• KWB Elversele - VK Volksunie: weinig-veel

  Zondag stond de tweede bekerwedstrijd op het programma. Op papier een makkelijke affiche, want de tegenstander, KWB Elversele, staat als allerlaatste in de de derde reeks. De hekkensluiter heeft ook de reputatie om slechts sporadisch aan elf spelers te geraken. Maar kijk, tegen een ploeg uit eerste was de thuisploeg toch voltallig. Het was de bezoekende ploeg die moest harken om met elf te starten. De niet zo heel ruime,doch betrouwbare spelersgroep vertoont reeds vroeg in het seizoen barsten. Even overlopen: nieuwkomer Sander sukkelt reeds enkele weken met diverse kwaaltjes, Niels heeft te veel bloemekes buiten gezet deze zomer en heeft daardoor een heupontsteking, Peter liep 2 weken geleden een knieblessure op tegen het Vlietje, Erik verzwikte zijn voet op training, Christoph liep in't weekend eveneens een kwetsuur op en Hendrik wou uit voorzorg niet spelen om zijn nekblokkage, opgelopen de laatste training, te laten helen. Als dan ook de kapitein nog een weekendje uit heeft gepland, weet je dat er niet veel volk op de bank zat. Hendrik offerde zich op om toch te spelen en zo raakte Eddy toch aan elf man. Niet alleen op het veld waren er afwezigen te melden. Ook de voorzitter en afgevaardigde zagen de kans schoon om er een weekendje tussenuit te knijpen. Gelukkig was multitasker Bram aanwezig om de papieren in orde te maken, de passen te verzamelen, waterzak stand-by te houden en last but not least: de score bij te houden. Ik ga het wedstrijdverslag zo kort mogelijk maken, maar dat zal niet makkelijk zijn:

  Volksunie had al vlug veld- en baloverwicht. Reeds na enkele minuten opende Roel de score, even later maakte Luc er na een flater van de doelman 0-2 van. Na 7 minuten voetbal volgde een corner vanop links, waar Wouter stevig zijn hoofd tegen kon plaatsen, gevolg 0-3! Hendrik, de man met de nekblokkage, verliet het veld zodat Volksunie met 10 stond. Even later kreeg de thuisploeg zowaar de bal vooraan en jawel, met een vreemde lob verdween de bal in het doel. 1-3! Toch waren de bezoekers niet ongerust, want ook met een mannetje minder speelden zij de thuisploeg weg. Pieter werd doorheen de defensie geloodst en kon oog in oog met de doelman de 1-4 binnen leggen. De 1-5 kwam er door Wouter, die met zijn tweede kopbal eveneens zijn tweede van de ochtend scoorde. Ook Luc en Roel konden voor rust nog hun tweede doelpuntje maken, zodat het bij de koffie 1-7 stond.

  Het doelpuntenfestival ging na de pauze gewoon verder: In de openingsminuten maakte een thuisverdediger "hands" in het strafschopgebied, met een penalty tot gevolg! Pieter klaarde de klus en maakte even later ook de 1-9. Zijn derde. Ook Wouter lukte zijn derde doelpunt en de dubbele cijfers waren een feit. Na nog geen kwartier in de tweede helft wist Pieter nr 4 te scoren en bracht de stand op 1-11 . Zijn vierde was meteen zijn laatste, want met een lichte verrekking diende hij de "strijd" te staken.Maar ook tegen 9 man moest Elversele de wet van de sterkste ondergaan. Roel begon aan een "one man show" en scoorde in het volgende kwartier maar liefst 4 keer! Wie nog mee is, weet dat we aan 1-15 zitten. Ook in het laatste kwartier werd er nog gescoord. Luc, maakte na een stevige solo zijn derde van de dag, en ook de thuisploeg wist hun score te verdubbelen. Toch was het laatste woord aan de bezoekers, want zowel Wesley als Andy pikten in het slot nog een goaltje mee, met de 1-18 als eindstand tot gevolg.

  in tegenstelling tot wat iedereen verwacht, kwam de actie van de dag niet van VK Volksunie, maar wel van de spits van de thuisploeg. Met een onnavolgbare beweging zette hij 2 verdedigers in't zak en besloot even later met een geweldig schot op de paal.

