• bospark - volksunie 3-4

  Zondag stond er een classico op het programma. Tegen de oude rivalen uit Lokeren is het altijd, euh, nogal speciaal voetballen.  Ook deze zondag waren enkele vaste ingrediënten aanwezig: een resem tackles die het randje ferm overschreden, uiteraard enkele welverdiende kaarten, verbale agressie op en naast het veld, een bosparkspeler meende ook een mutten op het terrein te herkennen. Ook nu weer werd er vlotjes gescoord en was de spanning te snijden als platte kaas. Toch leek de wedstrijd bij de rust reeds gespeeld. 2 goals van Hans en een pegel van Wouter hadden de bezoekers na 45 minuten op rozen gezet. Toch bracht Volksunie na een jammerlijke own goal de thuisploeg terug in de wedstrijd. Het gezicht van de wedstrijd keerde, maar al gauw wist Hans met zijn derde de voorsprong weer te herstellen. De geel zwarte defensie stond echter op losse schroeven.  Bospark wist in geen tijd 2x te scoren en met nog een half uur voor de boeg aasde de thuisploeg op de gelijkmaker. Volksunie herpakte zich en kwam zelf ook weer aan kansen. Beide ploegen kregen nog mogelijkheden, maar tot een doelpunt kwam het niet. Volksunie kaapte de drie punten weg en liet Bospark lichtjes gefrustreerd achter. Volgende zondag spelen we nog eens een thuiswedstrijd, dan komt zeemeermin op bezoek. 

 • Zogge - volksunie 0-12

  Zogge had blijkbaar niet gerekend op kwalificatie voor de 1/8 ste finales. Met 9 man verschenen ze aan de aftrap en waren dus een hapklare brok voor volksunie. De coach van geel zwart toonde zijn respect aan de tien dappere spelers van een week eerder door hen te laten starten. Voorwaarde was eenzelfde inzet als tegen bondgalm. Tegen 9 man was dat echer niet evident, maar zonder echt door te spelen wist volksunie voor rust de forfaitcijfers op het bord te zetten. Roel opende de score dat weet ik nog. Hans Pieter en Christophe scoorden ook nog voor rust. De vijfde is me ontgaan. Na de rust was het volledig gedaan met de tegenstand. Timmy scoorde al vlug, Roel en Pieter dikten hun doelpunten ook aan. Karel scoorde er ook eentje en supersub Bob gaf in zijn vijf speelminuten nog eens les in afwerken op doel. Procentueel is de doelman onze best scorende spits. Op 20 minuten speeltijd scoort de man liefst 2x. Dat wil zeggen dat hij elke 10 minuten een bal tegen de netten jaagt. Omgerekend is dat een gemiddelde van 9 doelpunten per wedstrijd! Een statistiekje dat zelfs Messi en Ronaldo samen niet kunnen voorleggen. 

  De wedstrijd werd na 12 doelpunten vroegtijdig gestaakt door de thuisploeg. 

  Dat de beker geen prioriteit is voor sommige ploegen kan ik begrijpen. Dat je je verloren geeft alvorens er 1 minuut gespeeld is, kan ik minder begrijpen. Aan alle ploegen die geen ambitie hebben om voluit voor de winst te gaan: zie af van het inschrijven voor de beker, je moet niet spelen tegen ploegen uit een hogere afdeling, je hebt vrije zondagen bij de vleet en bovenal, je speelt niet met de hobby van een ander! 

  Volgende week wacht ons alleszins een tegenstander die er altijd voor gaat. Bospark wipte dit weekend young boys met 3-0. Dat belooft!

 • heroïsche strijd in apocalyptische omstandigheden

  Volksunie verscheen slechts met z'n tienen aan de aftrap op het terrein van Bondgalm. De gure weersomstandigheden gaven de thuisblijvers aanvankelijk gelijk, maar zij die er toch waren zouden er vol voor gaan. In de openingsfase kon Volksunie de man minder situatie makkelijk verdoezelen. Volksunie deed mee en kon zelfs voor wat gevaar zorgen. De betere kansen waren dan ook voor de bezoekers, maar scherpte voor doel of een uitstekende thuisdoelman hielden de brilscore op het bord. Ook aan de andere kant diende Glen zich enkele keren te onderscheiden. Ook een prachtige safe van hem zorgde dat de 0-0 bij de rust op het bord stond. Na de pauze zou het een fysieke strijd worden. Het plein was moeilijk bespeelbaar, de bal ging heen en weer en de regen en wind zetten ook nog een tandje bij. Ondanks het feit dat Volksunie met een man minder stond, leek geel zwart fysiek de meerdere van een slordig spelende thuisploeg. Kansen bleven niet uit, goals wel. Een kwartier voor tijd kwam Andy het dichtst bij een verdiende treffer, maar zijn vrije trap knalde tegen de lat. Even later kende de scheids een penalty toe aan de thuisploeg, maar dit cadeau werd door Bondgalm niet benut. Uiteindelijk wist Hans toch nog de bal tegen de netten te jagen na een mooie vertikale doorsteekpas van Timmy. 5 minuten later zette Patrick de geruststellende twee nul op het bord. Zijn vrije trap ging met een beetje medewerking van de keeper binnen.

  De coach was opgetogen over de inzet en fysieke paraatheid van zijn 10 manschappen. Een teken dat geel zwart stilaan op weg is om er nog een uiterst boeiend seizoen van te maken. Volgende week de 1/8ste finale op het plein van zogge. Tot dan!