• volksunie toont geen enkel respect voor hartlijders

  Ook deze week wou volksunie de drie punten wegkapen tegen fc moerstraat. Met frivool voetbal zetten de bezoekers de thuisploeg makkelijk onder druk. Kansen bleven dan ook niet uit, maar naast een uitmuntende doelman, stond vooral een gebrek aan efficiëntie een vroege voorsprong in de weg. Na een resem uitgesproken mogelijkheden wist nicky uiteindelijk toch een gaatje te vinden. Na een half uur leek de ban gebroken en leek het een kwestie van tijd om de match definitief te beslissen. Doch, het aanvallend compartiment van geel zwart bleef de kansen verkwanselen. De thuisploeg ging gevleid met een 0-1 stand de rust in. De volksunie coach toonde zich tijdens de rust uiterst tevreden over het getoonde spel, maar hekelde de talrijk gemiste kansen. Ook na de rust dwongen de bezoekers kansen af, maar de stand veranderde niet! Uiteraard stak de mogelijkheid van een doemscenario op en dat zorgde ongewild voor nervositeit. Hoewel een onmondig moerstraat nauwelijksvoor gevaar had gezorgd, kreeg het hulp van de man in het zwart, die een kwartier voor tijd zin had om een strafschop te fluiten. De 1-1 stond op het bord en volksunie moest op zoek naar een tweede treffer. Het begint afgezaagd te raken, maar ook nu weer wisten de bezoekers mogelijkheden te creëren, maar de afwerking was telkens ondermaats. Maar ook nu greep de scheidsrechter in: in de laatste minuut wees de man de bal op de stip na vermeend handspel. Luc schoot resoluut binnen en bracht volksunie zo alleen op kop van de rangschikking. Dat heet dan door het oog van de naald kruipen. Maar als 1 ploeg de zege verdiende was het zeker volksunie. Volgende week is er weer bekervoetbal. We nemen het op tegen Spaans kwartier. De volgende ronde is voor ons reeds een feit, dus eindelijk kunnen we eens genieten van een iet wat ontspannen coach. Hoewel, misschien neemt hij deze kans om het een en ander uit te proberen. Hij liet alvast weten dat er deze week grondig zal getraind worden op afwerking.

 • Volksunie overwint Bospark en Globeshotters

  Mijn welgemeende excuses voor het ontbreken van het verslag van vorige week. Zoals u ongetwijfeld wel weet, gaven we partij tegen Bospark en jawel, dat is altijd een "specialleke". Ook nu weer. Sportief gezien mogen we stellen dat Bospark dit seizoen op zoek is naar zichzelf en dat bleek al vlug tijdens de bekerpartij in Lokeren. Volksunie overheerste en in tegenstelling tot een week eerder vond Roel al vlug de weg naar doel. Even later volgde een tweede treffer via Luc, die na een vrije trap de juiste man op de juiste plaats bleek te zijn. Hoewel Bospark buitenspel claimde valideerde de scheids de goal. Even later claimde Bospark een penalty, maar ook nu ging de vastebraden man in zwart niet in op de smeekbeden van de thuisploeg. Nog voor rust legde Roel de wedstrijd lam met zijn tweede treffer. 0-3 na een dik haf uur wedstrijd! De thuisploeg begon met elkaar te verwijten en na de rust moest de arbiter er aan geloven. Na enkele drieste tackles, die de scheidsrechter omwille van de goede vrede, nauwelijks bestrafte, kreeg Volksunie een vrije trap op een interessante plaats. Enkele thuisspelers waren het duidelijk niet eens met deze beslissing en haalden op een vrij brute manier verhaal bij de scheidsrechter, die zich op zijn beurt genoodzaakt zag om enkele spelers met geel te bestraffen. Naar mijn mening geheel terecht, maar de normen van enkele Bosparkspelers liggen echter anders. De gele kaarten werkten als een rode lap op een stier en wat volgde was: 2 rode kaarten. Prompt besloten enkele spelers het veld te verlaten en de wedstrijd werd gestaakt. De raad van wijzen zal zich wel over deze zaak buigen, maar Volksunie heeft alleszins recht op de driepunter! Voor ik dit hoofdstuk afsluit wil ik wel nog zeggen dat enkele Bosparkspelers zich in de kleedkamers kwamen excuseren voor het jammerlijk verloop van de wedstrijd. Een mooi en respectabel gebaar! Ik zou zeggen tegen de Bospark aanhang: weg met de rotte appels, bouw aan een ploeg met positief ingestelde spelers, want ik weet dat ze er zijn.

