• Hoe zou het eigenlijk zijn met ... de voorbereiding?

  De voorbereiding loopt bijna ten einde en volgende zondag start de competitie. Hoog tijd om onze reporter eens op pad te sturen richting het oefenveld van VK Volksunie.

  Volksunie heeft dat jaar een viertal oefenwedstrijden afgewerkt, een overzicht:

  De eerste wedstrijd was op Cado. De uitslag: 2-1 verloren! Het was een moeilijke partij, waarbij de spitsten in stelling brengen niet evident bleek te zijn. Daarnaast hadden we het achteraan moeilijk omwille van het feit dat de trainer enkele dingen wou uitproberen. Positief was de wil om van achetruit te voetballen en daar ook redelijk in slaagden. Opmerkelijk was ook het verwelkomen van een nieuwe speler nl. Nicky, die zich met enkele acties toch kon bewijzen. Duidelijk een jonge gast die wil voetballen en op termijn de ploeg wel wat kan bijbrengen.

  De tweede wedstrijd was tegen een uiterst gemotiveerd VK Velle. Hoewel we de wedstrijd wisten te winnen met 1-4, moeten we erkennen dat de uitslag niet echt het verloop van de wedstrijd weerspiegelt. Een gretige tegenstander en superglad plein maakte opbouwend voetbal bijna onmogelijk. Naast 2 own-goals van de Velle vond Timmy 2x de netten.

  De derde wedstrijd was tegen de reserven van Gerda, een wedstrijd waarin we ons konden bewijzen werd aanvankelijk gedacht, maar al vlug bleek niets minder waar. De tegenstander was eigenlijk een ploeg die in de derde reeks van walivo voetbalde. De 0-7 was niet eens overdreven! Het belangrijkste feit van die avond was de beslissing van Erik om niet bij te tekenen dit jaar. Maar zoals dat met sommigen gaat, wordt de deur nog op een kier gehouden!

  Een week later was hij toch alweer van de partij tegen Puivelde. De soms harde tegenstander was slechts een schim van de voorbije jaren en Volksunie had dan ook weinig moeite om ook deze partij te winnen, 0-3 werd het. Opmerkelijk: Erik scoorde het tweede doelpunt!

  Voor een algemene stand van zaken laten we de trainer aan het woord:

  We hebben zeker geen super voorbereiding achter de rug, daarvoor heb ik te veel gewisseld en uitgeprobeerd en was de tegenstand bij tijden ondermaats. Wel zijn er enkele zaken uitgeklaard en aangepast, zodat de manier van spelen wel vast ligt. Ik heb zeker vertrouwen en in tegenstelling met vorig seizoen hebben we nu in elke linie de mogelijkheid om te vervangen zonder aan kwaliteit in te boeten. Op fysiek vlak staan we klaar, deze week is er nog pittig getraind en ja, ik ben zeer tevreden over de inzet op training. Ik hoop dat we nu in de wedstrijden onze "over-mijn-lijk" mentaliteit van weleer kunnen oproepen zodat Volksunie altijd en overal een te duchten tegenstander is.

  Tot volgende week!