• Globeshotters - VK Volksunie

  Na Bondgalm vorige week, stond er voor Volksunie een volgende topper te wachten. In een onvervalste derby tegen de Harlem Globeshotters was de inzet misschien wel de leidersplaats. Uiteraard had de winst een week eerder voor vertrouwen gezorgd, maar een uitwedstrijd op kunstgras tegen de Globeshotters, is nooit gemakkelijk.

  Beide ploegen begonnen behoedzaam aan de wedstrijd! De schrik om een vroeg doelpunt te incasseren zat er wel degelijk in en dat resulteerde in een gesloten wedstrijd, waarin kansen een zeldzaamheid waren. De thuisploeg eiste het balbezit op, maar kwam nauwelijks voor Bob op duiken. Na een kwartier hadden beide teams elk 1 noemenswaardige kans kunnen bolwerken. Volksunie kreeg voor rust via Hans nog een tweetal mogelijkheden, maar de spits was duidelijk niet in zijn sas. De globeshotters liet de bal goed rond gaan, maar van enige creativiteit was geen sprake. Een troosteloze 0-0 aan de rust!

  De tweede helft leek hetzelfde resultaat op te leveren! Balbezit voor de thuisploeg, Volksunie de dreiging voor doel. Op een kwartier van het einde wist de thuisploeg dan toch te scoren. Een voorzet vanop rechts werd aan de tweede paal door een vrijwel vrijstaand individu makkelijk binnengekopt. Een bijna identieke fase aan de overkant werd door de thuisdoelman uitmuntend gestopt. Volksunie diende enig risico in het spel te leggen om niet met lege handen achter te blijven. VU drukte naar voor, maar kreeg een vlijmscherpe counter te verduren. Bob kwam uit, en oog in oog met de tegenstander wist hij diens schot af te blokken. De doodsteek bleef uit en de bezoekers in de wedstrijd. Net voor affluiten werd Volksunie beloond met een goal van Hans, zelfs uit vorm goed voor een doelpunt. Al bij al een eerlijke uitslag!

  Volgende week staat er alweer een topper op het programma. Ditmaal verplaatsen we ons naar Sint-Gillis om Koninckshof partij te geven. Hopelijk is de kerstkalkoen en bijhorend vocht tegen dan verteerd!

 • VK Volksunie slaat terug

  Uit de verslagen van de vorige weken kon iedereen opmaken dat het bij Volksunie niet echt soepel loopt. De geel zwarten konden wel de top drie in het vizier houden, maar kwatongen schreven dit toe aan de gunstige kalender. Inderdaad is het een feit dat Volksunie nog drie toppers dient af te werken dit jaar. Na Bondgalm moet er partij gegeven worden aan de globeshotters en Koninckshof. Met deze drie wedstrijden in het verschiet was de onvoorziene rustdag van een week eerder misschien een welkom geschenk. Even de kopjes vrijmaken en de goesting om er een lap tegen te geven te laten opborrelen. Dat de goesting er was bleek reeds op training. Op een bevroren ondergrond daagden 14 manspersonen op om nog eens even van het balletje proeven. Ook de talrijke opkomst op zondag deed ambitie vermoeden.

