• Volksunie morst met punten

  Zondag stond de competitiewedstrijd op Gouden Leeuw gepland. Gouden Leeuw is een wisselvallige ploeg en bestaat uit ene Georges en een resem jonge snaken die bulken van testosteron en geldingsdrang. De decibels die dat met zich meebrengt is niet te onderschatten. Uit goede bron vernam ik dat de toestand nog buitensporiger is wanneer er zich nog enkele promilles alcohol in de aderen bevinden. Een plezante bende en hun enthousiasme stak af tegen het gedrag van het bezoekende elftal. De ene had wallen zo groot als een vuilzak van 60 liter, de ander geeuwde met een mondopening als ware het jong piepkuiken dat hongerig naar een pier smachtte en nog een speler stond na een week dieet van water en brood, wegens ziekte, nogal wankel op de benen. Ik gan geen namen noemen, maar deze drie onverlaten zijn wel verantwoordelijk voor het aanvallend compartiment van Volksunie. Een en ander vertaalde zich later ook in de wedstrijd. Vanachter speelde Volksunie solide. De thuisploeg kreeg nauwelijks kansen en dat was de verdienste van een goede organisatie. Uitvoetballen kon uiteraard beter, maar toch kwamen er diverse kansen. De schoten van Timmy waren talrijk, maar misten compleet hun doel, de acties van Roel bleven uit of kwamen nogal knullig aan hun eind. Pieter kreeg zelfs geen kans bij elkaar gespeeld, tot hij de 1-0 op een presenteerblaadje voorgeschoteld kreeg. Maar zoals dat weleens gebeurt bij Pieter, kopte hij de bal zo zwak dat een verdediger op tijd orde op zaken kon brengen. Gouden Leeuw kwam wel nog goed weg na een bal op de lat en een lucky safe van de doelman die oog in oog stond met Roel. Op basis van balbezit en kansen verdiende Volksunie wel degelijk een voorsprong aan de rust.

  Volksunie begon rustig aan de tweede helft, het vertrouwen dat er gescoord ging worden was groot en dat bleek terecht. Na een misverstand in de thuisdefensie kon Roel de bal afsnoepen en eenvoudig binnenleggen. Met nog een half uur voor de boeg leek de zaak geklonken, want echt veel gevaar had Bob nog niet gemerkt voor zijn doel. Nog geen 10 minuten later stond de gelijkmaker echter op het bord. Zelf heb ik de goal niet echt gezien maar enig journalistiek onderzoek leverde bizarre verhalen op. In het Volksuniekamp sprak men over een binnengewaaide voorzet, op de site van Gouden Leeuw looft men de uitzonderlijke retro. Laat ons zeggen dat er een beetje geluk mee gemoeid was. Dat geluk ontbrak Volksunie toen, na een kwartier van willen, maar niet kunnen, in de slotfase een kopbal op de lat zag landen. Dat was meteen het laatste wapenfeit van de wedstrijd.

  Uiteraard was Volksunie ontgoocheld, twee punten gemorst tegen een, met alle respect, niet al te sterke tegenstander doet pijn. Net als tegen Zeemeermin, Oud Geel en Heibos, voorlaatste en derde laatste in de rangschikking, zag ik niet het Volksunie van de afgelopen weken. Geen vechtlust, geen voetbal, geen goesting!

  Volgende week zou er de match tegen Oud - Geel zijn, maar die is in een forfait omgezet. Gelukkig maar, want deze stonden ook al achteraan de rangschikking! De drie punten zijn dus zeker en een zondagje vrijaf om de hoofden vrij te maken is welkom. Ondertussen een paar keer goed trainen en dan ons klaar maken voor een reeks toppers.