  Een week later stond er een onvervalste derby op het programma. Na vier uitwedstrijden ontving Volksunie de Globeshotters. De Niekaarkse buren zijn dit seizoen weliswaar met een valse noot gestart, maar de 7-3 uitslag tegen Spaans kwartier deed vermoeden dat de globes de betere vorm te pakken hadden. Volksunie was echter vastberaden om het elan van de vorige weken door te trekken. In de openingsfase kreeg de thuisploeg eerst nog een heet standje te verwerken na een mooie voorzet en kopbal, maar daarna was Volksunie heer en meester. Een eerste mooi opgezette aanval van de thuisploeg ging nipt naast, maar bij een volgende poging wist Roel toch de bal tegen de netten te jagen. Volksunie bleef hoog druk zetten en de tegenstander liep achter de feiten aan. Volksunie kreeg kansen, maar verzuimde de score uit te diepen. Na een zeldzame, doch mooi afgewerkte counter van de bezoekers, kreeg het zelfvertrouwen van geel zwart een deuk. Het spel werd slordiger en kansen werden schaars. Volksunie sleepte zich naar de rust alwaar de schade werd opgemeten. Luc en Wouter bleven uit voorzorg aan de kant, de rest wist dat de volgende 45 minuten wel eens lang konden duren. En zo bleek! De Globeshotters zaten in de tweede periode beter in de wedstrijd en konden voor het eerst echt aanspraak maken op de bal. Doch, het voetballend vermogen van de Globes beperkt zich veelal tot lateraal voetbal zodat veel doelgevaar uit bleef. De beste kans was nog voor Karel, die onbesuisd met buitenkant rechts een unieke mogelijkheid voorbij liet gaan. Na een kwartier in de tweede helft werd erbarmelijk slap uitvoetballen afgestraft door de bezoekers. Met 1-2 achter en een benzinetank die al enige tijd in het rood stond, zag de situatie er niet echt rooskleurig uit voor de thuisploeg. Enkel een onverwachte wending zou de thuisploeg de nodige boost kunnen geven om een puntje thuis te houden. Een kwartier voor tijd kreeg Volksunie een vrije trap, zo'n 35m van het vijandige doel verwijderd. Achter de bal Andy, lichtjes rood aangelopen vanwege een banaal intern dispuut, maar de anders zo minzame man kookte vanbinnen. Hij balde zijn colère samen in een ultiem schot naar doel, alle frustratie kanaliseerde hij in zijn trap. De bal ging strak richting kader, passeerde 1, 2 man, suisde rakelings over een fel luchtduel, waardoor de keeper zich miskeek en verdween tegen de netten. De ontlading was enorm, maar de boodschap was: doorduwen! En dat deed de thuisploeg. Met vernieuwde energie drukte geel zwart door en enkele minuten na de gelijkmaker wist Hendrik, op pas van broer Karel, met de knie de bal over de doellijn te werken. 3-2 en den Heihoek werd compleet zot! Volksunie hield controle en kon vrij makkelijk de felbevochten driepunter verdedigen. Alweer een opsteker voor Volksunie dat nogmaals bewijst dat de geel zwarten nog steeds over een uitzonderlijk karakter beschikken. Volgende week weer competitie: op Moerstraat! tot dan

 • Opnieuw zege voor Volksunie

  Na de zege tegen Koninckshof een week eerder was het zaak om met beide voetjes op de grond te blijven. Met Zeemeermin stond er namelijk een ploeg voor ons die hun beginstart niet hadden gemist. Hoewel de training van afgelopen donderdag nogal een gebrek aan inzet vertoonde, waren de spelers van Volksunie er zondag wel op gebrand om een goede prestatie neer te zetten. Ondanks het feit dat Hans en Wouter, toch 2 vaste waarden, gekwetst dienden af te haken, bleek Volksunie dat gemis makkelijk te kunnen opvangen. Van bij de start toonde geel zwart initiatief en dat bracht meteen gevaar met zich mee. In het openingskwartier voetbalde het bezoekende elftal een resem kansen bijeen, maar telkens ontbrak koelbloedigheid voor doel. Een probleem dat ook vorige week duidelijk was. Hoewel Volksunie aanspraak maakte op een voorsprong was het de thuisploeg dat het eerst kon scoren. Een gemeten voorzet werd mooi gedevieerd in doel en liet Bob kansloos. Volksunie was nauwelijks aangeslagen en kon voetballend nog aan enkele mooie kansen komen. Hoofdrolspeler in deze acties was steevast Roel, die echter een tikeltje geluk ontbrak bij de afwerking.

