• Waar zijn de verslagen gebleven?

  In bepaalde kringen wordt gefluisterd dat uw nederige dienaar zou lijden aan een writers block, ontstaan door een hardnekkige depressie als gevolg van de donkere tijden die er heden ten dage in ons Vlaanderenland heersen. De economische crisis, sociale onrusten en dergelijke meer, zouden het brein van de huisschrijver dermate aangetast hebben dat het voor hem onmogelijk is om zich te focussen op iets triviaals als liefhebbersvoetbal. Neen, dit alles is gewoon pure onzin en de waarheid is niet meer of minder dan een gebrek aan goesting!

  Maar kom. De tijd is niet blijven stilstaan en bijgevolg zijn er wel al wat matchkes gepasseerd. Na de zege tegen Bospark stond de competitiewedstrijd tegen Zeemeermin op het programma. Volksunie kwam niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Een week later stond de derby tegen Globeshotters op het programma. De wedstrijd was voor Volksunie geen prioriteit en al vlug stond een 2-0 achterstand op het bord. Gelukkig begon het eergevoel op te steken en werd de benarde situatie nog met verve recht getrokken. Volksunie wist de wedstrijd nog met 3-4 te winnen en kon met een opsteker op voetbalweekend vertrekken. Reeds maanden werd er gespeculeerd of een geel zwarte delegatie vanuit de ardennen zou afzakken om Spaans Kwartier partij te geven. Na ontelbare discussies tussen de voorzitter, coach en secretaris versus moeder de vrouw bleef het zondagochtend niet onopgemerkt dat er een 15-tal manspersonen aan het ontbijt ontbraken. Nog voor het krieken van de dag waren zij vanonder de warme dons gekropen om vrouwlief en kroost de rust te gunnen die zij verdienen, maar nog meer om een stel spanjaarden te bekampen, die al vurig hoopten op een makkelijke driepunter. De 15 waren dan wel vast besloten om te winnen, van een leien dakje ging het niet! Bijna twee uur bollen kruipt in de kleren en zeker in de benen.

  Een verslag werd opgetekend in 1 van de auto's tijdens de terurit:

  Een prachtig team building event werd even onderbroken voor een confrontatie met het Spaanse blauw zwart.  Een waterzonnetje en een perfect groen laken stonden ons op te wachten. Met 4 reservespelers op de bank werd de wedstrijd aangevat. Een vroeg Sinterklaas geschenk kon door Bob gered worden, waarna VKV de match stevig in handen nam. Luc zette met kracht de eerste score op het bord. Gefrommel en matig wegwerken (5x) leidde tot een jammer tegendoelpunt. Patrick plaatste zijn tweede poging van de dag netjes naast de doelman en Bram zag dat het goed zat. Wouter wou Bob bereiken, maar met een "foskeu", werd de tegenstander de 2-2 op een presenteerblaadje aangeboden. Hans bood Roel het derde bezoekende doelpunt aan. 2-3 was de ruststand. Een geel-geboekte Wouter werd door de goed uitgeruste Nicky vervangen, Hendrik  ruilde met Andy, die een sterke partij zou spelen. Het niveau daalde, passes kwamen niet meer aan en SK kwam meer en meer in de wedstrijd. De pirlo look-a-like zorgde voor problemen, maar de verdediging stond pal. Geoffrey zorgde met een boogbal voor een enig mooi eerste-bal contact, en een geruststellende 2-4. Met nog 2 officiële speelminuten leek de match gespeeld. De blauw zwarte nummer '60' maakte het slot razend spannend met een mooie vrijschop die voorbij Bob werd gedevieerd. Andy naar Roel, Roel naar Geoffrey en een tweede Van steenlandt- doelpunt kon gevierd worden. Een apetrotse Gunnie hield het niet meer droog en pinkte een traantje weg. Nog een laatste keer kwamen Spanje en jawel, een zondagsschot liet Bob geen kans. 4-5, Vkv kwam nooit op achterstand, maar individuele foutjes en onvoldoende concentratie brachten ons toch meer in de problemen dan ons lief was. Marc reageerde verheugd en bedankte de spelers voor hun inzet. De 5 gevraagde doelpunten stonden op het bord. Afspraak volgende week tegen een gewaarschuwde gouwgenoot!

   
  Copyright: Karel Beck
   
  Die gouwgenoot berustte op revanche voor de pijnlijke nederlaag van enkele weken eerder. In tegenstelling met die wedstrijd begon volksunie deze keer wel met de juiste intentie en dat leverde resultaat op. De thuisploeg kwam op voorsprong en hield de wedstrijd eerder makkelijk onder controle. Iets te makkelijk, want in de tweede helft liet Volksunie door gebrek aan concentratie de tegenstander in de wedstrijd komen. De eindstand was 3-3 en ook dit puntenverlies was enkel op het conto van geel zwart te rekenen. Een week later was het noodzaak om vooral defensief vertrouwen te tanken, want de laatste tijd vliegen de goals ons nogal gemakkelijk om de oren. De intenties om de nul te houden werden nogal vlug in de kiem gesmoord, want een asgrauwe coach merkte na een kwartier op dat zijn ploeg al twee doelpunten in het krijt stond. Toch werd nog voor rust een blamage vermeden en ging Volksunie met een 3-2 voorsprong de rust in. De tweede helft was van eenzelfde bedroevend niveau en Volksunie mocht nog blij zijn dat een ingevallen Hans er op zijn dooie eentje nog drie kon bijleggen, want ook in de tweede helft moest Bob, na 2 tot 3 uitzonderlijke reddingen, zich nog tot 2x toe omdraaien.
  De coach zette deze wedstrijd in zijn persoonlijke top drie van geel zwarte wanprestaties aller tijden, net na Heibos vorig jaar en Herleving 8 jaar terug.
   
  Volgende week verwacht de oefenmeester een duidelijke reactie van zijn team. Donderdag liet hij optekenen verheugd te zijn over de opkomst en intensiteit van de training. De lijn door trekken naar zondag zou mooi zijn, zeker met het oog op volgende week.
   
  Tot dan