  Volgende week geven we thuis partij aan were di. Tot dan!

 • Spaans Kwartier - VK Volksunie

  Het Spaans Kwartier ..., veel van de geel-zwarte aanhang associeert deze ploeg met de titel in tweede. de razend spannende laatste speeldag waarin Volksunie op het plein van de spanjaarden moest winnen om de titel te halen. Wij speelden voor de titel, Spaans Kwartier voor vaten bier, geschonken door toenmalig concurrent Woodstock, die trouwens ook aanwezig waren die bewuste zondagochtend. In dit perfecte kader slaagde Volksunie er in om na een bloedstollende, doch draak van een wedstrijd, de titel binnen te rijven! Achteraf gezien de start van een succesvol decennia.

  Maar tijden veranderen, Woodstock kende een mooie periode in eerste, maar zakte later weg. Volksunie staat sterk in eerste en ook Spaans kwartier speelt dit jaar weer in de hoogste afdeling. Spaans kwartier was in onze herinnering een stugge ploeg, stevige duels, konijnegaten in het veld, niet meteen het meest verfijnde voetbal, enkele sterkhouders en pitta om 13u met de luidsprekers op 10 voor den ambiance!

  Groot was de verwondering bij het aanschouwen van het plein van Spaans kwartier. Een waar stukje vakmanschap die menig voetballiefhebber doet kwijlen van opwinding om de groene grasmat te betreden. Echt om goesting van te krijgen! Chapeau voor de terreinmeester.

  De wedstrijd dan. Volksunie begon gretig aan de match, maar dat kon ook gezegd worden over de thuisploeg. Van een studieronde was nauwelijks sprake, want na tien minuten had iedere ploeg reeds enkele goede mogelijkheden gehad. De onvermijdelijke goal viel in het voordeel van de bezoekers. Een immense dekkingsfout aan de tweede paal lag aan de basis voor de makkelijke 0-1 van Pieter. Niet veel later kon Roel een mooie voorzet vanop rechts even makkelijk binnenkoppen. De thuisploeg was nauwelijks aangeslagen. Een stevig middenveld en schrandere spitsen waren een gesel voor de geel zwarte verdediging. Tot tweemaal toe troffen zij onfortuinlijk de lat, zoefden talrijke schote rakelings naast het doel of kon Bob de aansluitingstreffer stoppen. Ook aan de overkant werden er kansen gemist zodat iedereen aan de rust verbaasd was dat er slechts twee doelpunten gemaakt werden. Spaans Kwartier verdiende eigenlijk meer. Eddy greep op twee plaatsen in en zette twee frisse krachten op het middenveld. Dat leek meteen goed uit te draaien, want reeds na enkele minuten verstuurde Hendrik vanop links een mooie bal over de thuisdefensie. Hans kon de bal goed meepakken en raakte op snelheid. Gezwind verschalkte hij enkele verdedigers en omspeelde de doelman: 0-3. Eentje uit de oude doos. Volksunie was ietwat gerust gesteld, maar dat nam niet weg dat Spaans kwartier zich in de situatie berustte. Net als in de eerste helft slaagden ze erin om Volksunie pijn te doen in de defensie. Halfweg de tweede helft kregen ze dan ook wat ze verdienden: een doelpunt. Volksunie kende nog een moeilijk kwartier, maar kon zelf ook nog menig maal uitbreken. De beste kans kwam er nog in de slotminuten, maar Roel besloot op de keeper. De 1-3 eindstand was een feit en Volksunie haalde opgelucht adem. Een pluim voor beide ploegen die er een uiterst aangename wedstrijd om volgen van hadden gemaakt. Volksunie had de drie punten, Spaans Kwartier had reden om ontgoochelt te zijn.

  Volgende week bekeren we alweer. Ditmaal geven we, buitenshuis, KWB Elversele partij. Tot dan! 

 • Geel zwart scoort vlot in tweede helft

  Zondag stond de eerste bekerwedstrijd op het programma. Volksunie nam het thuis op tegen het Vlietje, eerste klasser van weleer, maar in enkele jaren weggezakt naar de onderste regionen van het Walivovoetbal. De tegenstander mocht dus niet echt voor veel problemen zorgen.