  De tegenstander Bondgalm, regerend kampioen, wordt uiteraard al weken in het oog gehouden in het geel zwarte kamp. Conclusie: Bondgalm wint zijn partijen, maar het lijkt iets minder vlot te gaan dan een jaar eerder. Vooral in de wedstrijden tegen de top vijf hebben ze steken laten vallen. Toch leek er bij aanvang van de wedstrijd weinig sleet te zitten op de ploeg. Ze lieten het balletje goed rond gaan. Volksunie moest de beginfase aan de bezoekers laten en Eddy voelde zich genoodzaakt om bij te sturen. Pieter P. diende een rijtje naar achter te gaan om mee te verdedigen in het midden en Erik nam plaats achter de spitsen. De verwondering aan de lijn was nauwelijks te meten. Toch bracht deze tactische ingreep meteen soelaas. Pieter wist de vrijstaande Erik te bereiken, die met zijn jarenlange ervaring wel raad wist. Even balletje aan nemen, een metertje of twee in de baklijn pakken en dan ongenadig uithalen. Als een volleerde spits liet hij de doelman kansloos en was de 1-0 een feit. Bondgalm leek met dit scenario geen rekening gehouden te hebben, want de ploeg, die even ervoor nog uitblonk in verzorgd voetbal, blonk nu uit in een zelden gezien gezaag. Medespelers, tegenstander, scheidsrechters en supporters, iedereen moest het ontgelden. Zoals een befaamd schrijnwerker het typeerde: "zelden zo een bende seuten op onzen hof gehad". Erik, die het ellendige gezaag van zijn tegenstander grondig beu was, had al vlug spijt van zijn treffer. Daarom besloot de goedhartige man om de arme drommels van Bondgalm een handje te helpen. Met zin voor perfectie kopte hij een voorzet in eigen doel. Bondgalm slaagde er 5 minuten later in om op voorsprong te komen. Met een mooie vrije trap, over de muur in de korte hoek, was Bob voor een tweede keer geklopt. Toch liet de thuisploeg geen aangeslagen indruk en koos resoluut voor de aanval. Hoewel dit voor weinig echt doelgevaar zorgde groeide het geloof om punten te rapen met de minuut. De duels werden scherper, de foutenlast groter. Iets na het half uur kon Hans een vrije trap in de box brengen. Een buffelstoot van Luc zorgde voor de gelijkmaker: 2-2. Met de rust in zicht schuwden beide ploegen risico's. Toch kwam de thuisploeg op slag  van rust goed weg toen Andy net voor de doellijn de bal kon wegwerken. Met gelijke stand de rust in, en naar eigen mening ging Volksunie met een veel beter gevoel richting kleedkamers.

  De tweede helft dan. Volksunie nam meteen het heft in handen. Patrick, ondertussen vaste invaller na de rust, toonde meteen zijn ambitie met een kopbal die rakelings over ging. Toen de eerste aanvalsgolven van de thuisploeg minderden, nam Bondgalm over. Na 52 minuten diende Bob gepast tussen te komen, twee minuten later wierp Pieter D.M. zich met ware doodsverachting voor de bal. Bondgalm claimde vergeefs een penalty!

  Dan was Volksunie weer aan de beurt. Met nog een half uur voor de boeg kopte Patrick een corner van Hans alweer net over. Ook Christophe volgde even later zijn voorbeeld. Volksunie bleef druk zetten nu en het leek alsof Bondgalm fysiek de rol moest lossen. Ik had het gevoel dat de fiere kampioen tevreden was met een punt. Volksunie was dat duidelijk niet. Onder impuls van een uitzinnig supporterskwartier rukte geel zwart op. Wouter had een dubbele poging nodig om de perfecte voorzet af te leveren. Roel, met zin voor timing, kopte de bal op de lat. Dan maar op een ander manier moet hij gedacht hebben. Roel had zin om even op wandel te gaan. Met veel gemak omspeelde hij zijn tegenstander, liet die nog even terugkomen om dan met een kapbeweging vrij spel te krijgen. De verdediger kwam te laat met zijn interceptie enhaakte zijn studs in de veters van de gladde spits die uiteraard gezwind de graszoden opzocht. 100% penalty, daar was zelf Bondgalm het mee eens!

  Op 20' voor het einde nam Luc zijn verantwoordelijkheid en trapte de elfmeter onhoudbaar binnen. Een verdiende 3-2 voorsprong verscheen op het bord. Bongalm lag in de touwen en kon geen vuist meer maken. Volksunie kwam via Hans nog dicht bij een vierde treffer, maar de spits kende zijn dagje niet. Euforie alom bij het eindsignaal, maar Eddy is reeds bezig met volgende week. Eerst even genieten van het succesje, daarna iedereen weer met beide voeten op de grond, want volgende week staan de globeshotters ons op te wachten!

