Loting halve finale beker

Vrijdagavond ben ik uit pure nieuwschierigheid een bezoekje gaan brengen aan de graanmaat, alwaar de maandelijkse walivo vergadering plaats vond. Belangrijkste reden voor mijn bezoek: de trekking voor de halve finales. Hoe gaat zo'n vergadering er aan toe? Wel, stipt om 8u, of iets later, begint de vergadering met een woordje van de voorzitter, Hans Troch. Zijn betoog ging over respect voor scheidsrechters en leden van het bestuur. Zijn pleidooi, waarin meermaals werd benadrukt dat deze groep mensen vrijwilligers waren en geen financiële vergoeding krijgen, werd fijntjes gecounterd door een afgevaardigde die opmerkte dat de mensen die voor het bestuur zaten ook vrijwilligers waren die geen cent verdienden aan hun inzet en er nog voor moesten betalen ook. Gelach alom! Ook wist de voorzitter het heugelijke nieuws te melden dat er vorig jaar een positieve balans was inzake de walivokas. Daarom werd besloten dat de scheidrechters, ook de gelegenheidsscheidsrechters, een gloednieuw tenue krijgen van Walivo. (Michaël mag zijn maten alvast doorgeven) Een klassiek zwarte uitrusting en daar kunnen wij, als Volksunie zijnde, enkel tevreden over zijn. Weg met die gele, verwarrende truitjes van de man in het zwart. Ook voor de supporters is dit goed nieuws. Zij kunnen terug als vanouds enkele spreekkoren oppikken, zoals er zijn "vuile zwarten, gestapo-gestapo, enz." Daarmee kom ik naadloos op het betoog van de volgende spreker: hoofd van de scheidsrechters, den Osman. In een emotionele speech benadrukte hij dat voetbal een feest diende te zijn voor iedereen, scheidsrechters, winnaars en verliezers en dat respect het basisbegrip is om deze utopische situatie te bereiken. Mooi gezegd Osman! Verder zat de arme man verveeld met enkele zaken: zo blijken een tiental vaste scheidsrechters te kampen met blessures en familiale omstandigheden waardoor het een helse taak is om iedere week voor iedere match een scheids te vinden. Hij excuseerde zich dan ook uitgebreid voor de soms laattijdige oproeping van de gelegenheidsscheidsrechter. Een laatste item van Osman was de oproep om er voor te zorgen dat de gelegenheidsscheidsrechter iemand moest zijn die iets van voetbal kende.

Verder ging het over de lijst van geschorsten en ploegen die hun borg niet tijdig hadden betaald. De volgende lijst was dan weer de ploegen die de voorbije maand geen enkele gele of rode kaart hadden gekregen. Eerlijkheidshalve moet ik toegeven dat ik niet verwachtte om VK Volksunie te horen in deze lijst. Hetgeen ook niet gebeurde, de lijst was alleszins veel korter dan de voorgaande. Wat nog? Er werd nog eens herhaald da Oud-Geel ermee kapte en dat de uitslagen in zowel de heen- als terugronde omgezet werden in een forfaitstand. De Globeshotter naast mij slaakte een moedeloze zucht en vermelde terloops dat hun kansen om de titel te grijpen danig geslinkt zijn na dit nieuws en het recente verlies tegen Koninckshof. Verder dan een slok Stella reikte mijn reactie niet.

Voor de uitreiking van de nieuwe spelerslijsten, jawel, er kan getekend worden voor het volgende seizoen, was het dan toch eindelijk zover. Eerst de trekking voor zaterdag, dan voor zondag. De eerste onschuldige hand trok KWB St-Anna, dan volgde Zeemeermin, Bospark en VK Volksunie. Mijn blik kruiste die van de vleesklak van Bospark. Beiden konden een glimlach niet onderdrukken en uit de lichaamstaal van de kleine ronde man kon ik uitmaken dat ook Bospark dit duel al had zien aankomen.

Waarom we deze wedstrijd moeten winnen?

1) we hebben nog nooit de beker gewonnen en het is nu eenmaal zo dat wie de beker wil winnen ook de halve finale moet overleven

2) het is tegen Bospark, deze match wordt altijd gespeeld om te winnen

3) Bij winst bestaat de kans om revanche te nemen op Zeemeermin en zo de zwartste dag uit ons Volksunie bestaan uit te vegen. Er lopen nog genoeg geel zwarten rond om te begrijpen wat ik bedoel.

Waarom we deze match kunnen verliezen?

1) Bospark is een bekerploeg pur sang

2) Na vier zeges op rij is een nederlaag dichtbij

3) De op een na zwartse dag uit de geschiedenis van VU was tegen Bospark, twee jaar geleden en ook voor de beker.

Maar dit alles is voor binnen een paar weken. Laat ons beginnen morgen tegen Gouden Leeuw.

P.S wie graag eens live een walivo vergadering wil meepikken kan altijd contact opnemen met de voorzitter, die alvast positief reageerde op de loting. "Moet lukken" liet ons opperhoofd sms'en. Een andere greep uit de verse Volksunie reacties:

Karel: Dick

Karel: ik bedoel Fuck

Luc: *** moeten er vijde keer aan geloven!

Bo: gdv en weer op verplaatsing. Alé gewoon afmaken

Pieter DM: Joepie, ik kijk er alweer naar uit. Wanneer is het, dan kan ik nog een reisje boeken

Roel: Typisch, ge wist het hé :-(

Hans: zoals verwacht

Bob: Ongelofelijk!

Commentaren

  • Vlammen zullen we!!

De commentaren zijn gesloten.