• young boys houden drie punten thuis

  13 september

  De tweede competitiewedstrijd was tegen young boys op het kunstgras van Nieuwkerken. De thuisploeg, pas gepromoveerd, had in de openingswedstrijden nog niet echt kunnen overtuigen en Volksunie was vastberaden om voor de drie punten te gaan. In een uiterst offensieve opstelling begon geel zwart uitstekend aan de wedstrijd. Nicky kon al vroeg de score opnenen op assist van Hans. De 0-1 werkte verdovend blijkbaar, want Young Boys namen al vlug de controle in handen. Volksunie leek een log beest ten opzichte van de snelle en wendbare tegenstander. Het was dan ook niet verwonderlijk dat de gelijkmaker nog voor het half uur op het scorebord prijkte, sterker nog, de voorsprong enkele minuten later was ook rechtvaardig. Toch beet volksunie enkele tellen voor de koffie nog eens van zich af. Door een magistraal afstandsschot van Roel hingen de bordjes weer gelijk en kon er tijdens de rust bijgestuurd worden.

  Na de pauze namen de bezoekers het heft in handen. De duels werden gewonnen, de passing was veel beter en kansen volgden. De afwerking kon echter veel beter. Tot drie maal toe kon geel zwart een 100% kans niet verzilveren en dat brak zuur op toen een counter aan de overkant wel succes had. Volksunie was nog niet bekomen van deze opdoffer toen een volgende treffer al tegen de netten hing. Met nog minder dan een half uur te gaan kon het nog, maar de thuisploeg was volledig terug en de wedstrijd verliep evenwichtiger. Hans kon na een vrije trap nog milderen tot 4-3, maar het eerste puntenverlies was onafwendbaar. De stand had omgekeerd kunnen zijn, maar dat zouden we niet echt verdiend hebben. Alle lof voor de thuisploeg dat thuis moeilijk te kloppen zal zijn!

  Een week later was het dan weer een bekerwedstrijd. Anatolia kwam slechts met z'n tienen afgezakt naar de Heihoekstraat en zou een serieus pak rammel krijgen:

  Timmy

  Wouter

  Roel

  Hans

  Pieter

  Roel

  Hans

  Timmy

  Karel

  Pieter

  Roel

  Andy

  rust

  Hans

  Pieter

  Pieter

  Andy

  Na een uurtje kregen de bezoekers last van collectieve krampen zodat de wedstrijd vroegtijdig gestaakt werd. Gelukkig konden we daardoor een half uur eerder aan de tapkast hangen, zodat we zelf voor een goede recette konden zorgen. Misschien een tip voor de spelers van Anatolia: uit jullie totale afwezigheid van dorst kan ik afleiden dat de inspanningen, geleverd gedurende de wedstrijd, van zulk geringe hoeveelheid zijn, dat het onmogelijk is om een wedstrijd tot een goed einde te brengen.

  Volgende week spelen we thuis het laatste luik van de mediterrane trippel tegen KOZLUCAY SPOR. Tot dan!

 • gala van de gemiste kansen eindigt toch op 8-0

  Ook de eerste poulewedstrijd voor de beker werd op het plein van Volksunie gespeeld. Normaliter zou de komst van VK Zogge geen enkel probleem mogen opleveren voor de thuisploeg. Voor de gelegenheid opteerde de geel zwarte oefenmeester voor een driemansvoorhoede. Volksunie opende de wedstrijd met vertrouwen, doch van een vlotte balcirculatie was allerminst sprake. Aanvallen werden in de kiem gesmoord en dikwijls opteerden de spelers voor de moeilijkste keuze. De tegenstander kon een kwartier lang de thuisploeg van hun doel houden, maar dan begonnen er gaten te vallen. Nicky werd een eerste keer voor de keeper gezet, maar zijn poging miste efficiëntie. Niet veel later mocht de frêle aanvaller het overdoen en net als de eerste poging was het probeersel ondermaats. Bij zijn derde poging was het wel raak. Een mooi aangesneden voorzet werd lichtjes gedevieerd waardoor de keeper de bal niet kon klemmen. Nicky stond op de goede plaats en wist deze keer wel de bal binnen te schuiven. 5 minuten later werd de score verdubbeld. Patrick loodste Roel doorheen de bezoekende defensie en klaarde beheerst de klus. Op slag van rust kreeg ook Pieter een mooie mogelijkheid, maar overhaasting zorgde voor een gekraakt schot dat elke zin voor richting miste. De scheids moest even bekomen van zo'n doelpoging en blies prompt af. Ook in de tweede helft kreeg Pieter een resem kansen die hij vakkundig wist te neutraliseren, doch werd zijn sterke partij nog met een doelpunt beloond. Een alweer perfect gelanceerde voorzet van Andy werd enig mooi met het hoofd overhoeks binnen gekopt. 3-0 en de tegenstander brak mentaal. Volksunie kreeg kans op kans en speelde de ondertussen makke tegenstander makkelijk uit. Roel en Nicky gunden elkaar nog een doelpuntje, Hans gunde er zichzelf ook nog eentje. Christoph wist, zowaar na een corner, de bal binnen te koppen en een moegetergde doelman legde Roel niets in de weg om zijn derde doelpunt te scoren. 8-0 was de eindstand. Volgende week nemen we het op tegen de Young Boys. 1 van de nieuwkomers dit jaar en volgens de laatste berichten spelen zij op de pleinen van Nieuwkerken.

 • Volksunie wint openingsmatch overtuigend

  Volksunie opende zondag het seizoen tegen Gouden Leeuw. Vorig jaar eindigden beide duels onbeslist en was vooral de terugwedstrijd een ware thriller. Volksunie beschouwde deze wedstrijd als een topper en trok van bij aanvang ten aanval. De bezoekers kregen geen tijd om de bal rond te spelen en raakten niet uit de greep van een aanjagend Volksunie.

  Na een dik kwartier opende de thuisploeg de score. Na een vrije schop kon de doelman de loeier van Timmy niet klemmen en Luc reageerde alert om de eerste treffer van het seizoen te scoren. Even later loste een bedrijvige Timmy een schot vanuit de tweede lijn. Het gevolg was een onwaarschijnlijke blunder van de bezoekende doelman, het gevolg daarvan was de verdubbeling van de score en hoongelach bij vriend en vijand. Even later had hij wel een goede tussenkomst toen Hans, na een mooie voorzet van karel, alleen op doel afstormde. Toch was een derde treffer even later een feit. Hans kon na het betere kapwerk aanleggen om overhoeks binnen te knallen. 3-0 bij de rust en die stand was zeker niet overdreven. Onze nieuwe aanwinst Glen, kon zich in het thuisdoel enkel warmen aan enkele slappe pogingen vanuit de tweede lijn.

  Na de pauze veranderde het spelbeeld nauwelijks. Gouden Leeuw kwam wel met goede intenties uit de kleedkamer, maar Volksunie speelde georganiseerd en kwam er meermaals goed voetballend uit? De 4-0 kwam er na een mooie aanval waarbij de bal menig VU speler aandeed. De perfecte voorzet werd binnengekopt door Hans, die alweer twee "meten" op zijn totaal kan bij graveren. Ook Nicky wist nog te scoren. Een gemeten pas loodste hem door de verdediging en handig wist hij de keeper te omzeilen. Na de 5-0 verdween de concentratie, frisheid en organisatie bij de thuisploeg en konden de bezoekers 2 foute inspeelpasses genadeloos afstraffen. Een kleine smet op een mooie prestatie, maar de coach liet optekenen tevreden te zijn over het geleverde spel.

  Volgende zondag spelen we weer thuis. Dan begint het bekerverhaal!