  tot dan

 • VK Volksunie op zoek naar zichzelf

  Vorige week werd er het voorlaatste bekerduel gespeeld tegen KWB Elversele. In de heenwedstrijd werd er nog met 2-18 gewonnen en de tegenstander verscheen slechts met negen man op het veld. Een hapklare brok, denk je dan! Maar geheel in Volksuniesiaanse stijl ontgong het me niet dat er na 10 speelminuten een 0-2 score op het bord stond in het voordeel van Elversele. Oké, dat de motivatie iets minder is, begreep iedereen langs de kant, maar een zulke wantoestanden kon op weinig bijval rekenen. Uit eerlijke schaamte begon Volksunie dan toch wat te voetballen. Niet veel later leverde dat de aansluitingstreffer op via Sander, een enkeling die er wel zin in had. Even later wist ook Timmy een goaltje mee te pikken zodat de stand in evenwicht kwam. Volksunie wist nog voor rust de score te verdubbelen dankzij twee doelpunten van Sander. Na de rust scoorden Patrick, Roel twee maal en nogmaals Sander. De wedstrijd die pijn deed aan de ogen eindigde op 8-2 en op de goede prestatie van Sander na heb ik daar verder niets aan toe te voegen.

  Een week later stond Oud-Geel - VK Volksunie op het programma. Oud-Geel, alweer bezig aan een zwalpend seizoen, werd reeds vlug gewaarschuwd. Hans werd diep gestuurd, omspeelde de doelman, maar besloot iets te zacht op doel. Zijn schot werd door een verdediger gestuit. Volksunie was beter, maar gaandeweg verziekte het spel. Balverlies, slechte passes, nog slechtere voorzetten. Geen wonder dat de thuisploeg, overigens een schim van wat ooit een succesvolle ploeg was, beter in de wedstrijd kwam. Uitgespeelde kansen leverde dat echter niet op. De betere kansen waren dan toch voor Volksunie: een kopbal van Christoph werd knap gered door de thuisdoelman en een actie vanop rechts opgezet door Roel, kon niet in doel gewerkt worden. Volksunie kreeg na een half uur het deksel op de neus toen het geel zwarte sluitstuk flagrant onder de bal door ging en zo de spits een vrijgeleide gaf om Bob kansloos te lobben. 1-0. Ondanks de tonnen afval in het spel bij beide ploegen kreeg Volksunie op slag van rust een unieke kans om de gelijkmaker te scoren. Roel legde alweer een mooie assist af, maar geel zwart besloot alweer op een vijandige verdediger.

  Na de rust was het enkel Volksunie dat aan voetballen dacht. Vooral op de linkerflank meende Eddy zowaar enkele looplijnen te herkennen. De inbreng van Patrick na rust was daar niet vreemd aan. Aanvankelijk probeerde Volksunie het met een tweetal schoten uit de tweede lijn, maar die leverden enkel tijdverlies op. Na tien minuten kregen de bezoekers dan toch de verdiende gelijkmaker. Karel wist zich sterk door te zetten op links en zijn voorzet belandde via enkel omwegen bij een teamgenoot, die simpel kon binnenleggen. Er stond zoveel volk in de zestien dat ik zelfs niet weet wie er gescoord heeft. Bij deze: laat maar weten! Volksunie was beter in die tweede helft, maar mooi uitgespeelde kansen waren schaars. De beste kans was misschien nog voor de ingevallen Sander, die nipt naast schoot! Het bleef 1-1 en dat is zuur puntenverlies. Zeker na de wetenschap dat de Globeshotters wonnen en Bondgalm onderuit ging tegen Koninckshof.

  Volgende week is het de laatste poulewedstrijd voor de beker. Een wedstrijd zonder inzet, want zowel wij als Bospark zijn zeker van de volgende ronde. Na volgende week zullen we zien wat we echt waard zijn, want dan volgt het drieluik: Bondgalm, Globeshotters, koninckshof! Van 1 ding ben ik wel zeker: het zal een pak beter moeten!

  Volgende week ga ik nog eens het een en't ander degusteren, dus hij die zich geroepen voelt om de wedstrijd tegen Bospark van commentaar te voorzien, stuur uw snedige,doch welgemeende commentaar naar bperdaen@hotmail.com. Alvast bedankt!