• Thriller op veld van Koninckshof

  Zondag 15 maart stond bij menig walivo-liefhebber al enige weken met rood aangeduid op den almanak. De topaffiche van de kwart-finales was ongetwijfeld Koninckshof vs VK Volksunie. De nummers 1 en 2 van de competitie gaven elkaar partij op een perfecte grasmat en met slechts 1 doel voor ogen: de winst!

  Op 2 man na kon de volksuniecoach beschikken over zijn volledige spelersgroep. Grote afwezige was Wouter, die met de familie een skivakantie had geboekt. Misschien volgend jaar even de kalender afwachten! Toch was de coach van bij de loting reeds optimistisch. De laatste jaren heeft volksunie regelmatig punten kunnen rapen op het veld van Koninckshof en in deze fase van de bekercompetitie is slechts 1 wedstrijd bepalend. Volksunie begon met vertrouwen aan de wedstrijd, maar dat deed ook de thuisploeg, dat de titel reeds met 1 hand vast heeft. Koninckshof buitte hun snelheid in de voorlinie reeds vlug uit en na een lijf en lijfgevecht met Christoph claimde Koninckshof een penalty. De meningen waren verdeeld, maar de scheids legde de bal niet op de stip. Volksunie kon moeilijk in de wedstrijd geraken. De schoten naar doel waren zeldzaam en op de koop toe te zwak ingetrapt. Koninckshof was doelgerichter en kwam, weliswaar na slap verdedigend werk, op voorsprong. De bal werd vanop de doellijn zuiver achteruit gelegd en Koninckshof werkte makkelijk af. Volksunie speelde niet slecht, maar creëerde te weinig doelgevaar. Nog voor de rust wist de thuisploeg de score te verdubbelen. De geel zwarte defensie ging ook deze keer niet vrijuit toen Glen, na een ultieme redding, toch nog geklopt werd. Een mokerslag voor Volksunie uiteraard en de rust was welgekomen om de spirit wat op te vijzelen. Volksunie kwam als herboren uit de kleedkamers, duels werden gewonnen, hier en daar kon er zelfs een mooie combinatie af en als de ploeg begint te draaien dan is hun kapitein ook weer van de partij. Niet lang na de koffie prikte Hans de aansluitingstreffer binnen. Hoop rees in de geel zwarte harten, de lijn was meer dan aanwezig. Het uitvallen van sterkhouder Timmy zorgde voor enige ongerustheid bij de coach, maar zijn team verzwakte niet. Het duurde en duurde, maar de gelijkmaker bleef uit. Volksunie nam grotere risico's, kraakte hier en daar serieus, maar brak niet. 10 minuten voor tijd kregen de bezoekers wat ze al enige tijd verdienden: de gelijkmaker! Hoe de spits de bal over de lijn kreeg, daar kunnen boeken over gevuld worden, denk ik, maar de waarheid is dat ik eigenlijk geen zak meer weet over hoe onze goals tot stand kwamen. Ik was het delirium nabij en met nog 10 minuten op de klok wist ik dat we een goede kans maakten om het laken naar ons toe te trekken. Elke ploeg kreeg in de slotminuten nog een uitstekende mogelijkheid om het pleit te beslechten, maar beiden faalden. Een terecht gelijkspel dus en dan weet je dat de loterij kan beginnen. De coach besliste zonder dralen wie zou trappen.

  Volksunie startte de reeks, miste enkel de tweede penalty. Koninckshof scoorde 4x na elkaar, maar stootte bij de laatste strafschop op Glen. Glen mocht de zesde strafschop trappen en met een vanzelfsprekende rust, knalde hij koelbloedig de bal onhoudbaar binnen. Eindelijk stond Volksunie voor. Wie goed luisterde hoorde het gebonk in het lijf van de thuisspeler die de volgende stafschop moest trappen. Glen bleef onverstoorbaar voor zich uit kijken, nam diep adem ... concentratie, het bloed werd in de spieren gepompt, zachtjes wiegend op de lijn, kijkend naar de aanloop van zijn tegenstander. Er moet gekozen worden, NU ... een fractie later is het voorbij! De tegenstander buigt het hoofd, een geel zwarte tsunami doemt achter de arme man op en verpletterd de doelman met felicitaties. Volksunie door naar de halve finales!

  Mogelijke tegenstanders: Bospark, FC sint-niklaas of zeemeermin!

  Het doorstoten naar de halve finales was niet het enige waarop Volksunie kon klinken. Afgelopen week werden er twee potentiële aanwinsten geboren. Vrijdag 6 maart verwelkomden Stefanie en Roel hun Lasse, maandag 9 maart was het de beurt aan Lowie, zoontje van Evi en Bram!

 • 6 op 6 voor Volksunie

  De wedstrijd tegen zeemeermin begon niet al te best voor Volksunie. Met een vroeg tegendoelpunt was het al vlug achtervolgen voor geel zwart. Na 20 minuten werd het evenwicht hersteld, maar enkele minuten later kon Volksunie weer beginnen achtervolgen. De alternatieve opstelling en het gemis van 2x2 broers deed zich duidelijk voelen achteraan. Toch wist Volksunie voor rust nog het tij te doen keren. Bij de pauze stond volksunie 3-2 voor en was vastbesloten om de 11 afgezakte meerminnen fysiek te doen kraken. De tweede helft was dan ook 1-richtingsverkeer en de thuisploeg kon nog 3 x scoren. eindstand 6-2.

  Een week later kwam Spaans kwartier op bezoek, voorlaatste en heeft de punten broodnodig om ook volgend jaar in eerste afdeling te blijven. Hoewel de sympathie voor het Spaanse legioen groot is bij Volksunie, willen zij, in aanloop naar "de match van het jaar", met een goed gevoel richting Koninckshof reizen. Hoewel Volksunie beter was in het spel, kon het de Spaanse counters slechts met moeite opvangen. Goals van Hans en alweer een pegel van Wouter leken enkel goed voor een gelijk spel, maar in de slotminuten werd het aanhoudend drukken van geel zwart beloond met een voor Spanje tragische own goal. Volksunie hield de drie punten thuis en Spaans kwartier zal het moeten uitvechten met Gouden Leeuw om in eerste te blijven.

  Onze volgende wedstrijd is op 15 maart op het veld van Koninckshof. Inzet: een plaats in de halve finales. De kwart finale is 1 wedstrijd die als ze eindigt op een gelijkspel, beslist wordt door strafschoppen! tot dan!