 • Loting halve finale beker

  Vrijdagavond ben ik uit pure nieuwschierigheid een bezoekje gaan brengen aan de graanmaat, alwaar de maandelijkse walivo vergadering plaats vond. Belangrijkste reden voor mijn bezoek: de trekking voor de halve finales. Hoe gaat zo'n vergadering er aan toe? Wel, stipt om 8u, of iets later, begint de vergadering met een woordje van de voorzitter, Hans Troch. Zijn betoog ging over respect voor scheidsrechters en leden van het bestuur. Zijn pleidooi, waarin meermaals werd benadrukt dat deze groep mensen vrijwilligers waren en geen financiële vergoeding krijgen, werd fijntjes gecounterd door een afgevaardigde die opmerkte dat de mensen die voor het bestuur zaten ook vrijwilligers waren die geen cent verdienden aan hun inzet en er nog voor moesten betalen ook. Gelach alom! Ook wist de voorzitter het heugelijke nieuws te melden dat er vorig jaar een positieve balans was inzake de walivokas. Daarom werd besloten dat de scheidrechters, ook de gelegenheidsscheidsrechters, een gloednieuw tenue krijgen van Walivo. (Michaël mag zijn maten alvast doorgeven) Een klassiek zwarte uitrusting en daar kunnen wij, als Volksunie zijnde, enkel tevreden over zijn. Weg met die gele, verwarrende truitjes van de man in het zwart. Ook voor de supporters is dit goed nieuws. Zij kunnen terug als vanouds enkele spreekkoren oppikken, zoals er zijn "vuile zwarten, gestapo-gestapo, enz." Daarmee kom ik naadloos op het betoog van de volgende spreker: hoofd van de scheidsrechters, den Osman. In een emotionele speech benadrukte hij dat voetbal een feest diende te zijn voor iedereen, scheidsrechters, winnaars en verliezers en dat respect het basisbegrip is om deze utopische situatie te bereiken. Mooi gezegd Osman! Verder zat de arme man verveeld met enkele zaken: zo blijken een tiental vaste scheidsrechters te kampen met blessures en familiale omstandigheden waardoor het een helse taak is om iedere week voor iedere match een scheids te vinden. Hij excuseerde zich dan ook uitgebreid voor de soms laattijdige oproeping van de gelegenheidsscheidsrechter. Een laatste item van Osman was de oproep om er voor te zorgen dat de gelegenheidsscheidsrechter iemand moest zijn die iets van voetbal kende.

  Verder ging het over de lijst van geschorsten en ploegen die hun borg niet tijdig hadden betaald. De volgende lijst was dan weer de ploegen die de voorbije maand geen enkele gele of rode kaart hadden gekregen. Eerlijkheidshalve moet ik toegeven dat ik niet verwachtte om VK Volksunie te horen in deze lijst. Hetgeen ook niet gebeurde, de lijst was alleszins veel korter dan de voorgaande. Wat nog? Er werd nog eens herhaald da Oud-Geel ermee kapte en dat de uitslagen in zowel de heen- als terugronde omgezet werden in een forfaitstand. De Globeshotter naast mij slaakte een moedeloze zucht en vermelde terloops dat hun kansen om de titel te grijpen danig geslinkt zijn na dit nieuws en het recente verlies tegen Koninckshof. Verder dan een slok Stella reikte mijn reactie niet.

  Voor de uitreiking van de nieuwe spelerslijsten, jawel, er kan getekend worden voor het volgende seizoen, was het dan toch eindelijk zover. Eerst de trekking voor zaterdag, dan voor zondag. De eerste onschuldige hand trok KWB St-Anna, dan volgde Zeemeermin, Bospark en VK Volksunie. Mijn blik kruiste die van de vleesklak van Bospark. Beiden konden een glimlach niet onderdrukken en uit de lichaamstaal van de kleine ronde man kon ik uitmaken dat ook Bospark dit duel al had zien aankomen.

  Waarom we deze wedstrijd moeten winnen?

  1) we hebben nog nooit de beker gewonnen en het is nu eenmaal zo dat wie de beker wil winnen ook de halve finale moet overleven

  2) het is tegen Bospark, deze match wordt altijd gespeeld om te winnen

  3) Bij winst bestaat de kans om revanche te nemen op Zeemeermin en zo de zwartste dag uit ons Volksunie bestaan uit te vegen. Er lopen nog genoeg geel zwarten rond om te begrijpen wat ik bedoel.

  Waarom we deze match kunnen verliezen?

  1) Bospark is een bekerploeg pur sang

  2) Na vier zeges op rij is een nederlaag dichtbij

  3) De op een na zwartse dag uit de geschiedenis van VU was tegen Bospark, twee jaar geleden en ook voor de beker.

  Maar dit alles is voor binnen een paar weken. Laat ons beginnen morgen tegen Gouden Leeuw.

  P.S wie graag eens live een walivo vergadering wil meepikken kan altijd contact opnemen met de voorzitter, die alvast positief reageerde op de loting. "Moet lukken" liet ons opperhoofd sms'en. Een andere greep uit de verse Volksunie reacties:

  Karel: Dick

  Karel: ik bedoel Fuck

  Luc: *** moeten er vijde keer aan geloven!

  Bo: gdv en weer op verplaatsing. Alé gewoon afmaken

  Pieter DM: Joepie, ik kijk er alweer naar uit. Wanneer is het, dan kan ik nog een reisje boeken

  Roel: Typisch, ge wist het hé :-(

  Hans: zoals verwacht

  Bob: Ongelofelijk!

