• Makkelijke 0-5 tegen hekkensluiter

    Met een recordopkomst van 17 manspersonen werd de lijn van donderdag doorgetrokken. Volksunie kon opnieuw rekenen op Pieter P. en Wouter en het alcoholpercentage in het bloed van de ploeg was kon, in tegenstelling tot een week eerder, terug in promille benoemd worden.

    Ondanks de winst en verzachtende omstandigheden was de bekerwedstrijd tegen Wijnveld nog niet echt verteerd bij de coach. Zijn betoog voor de wedstrijd kwam erop neer dat geen enkele tegendoelpunt geduld werd! De nul houden was nodig om achteraan wat vertrouwen op te doen.

    Cado bleek een ploeg te zijn waartegen je vertrouwen kan opdoen. Volksunie begon sterk aan de wedstrijd. Het zette op momenten hoog druk en dat leverde steeds gevaar op. Cado kwam er nauwelijks uit en zo hing de openingstreffer al een tijdje in de lucht toen Roel scoorde. Zijn schot was perfect van richting, maar miste vaart. Toch profiteerde hij dankzij een flater van de thuisdoelman. Even later verstuurd Christoph vanop rechts eindelijk een perfecte voorzet. Hans verschalkte de doelman door hem tegenvoets binnen te koppen. Ik weet niet wie er het meest deugd had van de perfecte voorzet, maar zowel de coach, als christoph waren zichtbaar tevreden.

    Onder impuls van de bank bleef volksunie hoog drukken en dat leverde nog voor rust een derde treffer op. Patrick fusilleerde de doelman en pikt zo alweer een goaltje mee. Na rust wist ook een zeer bedrijvige Nicky te scoren. Enkele ogenblikken eerder was hij nog kop van jut toen hij een penalty veroorzaakte. Gelukkig weet Glen zich uitstekend van zijn taak. Hij stopte de strafschop en hield zo de gevraagde nul op het bord. Even voor tijd kon Luc de forfaitcijfers op het bord knallen. 0-5 maar een echte waardemeter voor volgende week was Cado niet!

    Volgende week staat de topper tegen Koninckshof geprogrammeerd. Zij staan op kop, razen als een komeet door de competitie en zullen zondag een definitieve kloof willen uitbouwen. Tot dan!