• Volksunie wint ook tweede bekerwedstrijd

  Volksunie had vertrouwen getankt tegen Spaans kwartier. De opkomst op training deed de sportieve baas deugd en bewees de goesting in de spelersgroep. Deze week nam Volksunie het op tegen Bondgalm, reeds enkele jaren gehuisvest in de top drie van de competitie. Net als een week eerder nam Volksunie het heft in handen en dat resulteerde in enkele becheiden mogelijkheden. Op het kwartier hadden de bezoekers eigenlijk de kans om een verdiend doelpunt te scoren, maar de inzet van Timmy werd met een uitzonderlijke parade gekeerd door de thuisdoelman. Volksunie bleef het overwicht hebben, maar een moeilijk bespeelbaar plein smoorde goed voetbal in de kiem. Ook de omschakeling naar voor toe kon veel beter, zodat de thuisploeg, weliswaar met zeer stevig verdedigend werk, overeeind bleef. Bondgalm kreeg op het half uur een vrije trap, die vakkundig over de muur ging, maar vol op de staal ging. In de rebound moest Bob lijf en leden risceren om de bal te keren. De doelman behoedde zijn team voor een achterstand, maar ging even later in de fout met een erbarmelijke uittrap. De kans die erop volgde was, langs de kant althans, nog te keren, maar Bo kon zijn voet er niet tegen plaatsen zodat Bondgalm op voorsprong kwam. Net als de voorbije weken lag Volksunie even in de touwen. Paniek overheerste en het goede voetbal van een week eerder was nog nauwelijks te zoeken. 

  Hoewel de voorzitter tijdens de rust enig teken van onrust kwam spuien in de kleedkamer, bleef Volksunie kalm. De trainer had namelijk nog wat troeven op de bank zitten. Met Luc, Wesley, Wouter, Nicky en Pieter De Maere op de bank warn er genoeg opties om het spel naar geel zwarte zijde te trekken. Na de rust kwam Wesley en Luc in. De tegenstander werd vanaf minuut 1 op eigen helft gedrukt en kansen bleven dan ook niet uit. Na handspel in de zestien verdween de bal verdiend op de stip. Luc aarzelde niet en schoot loeihard binnen. De gelijkmaker was verdiend, maar zeker niet genoeg voor de bezoekers, die in de tweede helft wel sneller kon uitbreken, balvaster wist te zijn en kansen kon afdwingen. De 1-2 kon dan ook niet uitblijven. Na een mooie opbouwende actie kon Timmy vanop rechts de bal voor doel brengen, alwaar een beresterke Karel de voorsprong wist te scoren. Een uppercut voor de thuisploeg zo bleek, want Volksunie kampeerde op de helft van z'n tegenstander. Een kwartier voor tijd kon Patrick, na alweer een aanval vanop rechts de bal hard binnenknallen. De zege kon Volksunie nu niet meerontglippen en de thuisploeg drong ook niet langer aan. Volksunie speelde fris en dartel de bal rond en kon nog 1 maal scoren via Timmy. Toch gaat alle lof voor deze goal naar een beresterke Karel, die na een onwaarschijnlijke rush van zo'n slordige 75m de bal vanop rechts wist voor te zetten. (De geel zwarte tank begon zijn actie op de links back positie). Een mooi resultaat! Indien onze bekerwedstrijd tegen Bospark met winst afgesloten wordt, lijkt de volgende ronde een zekerheid. Maar eer het zover is, moeten er nog ander klippen omzeld worden. Te beginnen met de grootste van allemaal: Koninckshof! De kampioen van vorig jaar lijkt alweer sterk op dreef en zal dus geen lachertje worden. Daarom: iedereen op post donderdag op training, de supporters enkele dagen later op het veld van de titelverdediger.

 • Eerste competitiezege voor volksunie

  Na de bekerwinst tegen derde klasser anatolia een week eerder, was Volksunie, ondanks de ruime zege, toch nog altijd op zoek naar de goede vorm. Tegen Spaans kwartier moest het voetbal gewoon beter! Vorig seizoen stonden de onderlinge confrontaties bol van spanning en sensatie met een garantie voor veel doelpunten. We wisten dat de spanjaarden vanachter wel degelijk te pakken waren,maar daartegenover stond een uitstekende voorlinie die de goal wel degelijk wist te vinden. De thuisploeg was voor de wedstrijd gefocust en dat bleek alvast in de aanvangsminuten. Na een mooi uitgespinde aanval kwam Hans alleen voor doel, maar de spits ronde de 100% kans af op de doelman. De bezoekers waren wel meteen gewaarschuwd en kwamen in de wedstrijd. Na een tweetal schuchtere doelpogingen was het voor de thuisploeg welletjes geweest. De duels wrden gewonnen en de aanvalsdrift overspoelde de spaanse defensie. Een kopbal van Hans ging naast en de keeper kwam enkele keren gepast tussen. Het onvermijdelijke gebeurde dan toch op het kwartier. Voksunie kwam via Pietr op 1-0 en dat was meteen het sein voor een heuse belegering op het bezoekende doel. Zowel Hans, Patrick als Wesley kregen een mooie gelegenheid om de score uit te diepen, maar faalden jammerlijk in de afwerking. Een zeldzame tegenprik en zwak verdedigend werk waren de aanzet tot de 1-1. Niet echt verdiend, maar het zorgde voor twijfel bij de thuisploeg. De passing werd slordig en overhaast en bijgevolg werden de voorste regionel niet of nauwelijks bereikt. Volksunie had het 10 minuten benauwd, maar kwam langszij via een weergaloze knal van Timmy. Het vertrouwem bij Volksunie was prompt terug en net voor rust wist Hans de 3-1 ruststand te scoren.

