller en juister werd er gespeeld, acties begonnen te lopen en na een dikke vijf minuten werd er een eerste keer gescoord. Zoals wel meer werkte dit bevrijdend voor de ene ploeg, verlammend voor de andere. Woodstock kon geen vuist meer maken en werd bij momenten vakkundig uitgespeeld. Nicki dartelde als een konijn op de veld, Roel keerde de frustraties van de eerste helft de rug toe met enkele mooie acties en goals. Karel, Timmy en Patrick vonden elkaar wel in de tweede helft. Hetgeen resulteerde in enkele mooie combinaties. In een mum van tijd stond er 0-4 op het bord. Woodstock wist nog een eerredder te scoren, maar Volksunie ging vrolijk verder met voetballen. De uiteindelijke 1-6 cijfers deden een vreselijke eerste helft vergeten en deden vooral deugd. De tegenslagen van de afgelopen maanden zullen nog wel even in de kleren zitten, maar we zitten na nieuwjaar nog in de beker. En dat kan niet iedereen zeggen. Belangrijke slachtoffers: koninckshof, Globeshotters, kozlucaspor, Bondgalm. 

Volgende week spelen we op het veld van de Globeshotters. Waarschijnlijk zullen we meer dan 1 helft op niveau moeten spelen.

Tot dan

 

 

De commentaren zijn gesloten.