Volksunie naar kwart-finale

Na het gelijke spel tegen Gouden Leeuw was de bonus van 4 punten op Koninckshof herleid naar twee. Op het veld van Spaans Kwartier diende gewonnen te worden en met die gedachte begon geel zwart aan de wedstrijd. Na een 5-tal wervelende openingsminuten had Roel reeds tweemaal de weg naar doel gevonden. Nog eens 5 minuten later had de thuisploeg reeds de aansluitingstreffer kunnen scoren. Enige vorm van geluk was wel nodig om de bal tegen de netten te krijgen, maar ook deze goals tellen. Toch was Volksunie niet onder de indruk. En Roel al zeker niet. Nog voor de twintig minuten verstreken waren had de goaltjesdief zijn derde van de ochtend tegen de netten gewerkt. Een knap staaltje van efficiëntie! Toen de spanjaarden er eveneens in slaagden om hun tweede kans te verzilveren leek een doelpunten kermis in de maak, en dat had best gekund, want in het slotkwartier van de eerste helft raakte Volksunie tweemaal de lat en een schicht van Timmy belandde op de paal. Volksunie was baas en er leek geen vuiltje aan de lucht. Niets was minder waar. 5 minuten na de koffie stond de stand alweer gelijk en wat erger was, Volksunie bakte er niets meer van. De geoliede acties van de eerste helft waren weg en Spanje kreeg de bovenhand. Een bal op de lat had zelfs de doodsteek kunnen zijn voor de bezoekers, maar in extremis wist Volksunie toch de driepunter binnen te halen dankzij hun kapitein. Hans krulde voor het eerst in lange tijd de bal over de muur en een zucht van opluchting ging door het geel zwarte legioen. alweer een kaap omzeild, maar de coach hekelde het gebrek aan mentaliteit in de tweede helft.

De reactie van het team deed hem op donderdag deugd. Met dertien man werd er getraind en dat was geleden van deze zomer. Het ideale bewijs dat Volksunie er vol voor wilt gaan om door te stoten naar de kwartfinales van de beker.

De tegenstander in de 1/8ste finales was Cado. Voltallig zakte Volksunie af naar Stekene en met de recente 4-1 winst in de competitie, mocht geel zwart vertrouwen hebben. Het eerste half uur zagen we een evenwichtige partij, maar enkel Volksunie kwam aan kansen toe. Hans miste de grootste oog in oog met de doelman. Diezelfde doelman ging 10 minuten voor de rust in de fout door een voorzet niet te klemmen. Een alerte Roel bewees alweer een neus voor goals te hebben. De 0-1 voorsprong werkte bevrijdend, want spitsbroeder Hans kon op slag van rust de score uitdiepen. Een strak schot vanuit de draai verdween in de verste hoek! Met 2 goals voorsprong de rust ingaan, daar teken je toch voor? Maar bij Volksunie loop je dan het meeste gevaar. Met nog geen 5 minuten op de klok was de aansluitingstreffer alweer een feit, en ook deze week kende geel zwart een dipje. Een tiental minuten liep Volksunie achter de feiten aan, maar Cado kon niet profiteren. Het was net als een week eerder de kapitein van Volksunie die zekerheid bracht. 20 minuten voor tijd scoorde hij zijn tweede. 1-3! Cado had het nog spannend kunnen maken, maar Ludo, slechts een enkele keer vanonder Hendriks hoede geslopen, miste rakelings. Een slotoffensief was niet voor Cado weggelegd, zodat Volksunie er onder impuls van Nicky nog een attractief einde aan kon breien. Slechts 1 van de 4 kansen wist Volksunie via Karel te benutten. De zege was absoluut verdiend, de uitslag misschien overdreven, maar dat het een opsteker is voor het vertrouwen staat buiten kijf! Volgende week geven we thuis partij tegen Koninckshof. Een warme oproep aan vrienden en supporters om erbij te zijn! De eerste plaats van het kampioenschap staat op het spel en de spanning is momenteel al te snijden als platte kaas!

Nog 1 ding, vrijdag is het walivovergadering en op zich is dat niet belangrijk, ware het niet dat de trekking voor de beker zal geschieden. Uiteraard zal uw dienaar op post zijn en de nodige informatie op het net brengen.

tot zondag

Commentaren

  • En in die beker, heb ik gehoord via een rechtstreekse verbinding, nemen we het op tegen Real Heibos. Te beginnen met een thuismatch!

    Andere kwartfinales:
    Bondgalm - 't Vlietje
    Koninckshof - Bospark
    Globeshotters - Young Boys

De commentaren zijn gesloten.