• Oud-Geel kapt ermee

  Wat reeds enkele dagen rondsluimerde is een feit geworden. Het eens zo grote Oud Geel geeft er de brui aan. Een spijtige zaak voor het Wase Liefhebbers verbond dat met Oud Geel 1 van zijn oudste en succesvolste clubs ziet verdwijnen.

  Het een en ander heeft wel gevolgen voor het verloop van de competitie: Vermits de heenronde niet volledig is gespeeld, wegens een afgelasting (geen ff) op de 10de speeldag tss. Oud-Geel en Spaans Kwartier, heeft men vanuit walivo beslist om bij alle wedstrijden een forfait toe te kennen. D.w.z. alle ploegen krijgen 3 ptn, ook degene die punten laten liggen hebben op het Geel. Volledig toevallig behoren wij tot dit selecte kransje van sukkelaars, ons gelijkspel, waar ik nog steeds hartkloppingen van krijg, blijkt dan toch niet zo desastreus af te lopen. Ook Koninckshof geniet ten volle van deze maatregel, zij krijgen maar liefst drie punten bij. Wat doet dat met de stand? Wel, onderaan vindt u het laatste klassement vrijgegeven door Walivo.

 • de stand

  Rank   Team Played W D L Goals Diff. Points
  1 (1) HAR HARLEM GLOBESHOTTERS 16  12  69:23  46  39 
  2 (3) KON KONINCKSHOF 2 FC 15  12  53:23  30  36 
  3 (2) VOL VOLKSUNIE VK 14  11  54:23  31  35 
  4 (4) BON BONDGALM-BOS 2 15  10  51:22  29  32 
  5 (5) SPA SPAANS KWARTIER FC 15  48:33  15  27 
  6 (7) GOU GOUDEN LEEUW VK 15  38:27  11  25 
  7 (6) BOS BOSPARK FC 15  49:37  12  22 
  8 (8) CAD CADO FC 14  43:46  -3  15 
  9 (9) ZEE ZEEMEERMIN FC 15  10  23:37  -14  13 
  10 (11) HB2 HEIBOS REAL 2 15  11  30:75  -45  12 
  11 (10) WER WERE DI VK 15  12  22:54  -32 
  12 (12) OUD OUD GEEL FC 16  16  0:80  -80 

 • RIP Prosper Maes


  Deze week bereikte ons het nieuws dat Prosper Maes is heengegaan. Naast vader van onze trainer en grootvader van speler Sander, was 'de Pros' jarenlang trouw supporter van VK Volksunie. Zaterdag aanstaande vindt de uitvaartplechtigheid plaatst om 10u te Sint-Gillis-Waas.

 • VU bekert verder

  Vermits het gezellige winterweer van de afgelopen weken de walivokalender danig in de war heeft gestuurd, stond er afgelopen zondag een belangrijke bekeraffiche op het menu. Danzij het ingenieus uitgekiende poulesysteem stonden de nrs 1 en 2 uit de competitie tegenover elkander. De 1/8ste finale bestond uit 1 wedstrijd, dus de winnaar was verzekerd van een plaatsje in de kwart finales. De loting besliste dat de Globeshotters van het thuisvoordeel mochten genieten.

  De thuisploeg had duidelijk zijn zinnen gezet op deze bekerwedstrijd. Van bij de start grepen ze de geel zwarten bij de keel en eisten ze het balbezit op. Volksunie bleef onmondig en onderging het tik tak voetbal van de jeugdige dorpsgenoten. Ook in balbezit kon Volksunie niets klaar maken en aan de lijn groeide, ondanks de verbale uitspattingen, de vrees voor een flinke afstraffing. Dit vermoeden werd op het kwartier versterkt door een verdiende voorsprong van de Globeshotters. Een schot vanuit de tweede lijn verdween keurig in doel. Bob had geen verhaal tegen deze perfecte trap en moest, alweer na een afstandschot, de bal uit de netten halen. De thuisploeg kreeg na het openingsdoelpunt nog enkele mogelijkheden, maar kon deze niet verzilveren. Na een half uur begon Volksunie langzaam uit het dal te klauteren. Vooral onder impluls van een sterk spelende Timmy, begonnen de bezoekers duels te winnen. Toen Volksunie na een heuse frommelgoal van Roel, waarbij menig Globeshotter niet vrijuit ging, op gelijke hoogte kwam, rees er weer hoop bij de bezoekers. De thuisploeg probeerde voetballend een gaatje te vinden, maar stootte op de geel zwarte defensie en, naar mijn bescheiden menig, op een tekort aan creativiteit.

