• lang geleden

    De laatste update dateert van alweer een kleine maand geleden, waarvoor mijn excuses. Uiteraard is er sindsdien heel wat gebeurd. Zo was er na de kampioenenwedstrijd tegen Bospark uiteraard een geweldig feestje, maar een week later stond de terugwedstrijd tegen Heibos alweer op het programma. Een hapklare brok, want de heenwedstrijd werd met zware 9-0 cijfers gewonnen. Iedereen was er blijkbaar heel gerust op, want veel beleving was bij Volksunie niet te merken. Na een kwartier spelen stonden we tegen een 4-0 achterstand aan te kijken. Volksunie wist tijdig de kar te keren en kwam nog terug tot 5-5. Ook een week later, tegen hekkensluiter Pulsh, kwamen we niet verder dan een gelijke stand. De wedstrijd eindigde op 0-0 en de scoreloze match was een unicum voor Volksunie dit jaar.

    Om met een enigszins gerust gemoed van het kampioenefeest te kunnen genieten dienden we te winnen tegen Cado! Volksunie kwam al snel achter, maar verpletterde nadien de thuisploeg! Roel zwaaide met assists en Hans diende zijn voet er maar tegen te zetten. De 8-1 cijfers waren een opsteker om een week later het eerste luik van de halve finales aan te vatten tegen Koninckshof. De zenuwen gierden door het lijf maar Volksunie speelde een mooie partij. We kwamen weliswaar achter, maar nauwelijks 5 minuten later was de achterstand omgebogen in een 1-2 voorsprong. Koninckshof kreunde, maar nam in de tweede helft de wedstrijd in handen. Volksunie wist echter geregeld van onder de aanhoudende druk te komen en kon op de counter de 1-3 tegen de netten jagen. Volksunie had zijn beste pijlen verschoten en in de slotfase kon de onvermijdelijke Benny doorheen het geel zwarte defensief slalommen om zo de aansluitingstreffer te scoren. Diep in blessuretijd werd het nog 3-3 en zo belooft de terugwedstrijd een razend spannende wedstrijd te worden. Ook in de andere halve finale ligt alles nog open. Bondgalm verloor nipt met 2-1 op het veld van Globeshotters, zodat de top vier van het klassement nog kans maken op de finale.

    Tot slot stond er afgelopen zondag de laatste competitiewedstrijd van het seizoen op het programma. Bondgalm was onze opponent en qua gezelligheid is dit een ideale ploeg om de competitie mee af te sluiten. De sfeer op en naast het veld was gemoedelijk te noemen en de schrik op blessures en kaarten zorgden voor een typisch einde-seizoens-gevoel. De zege was wel voor volksunie, maar die diende enkel om de statistieken te vervolledigen. Zo valt het doek over een mooie campagne en eindigt Volksunie met een 10 puntenkloof op naaste achtervolger Koninckshof, dat op de slotdag met 3-4 wist te winnen tegen Gouden Leeuw.

    Nu is het uitkijken naar de clash tegen Koninkckshof met als inzet een plaats in de finale. Hopelijk mogen we u op zondag 27 april omstreeks 10u begroeten in den heihoek voor onze zoveelste wedstrijd van het jaar! Tot dan!