• Ook VK Velle moet eraan geloven

  Na de woensdagwedstrijd was er een dag later alweer training. Uiteraard paste Eddy de intensiteit van de oefensessie aan, maar toch hielden enkele spelers het vroegtijdig voor bekeken. Geen risico's nemen voor blessures!

  Zondag stond er alweer een oefenpot op het programma. Deze keer kwam VK Velle op bezoek. 2 seizoenen geleden nog in de eerste reeks. Al vlug was duidelijk dat het weer lichtjes anders was dan een week eerder. 15 graden minder en geregeld een fikse bui. De felgeteisterde enkels en pezen konden het zachte veld wel smaken. Volksunie was zo goed als voltallig en Eddy had keuze uit 16 gemotiveerde spelers. Volksunie is in de voorbereiding goed bij schot en ook zondag werd er aan de lopende band gescoord. Het werd 8-1!

  Volgende week wordt er nog twee maal getraind en dan is het zover. Op zondag 2 september trappen we het nieuwe seizoen af op eigen terrein tegen Zeemeermin.

  Tot dan!

 • Volksunie ook succesvol in tweede deel voorbereiding

  Volksunie heeft er een drukke week op zitten. Na de zondagwedstrijd in buitengewoon warme omstandigheden, kreeg het team rust tot woensdag om aan te treden tegen de reserven van Kemzeke. Een jonge gedreven ploeg die we ook vorig jaar in de voorbereiding bekampten. Toen werd het 3-3. Eddy had vanalles in gedachten, maar keek lijdzaam toe hoe slecht bij mondjes maat spelers op het terrein verschenen. Een kwart uur voor de aftrap had hij nog steeds geen elftal. Toen we uiteindelijk met elf waren kon de wedstrijd beginnen. Kemzeke, voetballend de betere ploeg, had het balbezit, maar zorgde nauwelijks voor gevaar. Aan de overkant kon Hans wel enkele keren prikken. Zijn eerste poging werd van kort bij door de doelman gered. Even later kon de doelman zijn klasse weer laten zien op een lob van Hans. Even later was het sluitstuk van Kemzeke wel geklopt, maar het schot van Hans raakte de lat! Even later leek Volksunie het deksel op de neus te krijgen na een snelle doorbraak van de thuisploeg, perfect uitgespeeld, maar afgefloten wegens buitenspel. Toch was het louter uitstel, want onnodig balverlies werd koelbloedig afgestraft. Toch kon Volksunie nog voor rust gelijk maken. Een mooie voorzet vanop rechts werd overhoeks binnegekopt door Hans, die uiteindelijk toch zijn goaltje wist mee te pikken.

  Na rust kende Volsunie een moeilijke periode, maar kreeg toch nog enkele mogelijkheden. Maar alweer stond de lat net iets te laag. Kemzeke kreeg nu ook meer kansen en werd beloond voor het veldoverwicht. Uit een bijna onmogelijke hoek wist de aanvaller de bal binnen het kader te werken. Een mooie goal, maar de wijze waarop het doelpunt gevierd werd, stak bij Volksunie. De jonge snaken kregen in het slotkwartie een lesje in nederigheid, want de mannen, die reeds een volledige werkdag in de benen hadden, staken fysiek nog een tandje bij. In nauwelijks 5 minuten tijd scoorden Timmy en Roel elk een doelpunt en werd de achterstand omgebogen!

  Het pilsje na de wedstrijd smaakte en ter afsluiting misschien een gezegde dat in een Engelse kleedkamer prijkt:

  "Wanneer talent speelt zonder inzet, haalt inzet het van talent" of zoiets!

 • Volksunie raast doorheen voorbereiding

  De voorbereiding is nu ongeveer half weg en als we naar de resultaten kijken, kunnen we zeggen dat deze goed meevallen. De eerste oefenpartij tegen Sombeke werd alvast een doelpunten kermis. De 8-4 eindstand bewijst dat Volksunie ook dit jaar het doel weet te vinden. Ook de tweede partij werd gewonnen. Onze jaarlijkse sparringpartner Puivelde hield in de eerste helft gelijke tred, maar moest het na rust fysiek afleggen tegen een goed georganiseerd Volksunie. Eindstand 4-2!

  Op zondag 19 aug, je weet wel, die zondag toen 99,9 procent van de bevolking beschutting zocht om zich te verschuilen voor de nietsontziende, branderige vuurbol, die de aardbewoners wel eens "zon" plegen te noemen. Wel, in die aanhoudende, verzengende hitte werd een oefenpartij tegen de U19 van Sinaai afgewerkt. De jonge snaken, o.l.v. ene Erik B., welgekend bij het geel zwarte legioen, dienden de wet van de sterkste te ondergaan. Ervaring en fysieke kracht namen reeds vlug de bovenhand zodat de wedstrijd bij de rust reeds gespeeld was. Ik vermoed dat de eindstand zo'n 1-5 zal geweest zijn, maar zeker weet ik dat niet, want de temperatuur in mijn hersenpan had tegen die tijd al vervaarlijke hoge waarden bereikt.

  Een korte persmededeling van Eddy leerde mij het volgende:

  1) De voorzitter heeft benadrukt om de jeugd genoeg speelmogelijkheden te gunnen.

  2)Deze week nog hakt hij enkele knopen door ...

  3)Sommigen maken nog steeds dezelfde tactisch foute keuzes

  daarna diende uw reporter ter plaatse het interview te staken wegens het 6de toiletbezoek van de 3 meegereisde kleine Perdaenen.

  Op de vragen: heb je al een typeploeg in gedachte?, wat zijn de ambities? Welk systeem gaan we spelen? en Wa drinkte gij nog? probeer ik volgende week te achterhalen. 

  Tot binnenkort!