• Update

  Op 7/12 stond er de wedstrijd tegen Koninckshof geprogrammeerd. De topper was niet echt hoogstaand te noemen en Volksunie ging vooral door eigen falen de boot in. Vermijdbare goals, een gemiste penalty en te veel kansen missen, lagen aan de basis van de nederlaag. Een nieuwe titel leek toen al utopie.

  Een week later stond er weer een acte de présence op het programma voor de beker. T2 Michel sprak van een wanvertoning die pijn deed aan de ogen. Toch wist Volksunie makkelijk met 2-5 te winnen.

  De winterstop was welgekomen!

  Op 5/1 hervatte de competitie met de start van de terugronde. Volksunie moest naar het veld van Gouden Leeuw. Traditioneel speelde Volksunie in Stekene een niet echt hoogstaande wedstrijd. Toch had Volksunie in het slot de drie punten zomaar voor het grijpen. Roel trapte het leder tegen de paal en een gelijkspel deed ook de grootste optimist beseffen dat een tweede titel op rij niet meer tot de mogelijkheden behoort.

  Een week later was het weer tijd voor het bekercircus! Nu stond het Vlietje voorgeschoteld. Na een slippertje in de beginfase werd het 1 richtingsvoetbal omgezet in een 1-5 score. De laatste goal werd tegen de netten gekopt door supersub Bob, die in de herfst van zijn carrière graag de spitsen wil opleiden. Hoewel de tegenstand van bescheiden niveau was, kon Volksunie sinds lang beter voetbal op de mat brengen. Een lichtpuntje!

  In de competitie is het nu zaak om enkele revanches te nemen en ons zo goed mogelijk op de beker voor te bereiden. Onze eerste verlieswedstrijd van het jaar was tegen Young Boys, die ons destijds met prachtig voetbal wist te verrassen. Verzorgd voetbal zou op 18/1 niet vanzelfsprekend zijn. De hemelsluizen hadden de grasmat getrakteerd op liters water, de ondergrond was verzadigd en na een kwartier voetbal was het terrein omgeploegd. Ondanks de loodzware omstandigheden, slaagden beide teams erin om degelijke acties te ontwikkelen. De bezoekers namen de openingsminuten voor hun rekening, Volksunie kwam trager op gang. Voor het eerst sinds lang maakte de geel zwarte defensie een solide indruk, maar toch moest Volksunie rekenen op enkele mooie reddingen van Glen. Op het half uur wist Pieter voor Volksunie te scoren. Een kruiselings schot net binnen het strafschopgebied ging mooi binnen. Net voor rust moest Glen een ultieme parade uit de armen gooien om de nipte voorsprong te behouden.

  De wedstrijd was ook na de rust evenwichtig te noemen. Kansen en kansjes aan beide kanten. Een korte aarzeling in de thuisdefensie was de aanleiding voor de gelijkmaker. Glen werd kansloos verslagen en Volksunie belandde in een dipje. Pas 10 minuten voor het einde wisten ze zich terug te herpakken. In de slotfase kon Roel op assist van Glen, oog in oog met de doelman, de 2-1 binnenschuiven. Seconden later stoorde een nimmer aflatende Patrick de weliswaar overdreven 3-1. Uiteraard was de coach tevreden over het resultaat. Wat hem nog meer aanstond was de hernieuwde mentaliteit in de ploeg, de wil om te winnen, de goesting om te voetballen!

  Ook een week later was dat het recept om revanche te nemen op Kozlucayspor. De verloren heenwedstrijd was bij de coach nog altijd niet volledig verteerd. Ook deze week was de staat van het veld op zijn zachtst gezegd "speciaal" te noemen! Een zacht bovenlaagje, met hier en daar een bevroren bult. Volksunie kwam na een kwartiertje op achterstand na een geweldige knal op enkele meters van de doelman. Nog voor rust duikte Karel het snelst in de modder om de gelijkmaker tegen de netten te duwen. Na de rust zat de mot er een beetje in. Beide ploegen konden hun wil niet opleggen en dan weet je: wie het eerst scoort wint de wedstrijd. De bezoekers konden dreigen, Volksunie was gevaarlijk. Geoffrey was 10 min voor tijd dicht bij de winning goal, maar zijn geplaatste kopbal strandde op de paal. Toch wist Roel voor de tweede week op rij Volksunie de drie punten te schenken.

  Volgende week staat er een klassieker tegen Bondgalm op het menu! Misschien een beknopte samenvatting, hier, volgende week, wie weet