  Volksunie startte met een gewijzigd elftal t.o.v. een week eerder. Centraal in het midden en achteraan voerde Eddy het rotatiesysteem in. Het spelbeeld was echter niet veel beter dan een week eerder. Slordige opbouw, veel balverlies, traag inspelen, erbarmelijke controles, ... De supporters begonnen te morren. Ook nadat Hans de 1-0 voorsprong binnen tikte, verbeterde het niveau niet. Gelukkig was de tegenstander in hetzelfde bedje ziek, want verder dan met een groot hart verdedigen was er ook niet bij. Eddy moest ingrijpen tijdens de rust en deed dat ook.

  Alle 4 de wisselspelers werden ingebracht en dat bracht meteen resutaat. Pieter, bedrijvig achter de spitsen, bracht meer tempo in de wedstrijd en lokte een penaltyfout uit. Hij slaagde in zijn opzet, hoewel hij zeer licht werd toegekend. (Een zweem van compensatie ivm een overduidelijke fase in de eerste helft kwam op). Roel zette de strafschop om en de 2-0 voorsprong was een feit.Even leek de thuisploeg nog aan te klampen door de aansluitingstreffer te scoren. Een mooi schot uit de tweede lijn verschalkte gelegenheidsdoelman Wesley, die overigens een puike partij keepte. Toch ging Volksunie op het nieuwe elan verder en drukte het Vlietje tegen hun doel. Luc schoot de onvermijdelijke 3-1 tegen de netten. Timmy maakte niet veel later de 4-1 en de bezoekers werden weggetikt. Hans kon 5 en 6 maken. In de slotminuten probeerde uiblinker Pieter nog een bal uit het doel van de tegenstander te koppen, maar slaagde niet in zijn opzet zodat hij, na het missen van enkele mooie kansen, toch nog een goaltje meepikte. De 7-1 eindstand stemde het supportersvak tevreden, toch waarschuwt Eddy zijn team. Volgende week zal het sneller, beter en efficiënter moeten!

 • volksunie lost verwachtingen niet in

  Zondag was het dan eindelijk zover: de eerste competitiewedstrijd! Volksunie kwam, na een goede voorbereiding, met vertrouwen aan de aftrap tegen Zeemeermin. Reeds vanaf het eerste fluitsignaal maakte Volksunie, de thuisploeg, zich meester van de bal. Kansen bleven niet uit, maar de voorlinie botste meermaals op een goede doelman en miste enkele mooie mogelijkheden. Er bestaat een ongeschreven wet in het voetbal, wie de kansen mist, krijgt het deksel op de neus. En dat is wat ook gebeurde. Zeemeermin kon op de counter de 0-1 scoren en zat plots beter in de wedstrijd. De nervositeit groeide bij geel/zwart en dat resulteerde in overhaast voetbal. De bal werd te vlug, en dikwijls niet precies genoeg, naar voor gebracht.

  Eddy deed zijn betoog tijdens de rust, maar zijn wijze woorden werden niet in daden omgezet, want in de tweede helft kregen we hetzelfde spelbeeld. Volksunie was nog steeds de betere ploeg, maar miste creativiteit. In tegenstelling tot de eerste helft kwamen de bezoekers ook dreigen. Nu de wedstrijd meer op en neer ging, kreeg Volksunie de kans om op de counter uit te breken. Na een kwartier kreeg de thuisploeg dan toch wat het verdiende: de gelijkmaker werd via Hans gescoord. De supporters lieten van zich horen en maakten zich op voor een spetterend laatste half uur. De mogelijkheden bleven niet uit. En zowel Roel als Hans konden individueel hun tegenstander makkelijk aan. Toch ontbrak alweer de laatste pas of stond de doelman goed te keepen. De anders vlot scorende voorlinie van de Volksunie slaagde er niet in om de drie punten thuis te houden en zo bleef iedereen met geel zwarte roots ontgoochelt achter na het laatste fluitsignaal.

  Volgende week is het weer thuis. Dan staat de eerste bekerwedstrijd op het programma tegen het Vlietje. Tot dan.