• Vlotte 5-1 zege voor volksunie

  Na de zege tegen Koninckshof was het een week later zaak om Zeemeermin niet te onderschatten. De spelers weten dat het elke week opnieuw strijd leveren zal worden en dat lieten ze vlug blijken. De thuisploeg nam het heft in handen en was baas op het zware veld! Kansen bleven niet uit, maar een penalty was nodig om de score te openen. De aanleiding was een mooi doorsteekpasje van Pieter richting Hans. Deze werd foutief gestopt in de zestien met een strafschop als logisch gevolg. Hans zette deze feilloos om en de verdiende voorsprong stond op het bord. Nauwelijks 5 minuten later verdubbelde Karel de voorsprong met een keihard schot in de verste hoek. Eindelijk een trainingsschot tijden de match! Zeemeermin kon er nauwelijks iets tegenover zetten zodat Bob bijna even blauw uitsloeg als zijn tenue. Een derde treffer kwam er 10 minuten na de pauze via Hans. Daarmee was de zege zo goed als zeker! Blijkbaar dacht de geel zwarte verdediging daar ook over en enige vorm van concentratieverlies was zeker zichtbaar. De eerste kans was dan ook meteen goed voor een tegentreffer, enkele ogenblikken later volgde de tweede kans. Deze trof de lat! Toch wist Volksunie zich te herpakken via een onnavolgbare Nicky, die na een slalom tussen enkele meerminnen, de bal in een uiterst scherpe hoek wist binnen te werken. Ook een zeer bedrijvige Roel pikte nog een doelpuntje mee toen hij eerder met een gelukje aan de bal kwam. De 5-1 was ook de eindscore.

  Volgende week zal het waarschijnlijk iets minder vlot verlopen, want dan staat de derby tegen de Globeshotters op het programma. Bob kijkt er al vast naar uit! Uit goede bron is vernomen dat de gebroeders De Cock wel degelijk present zullen tekenen. De coach dankt hun moeder en eega voor hun begripvolle meegaandheid. Voor de rest hoop ik dat onze supporters zich ook volgende week in grote getale laten opmerken. Tot dan!

 • vu klopt koninckshof

  Reeds weken stond aan beide kanten 19 januari met rood omcirkeld. Vandaag dienden beide ploegen te winnen om zo een serieuze optie op het kampioenschap te nemen. De spanning was voelbaar in de kleedkamers, de kantine en op het veld. Nooit eerder waren beide teams bewust van het belang van deze wedstrijd. Een korte schets van de situatie. Volksunie staat 2 punten voor, de heenwedstrijd was ene thriller van jewelste en beide teams konden voltallig aantreden. Een pak toeschouwers bevolkten de zijlijn en alle ingrediënten waren aanwezig voor een heuse cup wedstrijd. Volksunie startte eerder aarzelend, maar wist na 5 minuten de wedstrijd naar zich toe te trekken. Kansen bleven niet uit. Vooral Hans kreeg unieke gelegenheden om de score te openen, maar het ontbrak de spits aan frisheid voor doel. Zijn beste kans werd voorbereid door Roel, die met veel gevoel en inzicht de ideale doorsteekpas leverde. Ieder voetbalminnend toeschouwer erkende de pracht van deze bal en was uiterst ontgoocheld over het vervolg van deze actie. De wetten van het voetbal werden gerespecteerd, want bij de eerste echte mogelijkheid van de bezoekers was het meteen raak. De onvermijdelijke Benny verschalkte een ijzersterke Wouter en liet Bob kansloos met een subtiele lob. De reactie van Volksunie kwam meteen. Een scherp aangesneden corner van Hans werd in eigen doel gekeerd door Koninckshof. De 1-1 aan de rust was vooral voor de bezoekers gevleid. Volksunie wist dat op voorsprong komen van cruciaal belang was, zeker met de wetenschap dat er bij de tegenstanders enkele individuen rondlopen die nogal vlug over hun theewater gaan. De thuisploeg slaagde in hun opzet, want toen een fabuleuze kopbal van Karel met de hand uit doel werd geweerd, kon Luc vanop de stip volksunie op voorsprong brengen. 2-1 en zoals verwacht kwamen de eerste kaarten met zelfs een uitsluiting tot gevolg. Tegen 10 man wist volksunie weliswaar te dreigen, maar vergat wel de wedstrijd af te maken. Kansen waren er wel, de afwerking ontbrak. Een half uur voor affluiten bracht Benny zijn ploeg terug in de wedstrijd. Met een onhoudbare vrije schop bracht hij de stand in evenwicht. 2-2 en beide teams konden makkelijk de doelen bestoken, maar beide doelmannen gaven geen duimbreed toe. Een weergaloze Bob bewoog hemel en aarde om zijn netten schoon te houden. Ook zijn opponent verdient superlatieven, maar hij diende zich nog wel 1 maal om te draaien. Timmy bekroonde zijn schitterende partij met een verdiende winning goal. 3-2 en al wat geel zwart minnend was werd compleet zot. In de laatste 10 min kwamen de bezoekers nog met 9 te staan, na alweer een domme reactie. Uiteraard was het nog bibberen, maar volksunie hield stand en loopt 3 punten uit. Ook gouden leeuw leed een pijnlijk verlies en zo kreeg de collectieve prestatie van volksunie extra glans. Volgende week spelen we weer thuis. Deze keer is zeemeermin te gast. Hogelijk is onze twaalfde man even nadrukkelijk aanwezig als vandaag. Tot dan!

