kampioene, kampioene, olé olé

Jawel, het is zover!

Zondag won Volksunie zijn 16de wedstrijd van het seizoen op het veld van Bospark en haalt zo de titel binnen. Met nog 3 wedstrijden voor de boeg bedraagt de voorsprong op eerste achtervolger Gouden Leeuw 10 punten, op Koninckshof reeds 12!

De wedstrijd op Bospark is natuurlijk altijd op het scherp van de snee. Bospark bewees in goede vorm te verkeren met nog geen enkele verliespartij in 2014 en de mooie prestaties tegen Koninckshof. Uiteraard kon ook Volksunie teren op goede uitslagen en van gebrek aan vertrouwen was er bij geel zwart dan ook weinig te merken. Bospark trad aan met veel nieuwe gezichten zodat het gissen was naar de ware sterkte van de thuisploeg. Toch kon Volksunie vlug beslag leggen op de bal en kreeg ook enkele kleinere mogelijkheden. De grootste kans was echter voor de thuisploeg, dat een mooie dribbel en schot op de paal zag stranden. De waarschuwing werd ter harte genomen en geel zwart schakelde een tempo hoger. Het lokerse doel werd bestookt, maar de bal ging er na een 4-tal onwaarschijnlijk hoge kansen niet in. Vraag me niet hoe de thuisdoelman er in slaagde om telkens met een knie of hak in de weg kon liggen, maar feit was dat 5 minuten voor de rust de stand nog steeds 0-0 was. Enkele minuten voor de rust kreeg Volksunie een inderdaad licht toegekende vrije trap buiten het strafschopgebied. De onrechtstreeks getrapte vrije trap van Patrick ging staalhard binnen. Volksunie slaakte een zucht van opluchting en ging met een bevrijdend gevoel de rust in. Bij aanvang van de tweede helft kon Bospark nog eens dreigen, maar even later nam Volksunie weer over. Een mee opgerukte Hendrik schoot overhoeks, maar trof de lat. Het was uiteindelijk Pieter die de twee nul kon maken en zo de meegereisde supporters in extase bracht. Toen Bospark ook nog met tien kwam te staan na een nogal drieste ingreep op Patrick, leek niks de titel nog in de weg te staan. Leek inderdaad, want een kwartier voor tijd kon Bospark de aansluitingstreffer scoren na een vrije trap. De thuisploeg kreeg moed en ging achteraan man op man spelen. Deze beslissing kwam hun niet ten goede, want Patrick glipte doorheen de defensie en kon zo onhoudbaar zijn tweede van de ochtend scoren. Met nog 10 minuten op de klok mocht het niet mee fout gaan voor Volksunie. Toch werd het nog spannend in de slotfase. Een afstandschot werd in eerste instantie nog geweldig gepareerd door Bob, maar deafvallende bal kwam recht in de voeten van een bosparkspeler die niet aarzelde en de 2-3 op het bord schoot! Uiteraard was het nog bibberen tot het laatste fluitsignaal, maar toen dat weerklonk galmde de uitgelaten kreten over heel lokeren en omstreken. De spelers zakten later af naar hun thuishaven alwaar nog stevig van het weer werd genoten.

Aan alle spelers proficiat gewenst met de mooie prestatie! Aan alle supporters: dank u voor de steun zondag en het afgelopen jaar!

Maar het is nog niet gedaan. De coach laat weten dat hij uiteraard verheugd is met de titel, maar dat hij nog uiterst ambitieus is om er nog een vervolg aan te breien. Hij verwacht zijn troepen dan ook donderdag op het oefenveld, uitgeslapen en nuchter.

Patrick laat weten dat hij reeds sinds januari benieuwd is wie er tweede gaat worden.

Andy laat weten dat 4 cola's geen garantie is om een kater te voorkomen

Pieter De Maere is dan weer op zoek naar de man die hem zondag thuisgebracht heeft.

Hilaire laat weten dat de kas een serieuze aderlating heeft ondergaan zondagmiddag

Christel laat weten dat de kantine nog nooit zo een zwijnestal is geweest

Het personeel van perdaen laat weten dat het op maandagochtend geen sinicure blijkt om te slalommen tussen de lege bierflesjes op de parking

 

Commentaren

  • Dikke proficiat met de titel van de mannen van Spaans Kwartier!!

De commentaren zijn gesloten.