• hoe zou het eigenlijk zijn met... VK Volksunie

  Terug van weggeweest!

  Het is een tijdje geleden dat de prestaties van de VK Volksunie op het net verschenen. Ik neem daarvoor de volle verantwoordelijkheid en alle excuses zijn te min om het wekelijkse gemis van u, trouwe lezer, te verzachten.

  Maar wat gebeurde er allemaal na het desastreuze bekerdebacle? Wel, een week later kwam Oud Geel op bezoek. Volksunie had de bekeruitschakeling goed achter zich kunnen laten, want het had geen enkel probleem om het Geel met 4-2 naar huis te sturen. Een week later ging volksunie met dezelfde cijfers winnen op de Gouden Leeuw! En dan was het drie weken stil. 5-0 forfait tegen de rangers, een vrije zondag en pasen en dan kwam Heibos op bezoek. Voor de bezoekers was dit de laatse wedstrijd van het seizoen, maar Volksunie was niet van plan om cadeaus uit te delen. Aan de rust stonden de forfaitcijfers reeds op het scorebord. Uiteindelijk kon Volksunie acht keer scoren en moest Bob een penaltygoal tolereren.

  Om de tweede plaats te behouden dienden de geel zwarten te winnen van Bondgalm. Slechts 1 ploeg wist de afgelopen 2 jaar van de kampioen te winnen... en laat dat nu toevallig VK Volksunie zijn. De thuisploeg lag er opgebrand om de kampioen met een iets slechter gevoel de competitie te laten afsluiten en greep de wedstrijd van bij de start in handen. Alle posities waren top, snedig en Volksunie  had goesting om te winnen. Na nauwelijks een half uur spel stond Volksunie reeds met 3-0 voor. De bezoekers kregen geen vat op het frivole spel van de thuisploeg dat in perfecte organisatie geen enkele kans weggaf. 1 moment van wegglijdenwas genoeg voor een tegentreffer, maar een herboren Wouter, vrij van maagklachten, temperde het geloof van Bondgalm. In de tweede helft daalde het niveau drastisch, maar toch wist Volksunie vanop de flanken Bondgalm pijn te doen. De 5-1 eindstand kwam er toch en was uiteindelijk nog niet echt overdreven.

  Daardoor beeindigt Volksunie de competitie op een tweede plaats (niet slecht voor een overgangsjaar) voor deG lobeshotters en een alweer teleurstellend Koninckshof!

  Mag ik jullie tot slot nog uitnodigen voor volgende week zaterdag 12 mei. Op die nu al legendarische dag zal VK Volksunie een galamatch spelen tegen het Old starts team van Erik B. Naast de befaamde Erik zelf kunnen supporters enkele oud gedienden bewonderen: Bram P. Joris V.B. Ignace D.C. , de illustere Kris Zaman, Gunnie V.S., Eddy Maes en enkele mensen die wel nog de 100m kunnen lopen binnen de minuut!