 • Volksunie verslaat mak Bondgalm

  Met een bezoek op het plein van Bondgalm stond er, na de Globeshotters in de vorige ronde, alweer een zware bekerpartij op het programma. Ook in deze ronde zou de uitkomst van 1 wedstrijd beslissen wie er naar de halve finales mag. Beide ploegen kwamen enigszins gehavend aan de aftrap. Bij Volksunie dienden Hans en Luc, respectievelijk gekwetst en geveld door griep, de match aan de zijlijn te volgen. Wesley, kerngezond en zo fit als de dartel omhoog wentelende belletjes in een vers uitgeschonken Duvel, gunde zichzelf een skitripje en ontbrak ook in de selectie van Eddy. Ook den Bo was niet van de partij, hij is voor de derde keer papa geworden en genoot van zijn vers ontsproten nageslacht. Bo, langs deze weg nogmaals proficiat met de Staf, wie weet verdedigt hij binnen ettelijke jaren de geel zwarte kleuren van VK Volksunie.

  De wedstrijd zelf leek in eerste instantie op een off-day voor Volksunie uit te draaien. De eerste baltoets verdween troosteloos over de zijlijn, de eerste defensieve ingrepen leverden dan weer een loepzuivere kans voor Bondgalm op. Voordeel was wel dat Volksunie wakker geschud werd en een twintigtal minuten vroeger dan normaal in actie kwam. Na de valse start nam Volksunie de match in handen. Achteraan, o.l.v. Pieter D.M., werd alles dicht gehouden. Erik, reeds weken verlekkerd op deze wedstrijd, hield de Hamse reus in bedwang en de rest van het geel zwarte elftal deed hun besproken taken naar behoren. Op het kwartier kwamen de bezoekers op voorsprong na een corner. De bal werd achteruit gelegd, Timmy legde aan, maar miste half z'n schot waardoor de bal voor de voeten van Andy kwam. Genadeloos jaagde deze de bal tegen de netten. Volksunie zette zich schrap om een ontketend Bondgalm op te vangen, maar de verwachte reactie bleef uit. Volksunie bleef baas en wist een slechte terugspeelbal meedogenloos af te straffen. Een alerte Pieter P. snoepte de bal net voor de keeper af, omspeelde deze en wist de bal richting doel te trappen. Zijn schot raakte de verste paal, hobbelde op de lijn naar de ander paal en ging, voor Volksunie althans, naar de slechte kant. De opluchting van Bondgalm was van zeer geringe duur, want de ervaren Patrick was goed gevolgd en kon de score verdubbelen. Bondgalm was aangeslagen, want op geen enkel moment in de eerste helft gaven ze blijk van enige vechtlust. Redelijk gerustgesteld ging Volksunie de rust in.

  Het spelbeeld na de pauze was identiek aan de eerste helft. Volksunie op zoek naar een derde treffer en Bondgalm dat zich gezwind naar de slachtbank liet leiden. Na verschillende mogelijkheden gebeurde dan toch het onvermijdelijke. Roel overtroefde makkelijk zijn tegenstander, verloor even de bal, maar zette stevig door en wist Pieter P. te bereiken, die met de rug naar doel, in de draai, de keeper wist te vloeren. Een mooi doelpunt en meteen de doodsteek voor de thuisploeg. Volksunie kreeg in het slotkwartier nog verschillende mogelijkheden om de score uit te diepen, maar verzuimde telkens af te werken.

  Hoewel Bondgalm ongewoon gelaten de wedstrijd over zich liet gaan, verdiende Volksunie lof met de manier van voetballen. Met deze winst is het vertrouwen in de ploeg om de laatste fase van het seizoen aan te vangen. tijden de derde time ontvingen we het nieuws dat KWB St-Anna, Zeemeermin en Bospark de andere halve finalisten zijn.

  Vrijdag is het trekking, maar iets in mij zegt dat Bospark onze volgende tegenstander zal zijn. Voor officieel nieuws omtrent de trekking, verwijs ik naar deze site op zaterdagochtend. 1 ding is zeker, ook deze keer zal 1 wedstrijd beslissend zijn.

  Voor de rest wil ik iedereen uitnodigen voor de volgende competitiewedstrijd op Gouden Leeuw. Doe maar een extra truiken aan, want het belooft een gure zondagochtend te worden. Tot dan!

