• pouletrekking beker 2013-2014

  Vrijdag stuurden we onze man naar de laatste algemene vergadering van het seizoen. Hij kwam terug met enkele opmerkelijke feiten:

  Ten eerste is er het feit dat de reeksindelingen identiek blijven. Er komen 2 ploegen bij in eerste nl. Moerstraat en Pulsh. Enige vorm van diepgravende onderzoeksjournalistiek wees uit dat deze laatste een niet te onderschatten elftal is. Vergelijk ze met de Globeshotters en hoe zij hun weg naar eerste hebben gevonden. Vorig jaar kampioen in derde, dit jaar promotie naar eerste! Opletten dus.

  Voor de rest was er de pouletrekking voor de beker. Wij zitten in een poule van 4 ploegen: VK Volksunie, FC anatolia, Spaans Kwartier en de vierde naam hoef ik eigenlijk niet te vermelden, want die was op voorhand reeds geweten: Bospark!

  Later zal duidelijk worden waar en wanneer de beker gespeeld zal worden, maar 1 ding is zeker: 't zal vollen bak worden in de beker!

   

 • Eddy Maes neemt na 2 decennia afscheid van Volksunie

  Na 20 jaar dienst, eerst als speler, daarna als trainer, houdt Eddy het voor bekeken. De oefenmeester had reeds enkele maanden geleden de voorzitter op de hoogte gebracht van zijn beslissing. Verschillende factoren hebben zijn ongetwijfeld moeilijke beslissing beïnvloed. Alles en iedereen met enige geel zwarte affiniteit betreurt het vertrek van de trainer. Hij was toch degene die van een samenraapsel van bijna ongeschoolde spelers een hecht team wist te kneden. Een team dat in de beginjaren jong en onstuimig pendelde tussen eerste en tweede. In de loop der jaren wist hij met veel engelengeduld een solide ploeg op te bouwen die zich makkelijk wist te handhaven in eerste en uiteindelijk mee deed voor de prijzen. Tot tweemaal toe kaapte hij met zijn team de hoofdprijs weg en werd kampioen.

  Maar Eddy verlaat ons niet zomaar! Reeds weken is hij bezig om een team samen te brengen van oudgedienden om het samen met hem op te nemen tegen het huidige team. Uiteraard zal diet gebeuren in geheel Volksuniesiaanse wijze: wedstrijd op zondagochtend om 10u! Daarna gezellig samenzijn met de supporters, familie en vrienden. Uiteraard zal een portie blond schuimend bier en een hapje niet ontbreken. Ik kijk alvast uit naar de legendarische verhalen die op die dag weer allemaal boven zullen komen.

  Eddy, langs deze weg zeg ik u alvast geen vaarwel, maar tot ziens!

 • cado - volksunie

  Ook deze week slaagde Volksunie er niet in om het tij te keren. In de uitgestelde wedstrijd tegen Cado kwam Volksunie niet verder dan een 2-2 gelijkspel. Enig positief punt was de rentree van Hans, hij was meteen goed voor twee doelpunten. Anderzijds lijkt de spits nog veel werk te hebben op conditioneel gebied.

  VK Volksunie – Koninckshof

  De laatste wedstrijd van het seizoen werd gespeeld onder een aangenaam voorjaarszonnetje. De tegenstander was kersvers kampioen Koninckshof. Volksunie had zich voorgenomen om de negatieve spiraal van de afgelopen weken te doorbreken en begon gezwind aan de wedstrijd. Na de eerste tegenaanval was het echter al meteen raak en niet veel later werd een vrije trap heerlijk binnengekruld. Volksunie kwam nauwelijks aan uitgespeelde kansen. Ps in de tweede helft leek Volksunie voor meer gevaar te kunnen zorgen. Patrick kon milderen met een prachtig schot en zijn volgende poging was zo mogelijk nog mooier. Zijn uithaal verdiende meer dan roemloos te eindigen op het doelhout. Koninckshof speelde zonder echt diep te gaan de wedstrijd uit en kon zelfs nog tweemaal op de counter scoren. Volksunie kreeg een lesje in efficiëntie en voetbal en moest beamen dat Koninckshof wellicht de verdiende kampioen is dit seizoen.