• Volksunie - Globeshotters 3-3

  Gebrek aan koelbloedigheid voor doel zorgt voor eerste puntenverlies

  Lees meer...

 • Bospark - VK Volksunie 0-10

  Ook deze week slaagde de tegenstander er niet in om een voltallig team bijeen te krijgen. Geschorsten, vakantie en feestjes waren de redenen om met z'n tienen aan de aftrap te verschijnen. Volksunie was echter wel op 1 na present en in tegenstelling tot een week eerder was het promillegehalte in het bloed niet langer strafbaar. Fris en monter verscheen geel zwart op het Lokerse veld, klaar voor het zoveelste duel op het scherp van de snee. Na de wanprestatie van vorige week tegen negen man, wou Volksunie het een en ander rechtzetten. Combineren ging nu wel en Bospark moest al snel tegen een achterstand opkijken. Karel zette Timmy alleen voor doel, deze schoof de bal beheerst binnen en de vroeg goal was een feit. Twee minuten later had het eigenlijk al 0-3 moeten zijn, maar Hans en Nicki maakten er een zootje van. Het was echter uitstel want na drie kwartier voetbal stond het 0-6. Bospark bleef wel op zoek gaan naar een eerredder, maar die kwam er niet. Integendeel, Volksunie kreeg een zee van ruimte en benutte die optimaal. Roel en Hans scoorden beiden 2x voor de rust, Nicki prikte er ook nog eentje in. Na de rust waren de bedoelingen van de thuisploeg duidelijk. Zij verschenen met slechts acht op het veld en na een kwartiertje zou het blessureleed zodanig toenemen dat verder spelen onmogelijk zou zijn. En zo geschiedde, maar in die tussentijd konden Roel, Wesley, Pieter en Patrick hun goaltje meepikken. 0-10 na een uur voetbal.

  Volgende week krijgen we de Globeshotters op bezoek. Ik ben er vrijwel zeker van dat zij wel met 11 zullen zijn.

 • Volksunie heeft op de valreep Toptransfer beet

  Net voor het aflopen van de transferperiode wist Volksunie ene Luc Annaert te strikken. De alom gekende en geprezen atleet komt terug op zijn beslissing om het Walivosiaanse voetbal de rug toe te keren. Hij is vastbesloten om er nog een twintigste jaar bij te doen en de club mee te helpen om dit jaar de prijs te pakken die nog op zijn palmares ontbreekt: den beker!

  Hij tekende bij voor 1 seizoen, met een optie voor de 5 volgende!

   

 • VK Volksunie - VK Velle 2-1

  De zon brandde zondag nietsontziend op het pas opgekalefaterde voetbalplein in de Heihoekstraat. Het kwik steeg al snel tot bijna dertig graden en de drukkende hitte deed in een mum okselvijvers verschijnen. Bijna alle spelers hadden de avond ervoor zich te goed gedaan aan een serieuze portie gerstenat en konden de uren slaap op 1 hand tellen. Ook VK Velle bleek het laatste weekend van augustus aangewend te hebben om de plaatselijke festiviteiten te bezoeken. Het grote verschil tussen beide ploegen zat hem in de opkomst. Volksunie verscheen met 15 op het strijdtoneel. VK Velle daarentegen had 9 manspersonen tussen de lijnen staan.

  De tactische keuze van VK Velle was reeds vlug duidelijk en geenszins abnormaal: met zo veel mogelijk achter de bal en hopen op die ene kans die er altijd komt. Volksunie had uiteraard het balbezit, maar kon slechts zelden de bezoekers uit verband spelen. De grootste kans in het eerste half uur was voor nieuwe aanwinst Tom. Deze ervaren speler kreeg een unieke kans om tijdens zijn debuutwedstrijd te scoren, maar zijn poging kon de doelman niet verontrusten. Toch kwam het verlossende doelpunt nog voor de pauze. Tom zette Hans alleen voor de keeper en de geel zwarte topschutter scoorde meedogenloos.

  Toch bleef de wedstrijd een marteling voor het oog. De traagheid stroomde van het spel af en VK Velle bleef moeiteloos de nipte achterstand bewaken, wachtend op die ene fase. Het was al een eind in de tweede helft toen Timmy, misschien wel de enige op niveau, keihard uithaalde met links. De bezoekende doelman zit nog met een "fleuris"! Een geruststellende voorsprong zou je denken, ware het niet dat VK Velle binnen de minuut alweer de aansluitingstreffer beet had. Na een fameuze dekkingsfout aan de tweede paal kon Velle vrij scoren. Daardoor bleef de enerverende wedstrijd spannend tot het eind en kwam het verlossende fluitsignaal welgekomen.

  Hoewel Volksunie nooit in de problemen was gekomen, kunnen we niet echt tevreden zijn over het geleverde spel. Misschien waren de omstandigheden niet ideaal om vol door te gaan. Weet 1 ding: Bospark zal er volgende week wel vol voor gaan. Hun bekerverhaal zit er al op na verlies tegen zeemeermin. Volgende week nemen we het dus op tegen Bospark, een nooit onbesproken wedstrijd!