 • de stand

  Sunday, 03 March 2013
  10:00    KON KONINCKSHOF 2 FC - HAR HARLEM GLOBESHOTTERS 3 : 1   10:00    OUD OUD GEEL FC - GOU GOUDEN LEEUW VK 0 : 5   10:00    VOL VOLKSUNIE VK - BOS BOSPARK FC 3 : 1   10:00    SPA SPAANS KWARTIER FC - CAD CADO FC 1 : 4   10:00    WER WERE DI VK - HB2 HEIBOS REAL 2 1 : 3   10:00    ZEE ZEEMEERMIN FC - BON BONDGALM-BOS 2 0 : 4    

  « Prev. Matchday   14 15 16 17 18 19 20 21   Next Matchday »
   

   

  Rank   Team Played W D L Goals Diff. Points
  1 (1) HAR HARLEM GLOBESHOTTERS 17  12  70:26  44  39 
  2 (2) KON KONINCKSHOF 2 FC 16  13  56:24  32  39 
  3 (3) VOL VOLKSUNIE VK 15  12  57:24  33  38 
  4 (4) BON BONDGALM-BOS 2 16  11  55:22  33  35 
  5 (6) GOU GOUDEN LEEUW VK 16  43:27  16  28 
  6 (5) SPA SPAANS KWARTIER FC 16  49:37  12  27 
  7 (7) BOS BOSPARK FC 16  50:40  10  22 
  8 (8) CAD CADO FC 15  47:47  18 
  9 (10) HB2 HEIBOS REAL 2 16  11  33:76  -43  15 
  10 (9) ZEE ZEEMEERMIN FC 16  11  23:41  -18  13 
  11 (11) WER WERE DI VK 16  13  23:57  -34 
  12 (12) OUD OUD GEEL FC 17  17  0:85  -85 
 • Volksunie wint ook vierde duel met Bospark

  Voor de vierde keer dit jaar moest Volksunie aantreden tegen Bospark. Het vorige duel werd nog overschaduwd door een klein opstootje, toch was alles weer peis en vree toen beide teams elkaar begroetten. Een enkeling die zich afvroeg hoelang de hartelijkheid deze keer zou duren. De wedstrijd begon in het voordeel van Bospark, dat een stroef spelend Volksunie makkelijk de baas was. Gelukkig stond de, voor de gelegenheid in het groen acterende, defensie van de thuisploeg paraat. Verantwoordelijke voor de organisatie: een sterk spelende Bo, die zelfs complimenten kreeg van de voorzitter! Die ene keer dat de bezoekers Bo en de zijnen wist te verschalken, kon Volksunie rekenen op enige vorm van geluk. De lat bracht namelijk redding op een schot uit de tweede lijn.

  Tegen het spel in wist Volksunie toch te scoren via "oud-strijder" Erik, voor wie een match tegen Bospark nooit zomaar een wedstrijd is. Uit de draai en vol op de slof (twee dingen die met de fysieke gesteldheid van de man onmogelijk lijken) raakte hij de bal met een nauwkeurigheidheid die de NASA trachtte te bereiken wanneer zij de Beagle op Mars lieten landen. De doelman had uiteraard geen verhaal en Volksunie gevleid op voorsprong. Net als tegen de Globeshotters een week eerder was dit het signaal om de match in handen te nemen. Volksunie slaagde er terug in om enige vorm van combinaties op het veld te brengen. Een mooie actie van Roel verdiende meer toen hij de bal perfect voor doel bracht. Het aanvallend compartiment stond echter al voltallig in de goal zodat zijn voorzet voorlangs ging.

  Na de rust ging de thuisploeg uitdrukkelijk op zoek naar een tweede treffer. Die kwam er al vlug na een mooie actie waarbij Volksunie in 5 baltoetsen van de eigen baklijn naar het bezoekende doel ging. Een snedige Roel legde de bal panklaar af voor Timmy, die makkelijk scoorde. Volksunie bracht even later de spanning terug na een zeldzame verdedigende blunder. 2-1 en nog een dik half uur voor de boeg. Volksunie was beter, maar verzuimde de score uit te diepen. Pieter wist de bal handig mee te nemen in de baklijn en leek de winst te verzekeren. Maar dat was buiten de ref gerekend. Die vond de actie van Pieter iets te handig en keurde het doelpunt af. Even later claimde Roel een strafschop toen hij op de rand van het strafschopgebied foutief gestuit werd, doch de bal werd net buiten de zestien gelegd. Zo bleef het spannend tot Wouter zijn killerinstinct boven kwam. Op de counter wist hij koudweg met een gekruist schot de doelman te verschalken. Het lijkt erop dat Wouter langzaam maar zeker op weg is naar de goede vorm.

  En wat deed de concurrentie? Bondgalm won makkelijk, Spaans Kwartier ging onderuit en Koninckshof won de topper tegen de Globeshotters. Om maar te zeggen: het zal nog spannend worden!

  Volgende week staan de kwart-finales voor de beker op het menu. Volksunie moet op Bondgalm een ticketje voor de halve finale zien te verzilveren. Makkelijk is anders, een grote opkomst om ons geliefde elftal vocaal en moreel te ondersteunen is aangewezen. 1 ding is zeker, als we een vijfde keer tegen Bospark willen spelen, zal er zondag gewonnen moeten worden!

  Tot dan