  Ook in de tweede helft bleef Volksunie baas. De acties gingen weliswaar minder vloeiend, maar de tegenstander had duidelijk ook al zwaar geinvesteerd op fysiek vlak. Na een kwartietje wist Hans een voorzet van de pas ingevallen Roel te verzilveren en werd de zege nagenoeg een feit. Pieter trof even later nog de paal en Spaans kwartier leek uitgeteld. Even wisten zij toch nog de thuisploeg te verontrusten door de 4-2 te scoren. Bob was eerst nog opgewassen tegen een schot, doch de rebound verdeween tegen de netten. Toch was het man van de Match Timmy, die even later de wedstrijd in een definitieve plooi legde. Na alweer een geweldige uithaal liet hij de doelman kansloos en zetten de 5-2 eindcijfers op het bord.

  De Volksunie aanhang was uiterst tevreden over het geleverde spel en dat geeft vertrouwen voor de bekerwedstrijd volgende week. We gaan op bezoek bij Bondgalm en dat zal meteen een cruciale wedstrijd worden voor het al of niet overwinteren in de bekercompetitie.

 • VK Volksunie - FC Anatolia

  De eerste thuiswedstrijd van het jaar was tegen FC anatolia. Zoals u misschien wel weet, of niet weet, heeft het lot ons dit jaar in een poule met deze derde klasser ingedeeld. Op papier de makkelijkste opponent, want met tegenstanders als Spaans kwartier, Bondgalm en Bospark zal overwinteren in de beker niet van de poes zijn. Om mee te doen, mocht er zondag absoluut geen puntenverlies geleden worden.

  Volksunie nam van bij het begin het initiatief en kwam regelmatig gevaarlijk voor doel. De afwerking was echter niet secuur en dit tegen een niet al te ervaren doelman! Het was wachten op een corner van Hans om de verdiende treffer aan te tekenen. De bal verdween rechtstreeks in doel en aan de lijn hoopte menig volksunie aanhanger dat de geel zwarten vertrokken waren. Toch waren het de bezoekers die de volgende kans mochten optekenen. Tot tweemaal toe was slap verdedigend werk de aanleiding tot een serieuze kans. Gelukkig kon Bob telkens gepast reageren. Na deze verwittigingen begon Volksunie sneller te combineren en dat leverde enkele kansen op. Hans kwam enkele keren alleen voor de keeper, nieuwkomer Nicky raakte na een mooie dribbel de paal, christophe haalde met een vluchtschot zwaar uit, maar knalde tegen de lat. uiteindelijk was het Timmy die met een afstandsschot de score verdubbelde. Met de rust in het vizier moest Bob zich andermaal onderscheiden na een rommelige fase in de kleine rechthoek.

  Na de rust ging Volksunie beduidend trager en slordiger spelen. Christophe miste een huizenhoge kans, maar zette dat even later recht door de 0-3 te scoren. De tegenstander liet het hoofd hangen en Volksunie hoefde zelfs niet aan te dringen om tot scoren te komen. Wesley scoorde net als zijn broer in de eerste helft vanop afstand. In het slotkwartier wist Roel nog tweemaal te scoren en ook Pieter griste zijn doelpuntje mee en legde de 7-0 eindstand vast.

  De eerste hindernis is genomen, Bospark en Bondgalm deelden de punten, spaans kwartier was vrij. Volgende week moeten we trouwens voor de competitie aan treden tegen die spanjaarden en 1 ding weet ik zeker, de tegenstander zal van een ander kaliber zijn dan afgelopen zondag.

  tot dan

 • felbevochten openingswedstrijd eindigt op draw

  Zondag was het dan zover. Op het veld van Gouden Leeuw werd het nieuwe seizoen op gang geblazen. Volksunie had er zin in en begon het best aan de wedstrijd. De eerste schuchtere kansjes waren dan ook voor de bezoekers. Na 25min werd het veldoverwicht van Volksunie beloond met het eerste doelpunt. Een schotje van Roel rolde na een geweldige flater van de thuisdoelman in het doel. Hoewel de goal van een nogal lullige makelij was, kon men toch zeggen dat de voorsprong gerechtvaardigd was. Toch bleef deze niet lang op het bord, want ook de geel zwarte defensie begon met cadeautjes te gooien. Een spijtig misverstand tussen verdediger en doelman leidde de gelijkmaker in. Het was meteen het einde van de heerschappij van Volksunie dat het moeilijk kreeg om te combineren. Toch wist Volksunie voor rust nog te scoren dankzij een snelle spelhervatting die Timmy oog in oog bracht met de doelman. even later kreeg Roel nog een mooie kans toen hij zich mooi voorbij z'n man kapte en net buiten de kleine baklijn kon aanleggen. zijn schot ging echter een eind over.

  De tweede helft begon in het voordeel van Gouden Leeuw. De thuisploeg was veel gretiger en won de duels. Volksunie was onmondig en leek het niet aan te durven om te voetballen, waardoor te veel de makkelijkste oplossing werd gekozen: Poef! Na een 10-tal minuten werd de arm van Hendrik aangeschoten in de baklijn en ging de bal op de stip. De 2-2 was een logisch gevolg. Naarmate de tijd verstreek werd het duel spannender en de drang om te winnen zorgde voor kansen op de counter. gouden leeuw kwam goed weg toen hun doelman de bal buiten de baklijn wegwerkte, Volksunie zag de bal tot tweemaal toe nipt voorlangs rollen. Hans stelde de thuisdoelman op de proef na een actie tussen drie verdedigers. even later trof de thuisploeg het doelhout en net voor affluiten devieerde Hans de bal tegen de paal. 2-2 was misschien wel de juiste uitslag, toch heerste er ontgoocheling bij beide teams.