• Moerstraat - VK Volksunie

  Na een siberische winterperiode was het zondag nog eens tijd om de benen te strekken. Het veld in het verre St-Gillis Dendermonde leek menig speler en supporter ook deze week niet echt bespeelbaar. De middencirkel leek de ideale locatie om enkele schaars geklede deernen te laten opdraven voor een stevig robbertje vrouwencatch. De helft aan de andere kant van de kantine leende zich uitstekend tot de kweek van rijst, de kant waar de supporters vertoefden lag er redelijk bespeelbaar bij, maar het ontging me toch niet dat een botsbal aan de zijlijn steevast gevolgd werd door opspattend vocht, hetgeen op zijn beurt een hoop gevloek met zich meebracht!

  Wervelend voetbal kon niet verwacht worden. Ploegen en poefen was de boodschap! Toevallig 1 van de geel zwarte specialiteiten. Het duurde dan ook niet lang of Luc kan reeds na enkele minuten de score openen. Volksunie heeft na nieuwjaar een patent op vroege goals. Maar zoals wel meer gebeurt, verzuimde de aanval ook deze keer weer om de wedstrijd vroeg in een beslissende plooi te leggen. Volksunie kreeg via Hans en Roel minstens drie open kansen, maar zij faalden telkens! Het was opletten voor de thuisploeg, die op de counter toch voor gevaar wist te zorgen. Een mooi schot op de paal leverde bijna de gelijkmaker op. Aan de lijn begon de nervositeit toe te nemen. Vooral na de rust smeekten de bezoekende supporters om een geruststellende tweede treffer. Kansen waren er nog genoeg, onbegrijpelijk missers ook. De bevrijding kwam er uiteindelijk via Roel die de 0-2 binnenschoot. Klus geklaard... dacht de geel zwarte aanhang op een kwartier van het einde, maar niets was minder waar. Slap verdedigend werk lag aan de basis van de aansluitingstreffer. Een speler werd over een afstand van 25 meter nauwelijks gehinderd en kon bijna met een vrijgeleide scoren. 5 minuten later zorgde een dekkingsfout zelfs voor de gelijkmaker. Gelukkig kon Hans in de slotminuten de 2-3 eindstand scoren en werd een nieuwe bekerblamage vermeden.

 • Van de Voorde uitgesloten

  Vandaag bereikte ons het nieuws dat Van De Voorde uit de competitie is geschrapt. Alle wedstrijden uit de terugronde worden 5-0 en dat betekent een vrije zondag! Reden van de uitsluiting zou te wijten zijn aan achterstallige betalingen. Gelukkig kunnen wij rekenen op onze voorzitter en Jan-Pieter om deze zaken op orde te houden, waarvoor onze dank!

 • VK volksunie wint overtuigend Niekaarkse derby

  Dat Volksunie de laatste weken een schim was van zichzelf, sprak uit de povere resultaten van de afgelopen weken. Een magere 1 op 9 en daardoor konden de Globeshotters profiteren om op de tweede plaats te komen. De Globeshotters beleven trouwens hun beste seizoen in eerste en oogsten reeds veel lof bij hun tegenstanders. Volksunie was, ondanks een gevleide zege in de heenwedstrijd, gewaarschuwd en vatte geconcentreerd de wedstrijd aan.

  Zoals gebruikelijk ging Volksunie goed van start en ook nu weer slaagden de geel zwarten erin om in het openingskwartier de score te openen. Hans dikte zijn doelsaldo weer aan en leek sinds lang weer vrij te kunnen bewegen. De bezoekers konden hun spel niet opleggen en liepen zich inspiratieloos vast op de mooie organisatie o.l.v. een uiterst geconcentreerde Pieter D.M. Na 20 minuten kon Pieter P. de score verdubbelen en Volksunie was vastbesloten om deze week niet te lossen. Zowel vooraan, in 't midden als in de defensie bleven de troepen storen en breken. Foute passes werden tot een minimum herleid en de bezoekers konden geen vuist maken. In tegenstelling met een week eerder viel het derde doepunt wel! Deze keer was het Roel die wist te scoren. De keeper zag er bij sommige fases niet echt goed uit, maar anderzijds kon hij met twee ferme saves een grotere achterstand vermijden. Gunther, vervanger van een geblesseerde Bob, moest nauwelijks in actie komen de eerste helft. 3-0 aan de rust!

  De Globeshotters waren niet van plan om zich zomaar gewonnen te geven. Bij de start van de tweede helft konden ze de thuisploeg tegen hun doel drukken. De tegentreffer werd vermeden door "good old Gunnie", met een prachtige reflex wist hij een schot vanop amper 2 meter te pareren. Toen even later een volgende bal de paal scheerde was de concentratie weer helemaal terug. Een sterk spelende Pieter D.M. wist zijn verdediging weer in het gareel te laten lopen, en kon van achteruit opbouwen. Volksunie nam na een kwartier de match weer volledig in handen en Roel pikte zijn tweede goaltje mee, weliswaar met enige medewerking van de tegenstander. Ook Hans wist zijn tweede goal van de match te maken, na een ferme uithaal in de rechterbovenhoek.

  De 5-0 forfaitcijfers waren een feit! Hopelijk haalt Volksunie vertrouwen uit deze prestatie zodat we het die mannen uit Hamme niet al te gemakkelijk gaan maken dit jaar. Indien Volksunie elke week met zo'n overgave aan de aftrap komt, dan zullen ze moeilijk te kloppen zijn. 

  Nu we eindelijk het ware talent van Pieter De Maere ontdekt hebben, kunnen we met minder niet langer tevreden zijn! Goe bezig man en volgende week naar't Koninckshof!

  Tot dan!