  Toch was vooral Volksunie opgelucht met de 1-1 ruststand. Eddy voorspelde tijdens de pauze, dat de Globeshotters bij de aanvang van de tweede helft verschroeiend zouden acteren. En de gevierde tacticus had het bij het rechte eind. Volksunie kwam in de openingsfase enkele keren goed weg, maar Bob wist zijn netten schoon te houden. De thuisploeg kreeg een koude douche toen Pieter de 1-2 op het bord zette. Even later miste zijn kopbal rakelings de paal. Het befaamde combinatievoetbal van de Globeshotters reikte tot even over de helft, maar in de zone van de waarheid stokte de machine. Volksunie had ook deze week het fysieke overwicht en kon steeds meer gevaarlijk uitbreken. Zo wist Hans, weliswaar via een gelukje, de 1-3 te scoren. Volksunie verzuimde daarna om de klus helemaal te klaren en ging na matig verdedigend in de fout. Alweer met een schot uit de tweede lijn, blies de thuisploeg de wedstrijd nieuw leven in. In de slotminuten nam Wouter alle twijfels weg, toen hij een mooi opgezette counter eenvoudig afronde.

  De volgende tegenstander in de beker is Bondgalm, grootste afvaller in het bekergebeuren is ongetwijfeld Koninckshof, dat met 2-1 verloor tegen Bospark. volgende week gaan we alweer op verplaatsing, dit keer trekken we naar Cado.

 • VK Volksunie - Spaans Kwartier

  Afgelopen zondag stond er de eerste topper van de terugronde op het programma. Het Spaans Kwartier, weliswaar net gepromoveerd, stond op 6 punten, maar heeft een match minder gespeeld. In de heen ronde wisten we wel te winnen, maar van overschot was allerminst sprake. Van onderschatting was zeker geen sprake, nee, de overheersende sfeer zondag was die van de grote wedstrijden: een tikje nervositeit bij de spelers, concentratie bij de opwarming en Eddy die zijn tactisch plan extra spekte met details en individuele raadgevingen.

  Van bij de start nam Volksunie het heft in handen. Eddy had erop gedrukt om een hoge pressing aan te houden en dat rendeerde. Volksunie bleef op de vijandige speelhelft en belette de spanjaarden uit te voetballen. Volksunie speelde redelijk verzorgd en kreeg ook de eerste kansen. Na een klein kwartiertje wist Hans dan de score te openen. Met een mooie uithaal vanop links, draaide hij de bal in de verste bovenhoek. In het begin van de week nog op de pijnbank voor een rugblessure, zondag alweer trefzeker! Volksunie bleef de ingeslagen weg volgen, maar kon niet beletten dat Spaans Kwartier in de wedstrijd kwam. Na een verschroeiend schot vanop een slordige 20m verdween de gelijkmaker, onhoudbaar in de linker bovenhoek. De gelijkmaker gaf moed aan de bezoekers en Volksunie begon te haperen. Na een ongelukkige verdedigende actie bij Volksunie wist de bezoekende spits te scoren. Heel beheerst wist hij Bob te vloeren door een bal netjes naast de bal binnen te schieten. Alweer een mooie goal! Volksunie leek deze tegengoal nodig te hebben om te beseffen dat er terug gevoetbald diende te worden. Het spel van het openingskwartier werd terug boven gehaald. Hoog druk zetten en gevaar creëren. Nog voor de rust bracht dit de stand op gelijke hoogte. Roel wist met een soort achterwaartse kopbal een afstandsschot te doen afwijken en verschalkte zo de bezoekende doelman.