  De ruststand was wel 1-0, maar geen enkele Volksuniespeler dacht aan een doemscenario. Blijven voetballen was wel de boodschap! Ook in de tweede helft waren de bezoekers duidelijk beter. Na een 5-tal minuten kreeg Volksunie een terechte penalty toegewezen. Luc nam zijn verantwoordelijkheid, maar in tegenstelling tot een week eerder verdween de bal niet tegen de netten. Ook deze tegenslag leek niet op de moraal te werken en Volksunie ging verwoed op zoek naar de gelijkmaker. Niet veel later maakte Luc zijn penaltymisser goed, toen hij stevig doorzette. De ontlading van de krijger was groot. Zeemeermin voelde de bui hangen, maar kon weinig inbrengen tegen een ontketend Volksunie dat even later via de pas ingevallen Nicky op voorsprong kwam. De fase die aan het doelpunt vooraf ging was om duimen en vingers van af te likken. De aanval startte bij Bob, ging langs het verdedigend compartiment over naar het midden, alwaar snel de voorste linies werden gevonden. Een onverwoestbare Pieter, die zich duidelijk goed voelt als spits, kon de bal voorbrengen zodat Nicky eenvoudig kon binnen leggen. De trainer zag dat het goed was en glom van trots! Luc zorgde even later nog voor de kers op de taart. 1-3 winst en dat is meteen goed voor een gedeelde eerste plaats met Bondgalm, dat tegen Cado punten liet liggen.

  Volgende week staat er een klassiek bekerduel op het menu: Bospark - Volksunie. Bij winst zijn de geel zwarten zeker van deelname in de volgende ronde, maar menig Volksunie aanhanger kent de bekerreputatie van Bospark! De Lokerse rivalen zijn bijna genoodzaakt om voor winst te gaan, willen zij ook na nieuwjaar nog in het bekergala vertoeven. Een match met inzet tegen Bospark is altijd speciaal! Tot dan 

 • Volksunie verdedigt nipte voorsprong met succes

  Zondag trok Volksunie richting Sint-Gillis om de regerende kampioen te bekampen. Koninckshof, ploeg in vorm, had in 2013 nog niet verloren. De laatste verlieswedstrijd was bijna een jaar geleden tegen, ... jawel, Volksunie!

  De bezoekers hadden duidelijk geen zin in een potje aftasten en namen de wedstrijd in handen. Het middenveld was heer en meester en zette hoog druk, hetgeen resulteerde in balrecuperatie, kansen en foutenlast bij Koninckshof. Een te korte terugspeelbal werd onderschept door Hans die de torenhoge kans echter op de keeper besloot. Volksunie kreeg nog twee uitgelezen kansen voor het kwartier verstreken was, maar de afwerking kon en moest beter. Op het kwartier moest Hans naar de kant nadat de thuisverdediging enkele keren iets meer dan de bal speelden. De bezoekers trokken zich echter weinig aan van deze tegenslag, want Hans was nog maar nauwelijks van de bank of Volksunie toverde een mooi uitgesponnen aanval op de mat. Pieter, een minuutje in de spits, schoof de bal tegen de keeper zijn broek en de verdiende voorsprong was een feit. Volksunie onderhield nadien een hoog tempo en dat baarde bij de coach toch enige vorm van ongerustheid. De krachten werden niet gespaard, maar het resultaat was niet echt in verhouding. Volksunie verdiende meer dan 1 doelpunt en de mogelijkheden daartoe waren er ook, maar naar het einde van de eerste helft toe kwamen de eerste tekenen van vermoeidheid. Koninckshof kwam meer aan de bal en kon ook hoger spelen. Maar net als het middenveld, was de geel zwarte defensie niet zinnens te plooien. 1-0 aan de rust!

  Tijdens de rust was het vooral op zoek gaan naar snelle suikers en een oplossing te vinden voor onze slinkende brandstoftank. Bij gebrek aan centrale spelers op de bank verschenen dezelfde elf op het veld. Koninckshof eiste de bal op en verdrukte Volksunie op hun eigen helft. Ook nu gaf de verdediging geen krimp. De thuisploeg claimde dan wel het balbezit, maar van vlot voetbal was geen sprake. Nee, het waren de bezoekers die nog op de counter de meeste kansen afdwongen, maar het ontbrak hen vooral aan frisheid om de voorsprong uit te diepen. Naarmate de wedstrijd vorderde steeg ook de spanning. Het was al 10 minuten voor tijd dat Koninckshof een zeldzame mooie actie wist af te ronden in de rechterbenedenhoek. Althans, zo dacht het overgrote deel van de supporters. De bal ging nipt naast, zodat gezichtsbedrog de oorzaak was van een nakend hartfalen. Nadien sloeg de vermoeidheid ook bij de thuisploeg toe en nam de druk een beetje af. Volksunie overleefde de thriller en springt over Koninckshof naar de tweede plaats. De coach van Volksunie was uitermate tevreden over zijn manschappen. Over het voetbal in de eerste helft, over het karakter in de tweede helft! Goe bezig.

  Volgende week alweer een verplaatsing. Nu nemen we het op tegen Zeemeermin, altijd moeilijk en met een 6 op 9 een te duchten tegenstander.