 • Trekking kwartfinales

  Vrijdag was het walivovergadering voor de clubs en belangrijk aan deze editie was de trekking voor de volgende ronde. Uw trouwe dienaar vergezelde de oefenmeester van geel zwart naar het gebeuren. De zwijgzame man had me niet echt veel te vertellen en zo werd stilzwijgend het walivotafereel gevolgd. Al vrij vlug werd er overgegaan tot de hoofdreden van onze komst: de trekking! Als eerste uit de pot kwam Koninckshof gevolgd door Bospark, daarna Bondgalm en 't Vlietje, vervolgens Globeshotters tegen Young boys. Daarna VK Volksunie en Heibos. Op papier zeker een haalbare kaart, maar in het voetbal weet je nooit! 

 • Volksunie naar kwart-finale

  Na het gelijke spel tegen Gouden Leeuw was de bonus van 4 punten op Koninckshof herleid naar twee. Op het veld van Spaans Kwartier diende gewonnen te worden en met die gedachte begon geel zwart aan de wedstrijd. Na een 5-tal wervelende openingsminuten had Roel reeds tweemaal de weg naar doel gevonden. Nog eens 5 minuten later had de thuisploeg reeds de aansluitingstreffer kunnen scoren. Enige vorm van geluk was wel nodig om de bal tegen de netten te krijgen, maar ook deze goals tellen. Toch was Volksunie niet onder de indruk. En Roel al zeker niet. Nog voor de twintig minuten verstreken waren had de goaltjesdief zijn derde van de ochtend tegen de netten gewerkt. Een knap staaltje van efficiëntie! Toen de spanjaarden er eveneens in slaagden om hun tweede kans te verzilveren leek een doelpunten kermis in de maak, en dat had best gekund, want in het slotkwartier van de eerste helft raakte Volksunie tweemaal de lat en een schicht van Timmy belandde op de paal. Volksunie was baas en er leek geen vuiltje aan de lucht. Niets was minder waar. 5 minuten na de koffie stond de stand alweer gelijk en wat erger was, Volksunie bakte er niets meer van. De geoliede acties van de eerste helft waren weg en Spanje kreeg de bovenhand. Een bal op de lat had zelfs de doodsteek kunnen zijn voor de bezoekers, maar in extremis wist Volksunie toch de driepunter binnen te halen dankzij hun kapitein. Hans krulde voor het eerst in lange tijd de bal over de muur en een zucht van opluchting ging door het geel zwarte legioen. alweer een kaap omzeild, maar de coach hekelde het gebrek aan mentaliteit in de tweede helft.

  De reactie van het team deed hem op donderdag deugd. Met dertien man werd er getraind en dat was geleden van deze zomer. Het ideale bewijs dat Volksunie er vol voor wilt gaan om door te stoten naar de kwartfinales van de beker.

  De tegenstander in de 1/8ste finales was Cado. Voltallig zakte Volksunie af naar Stekene en met de recente 4-1 winst in de competitie, mocht geel zwart vertrouwen hebben. Het eerste half uur zagen we een evenwichtige partij, maar enkel Volksunie kwam aan kansen toe. Hans miste de grootste oog in oog met de doelman. Diezelfde doelman ging 10 minuten voor de rust in de fout door een voorzet niet te klemmen. Een alerte Roel bewees alweer een neus voor goals te hebben. De 0-1 voorsprong werkte bevrijdend, want spitsbroeder Hans kon op slag van rust de score uitdiepen. Een strak schot vanuit de draai verdween in de verste hoek! Met 2 goals voorsprong de rust ingaan, daar teken je toch voor? Maar bij Volksunie loop je dan het meeste gevaar. Met nog geen 5 minuten op de klok was de aansluitingstreffer alweer een feit, en ook deze week kende geel zwart een dipje. Een tiental minuten liep Volksunie achter de feiten aan, maar Cado kon niet profiteren. Het was net als een week eerder de kapitein van Volksunie die zekerheid bracht. 20 minuten voor tijd scoorde hij zijn tweede. 1-3! Cado had het nog spannend kunnen maken, maar Ludo, slechts een enkele keer vanonder Hendriks hoede geslopen, miste rakelings. Een slotoffensief was niet voor Cado weggelegd, zodat Volksunie er onder impuls van Nicky nog een attractief einde aan kon breien. Slechts 1 van de 4 kansen wist Volksunie via Karel te benutten. De zege was absoluut verdiend, de uitslag misschien overdreven, maar dat het een opsteker is voor het vertrouwen staat buiten kijf! Volgende week geven we thuis partij tegen Koninckshof. Een warme oproep aan vrienden en supporters om erbij te zijn! De eerste plaats van het kampioenschap staat op het spel en de spanning is momenteel al te snijden als platte kaas!

  Nog 1 ding, vrijdag is het walivovergadering en op zich is dat niet belangrijk, ware het niet dat de trekking voor de beker zal geschieden. Uiteraard zal uw dienaar op post zijn en de nodige informatie op het net brengen.

  tot zondag