  Met 2-2 aan de rust kon de wedstrijd nog alle kanten op! Ook na de pauze was het Volksunie dat de wedstrijd controleerde. Toch liep de thuisploeg op een counter, die alweer perfect werd afgerond! Het Spaans Kwartier was duidelijk een pak efficiënter dan in de heenwedstrijd. Volksunie wist echter dat de buit nog niet verloren was en bleef doorgaan. Spaans kwartier zat het laatste half uur door de fysieke krachten heen en kwam goed weg toen Pieter een mooie kans over het doelhout schoot. Even later wist hij dan toch de gelijkmaker te scoren. Volksunie rook de winst en met nog een kwartier te spelen zat de driepunter er nog in. In de rush naar voor kwam er echter ruimte voor de tegenstander die ook nog enkele kansen gestopt zag worden door Bob. De winninggoal kon nu aan beide kanten vallen. Het was een fysiek slopende wedstrijd en misschien was het daarom niet onlogisch dat invallers de strijd wisten te beslechten. Patrick, ondertussen supersub van beroep, krulde een perfecte voorzet voor doel, alwaar Christophe de bal overhoeks krachtig binnen wist te koppen. Den Heihoek ging door zijn dak en Spaans Kwartier door de knieen. De 4-3 eindstand was verdiend te noemen, maar de wedstrijd was vooral promotie voor het Waaslands Liefhebbers Voetbal. Veel goals, spannend tot op het eind, sportieve wedstrijd en een heleboel supporters aan de lijn. Een pluim voor beide ploegen dus! Wie ook een pluim verdiende was Michel, die in zijn dooie eentje de dorstigen wist te laven en zo geen minuut van de wedstrijd kon volgen.

 • Noeste trainingarbeid rendeert

  Dat koning winter de laatste weken de kalender stevig overhoop heeft gehaald, behoeft geen betoog. Blijkbaar heeft de vrieskou van de afgelopen weken ook mijn beperkte brein aangetast, want onlangs werd ik er fijntjes op gewezen dat het verslagje van de wedstrijd tegen Bospark nog niet geschreven was. Om jullie ongeduld niet langer op de proef te stellen:

  Wat weet ik nog van die wedstrijd? Bwa, het was redelijk koud, wie won deed er niet toe, vermits we beiden reeds geplaatst waren voor de beker, Bob zijn pa was er ook. Portillo was de scheids. Aan de rust moet het 0-1 geweest zijn in ons voordeel en dit na een goal van Wouter. Na de rust konden we snel de 0-2 en 0-3 maken. Ik zal beide goals op naam van Roel zetten, hoewel het laatste doelpunt enigszins merkwaardig tot stand kwam. Pieter kon op rechts doorgaan en vanuit een scherpe hoek de uitgekomen keeper passeren. Zijn schot, of was het dan toch een voorzet, passeerde echter ook het doel. Toch kon Roel de bal nog binnen de palen brengen, alwaar hij door een terugsnellende keeper, eerder lullig, werd binnengeslagen. Het werd nog 0-4 door, wie zal het zeggen? Ik gok op Luc, maar het kan ook Pieter geweest zijn, of nog iemand anders. Bospark wist zijn illustere eer nog te redden op een kwartietje van het einde. En dat was het zowat denk ik. Of nee, in de slotfase ontstond nog een fiks relletje waarbij elk team een mooie rode kaart kreeg.

  De twee volgende zondagen werden algemeen afgelast wegens de sneeuw. Dat belette niet dat er geen nieuws was in het Volksunie kamp:

  Ten eerste was er het afscheid als afgevaardigde, verzorger, ballenman, lotjesverkoper, man achter de schermen, enz. van Jan-Pieter. Na 14 jaar meestal trouwe dienst houdt hij het voor bekeken, om zich te storten op nieuwe uitdagingen. Na enig doortastend speurwerk in een lokale bruine kroeg, blijkt de man naarstig op zoek te zijn naar een bevallige m!lf. Daarvoor heeft hij besloten actief aan sport te doen in plaats van passief de avonturen van zijn favoriete ploeg te bewonderen. Hij heeft me echter verzekerd dat hij genoten heeft van het team, de kameraadschap en alles wat er rond hangt. Hij blijft de Volksunie dan ook nog nauwgezet volgen. Langs onze kant betreuren we uiteraard zijn beslissing, maar we gunnen hem het geluk dat hij verdient. Het bestuur en spelers willen hem dan ook bedanken voor de 14 jaar trouwe dienst. Hij was de man die geblesseerde spelers de eerste hulp aanbood. Met waterzak in de ene hand, de andere hand, die met de identiteitskaarten, steeds in de broekzak om de klotsende sleutels en klein geld op zijn plaats te houden. Hij stond in voor perfect opgepompte ballen, het verfrissende water tijdens de rust, het bewaken van de spelerspassen, als afgevaardigde maakte hij het Marc makkelijk door de passen te verzamelen, rugnummers door te geven, de scheidsrechter te ontvangen, de namen af te roepen, walivo de uitslag door te bellen, tientallen vergaderingen bij te wonen, de lotjesverkoop te organiseren en waarschijnlijk vergeet ik nog een hele hoop zaken. Maar uiteindelijk verliezen we ook een trouwe supporter, iemand die goede en slechte tijden heeft meegemaakt met de ploeg, maar altijd belangeloos zijn verantwoordelijkheden na kwam! Voor dit alles, Jempie, een welgemeende bedankt! Enne,... altijd welkom hé!

  Hoewel de wedstrijden afgelast werden, wou Eddy absoluut de fysieke conditie van zijn elftal op peil houden. Vanaf dinsdag vatte hij het plan op om toch een training te leggen. Daarvoor diende er wel een terrein sneeuwvrij gemaakt te worden. Met enige hulp wist slaagde hij in zijn opzet en donderdag werd een sms'je verstuurd richting spelers: "vanavond training, breng een schop mee (geen grap). Zo gevraagd zo gedaan! Tussen 8 en half negen daagden er een tiental personen op, met schop. Een half uurtje later was de groep aan het trainen in een temperatuur van om en bij de -9°C. Of dat gezond is weet ik niet, maar wie er bij was vond het "speciaal"

  In het weekend was er dan ons nieuwjaarsetentje en vermits de wedstrijd van de dag erna toch al was afgelast, werd er op een glaasje meer of minder niet gekeken. De dag erna was het de dag van de grote dooi, pakken ijs en sneeuw smolten in beken van water weg. Tot overmaat van ramp ging het dan ook nog eens regenen. Toch werd er besloten om weer te trainen. Alweer verschenen er een tiental spelers, en alweer werd er stevig getraind. Daarna, met noeste kracht diende het plein gerold te worden.

  Dat de trainingsarbeid van de afgelopen weken het team deugd deed was reeds zondag te zien. Tegen Heibos, onze enige nederlaag in de heenronde, werd er snedig gestart. Volksunie Nam meteen het heft in handen en kon in het openingskwartier 3x scoren. Hans opende de score, Timmy en Roel volgden zijn voorbeeld. Een perfecte vrije trap leek de bezoekers nog terug in de wedstrijd te brengen, maar Volksunie liet dit niet toe. Nog voor rust legde Hans zijn tweede doelpunt binnen. Na de rust verdiende een pegel van Timmy beter dan uiteen te spatten op de lat. Gelukkig wist Roel de rebound binnen te leggen. 5-1. Hans, die het niet kon verkroppen dat Roel tot op gelijke hoogte kwam inzake doelpunten, scoorde even later de 6-1. Heibos liet weinig zien, maar de 6-2 was een pareltje voor het oog. Een snoeihard schot van even buiten de baklijn verdween in de linker bovenhoek. Bob was alweer machteloos. Toch was deze goal echter een voetnoot in de Volksunieshow, want Hans scoorde 5 minuten later de 7-2. De bezoekers versierden even later een penalty zodat ze terug kwamen tot 7-3. In het slot kwam Hans nog tweemaal tot scoren en ook Timmy legde met zijn tweede de 10-3 eindstand vast. Dankzij een vastberaden trainer stond VU fysiek veel scherper dan de stramme tegenstander en dat loonde. Het veld had echter geleden onder de 90 minuten voetbal, maar wie offerde er maandag zijn middagpauze op om het plein te rollen? Jawel, Eddy toefde op z'n tractor over het fel geteisterde veld zodat er donderdag alweer getraind kan worden. Wat zeggen we dan: dank u, trainer!