• Volksunie in vertrouwenscrisis

  Zondag kwam Cado op bezoek. Een uitgelezen kans om vertrouwen op te doen tegen een tegenstander die ons de laatste jaren wel ligt. Volksunie begon furieus aan de wedstrijd. Een breed uitgesponnen aanvallende fase werd makkelijk door Hans in doel gewerkt. Een vroege voorsprong die een boost gaf aan de thuisploeg! De bal ging vlotjes rond, van achteruit werd er rustig opgebouwd, het middenveld kon de voorhoede voeden en een welverdiende tweede treffer bleef niet lang uit. De supporters genoten! Ook in het tweede kwartier was Volksunie baas, CADO diende zijn meerdere te erkennen en liep achter een ongrijpbare bal. Enkel de befaamde Ludo kon voor enige dreiging zorgen, maar werd goed opgevangen door de geel zwarte verdediging. Enig minpuntje was het ontbreken van de derde treffer. De gebroers Perdaen kregen samen genoeg kansen om de score verder uit te diepen, maar faalden telkens in de afwerking, ook dankzij enkele enorme saves van de bezoekende doelman. Ook Roel kon zijn soms splijtende acties niet bekronen met de gerustellende treffer.

  Op het half uur maakte de thuisdefensie een eerste foutje. Een slechte controle werd meteen afgestraft! En dan was het gedaan voor de thuisploeg. Wat even ervoor zo makkelijk leek, ging plots niet meer. Van voetballend vermogen was er geen sprake meer. De foute passes namen de bovenhand en Cado vocht zichzelf in de wedstrijd. Nog voor rust slaagden zij erin om een uitzichtloze situatie recht te zetten. 2-2 was de ruststand!

  Na rust had Volksunie nog de kans om op voorsprong te komen, maar een sterke keeper behoedde Cado voor een achterstand. Het waren echter de bezoekers die tot scoren kwamen en zo Volksunie de benen afsneed. Het werd zelfs 2-4 op de counter. Roel kon nog even de spanning terugbrengen na een mooie solo, maar het kalf was verdronken. Cado ging met de drie punten lopen en liet de thuisploeg met kopzorgen achter!

  De mentale weerbaarheid van VK Volksunie, eens zo'n machtig wapen, lijkt samen met het vertrouwen uit de ploeg. Eddy roept zijn manschappen op om met zoveel mogelijk aanwezig te zijn op training. In elke klimaatvorm zal er donderdagavond getraind worden!!!!!

   

 • Volksunie in een dip

  Net als het nieuwe jaar is ook de terugronde ingezet. De eerste wedstrijd was meteen tegen Bospark. Bospark stelt alweer teleur dit jaar, maar mocht niet onderschat worden. VK Volksunie begon alvast scherp. Centraal in het midden werd de bal gerecupereerd. Roel ontving de bal, speelde hans aan, die op zijn beurt de openingstreffer aan Timmy gaf. Na 1 minuut stond de 0-1 al op het bord. Toch kon VK Volksunie geen gebruik maken van de vroege voorsprong om de wedstrijd naar zich toe te trekken. De rechterflank van Bospark had weinig moeite om voor gevaar te zorgen. Na 2 serieuze waarschuwingen gebeurde dan toch het onvermijdelijke. De 1-1 was na een kwartier een feit! Eddy zette dan maar "nen Beck" op de rechtsmidden van Bospark en dat rendeerde. De arme man kwam nog nauwelijks in het stuk voor! 

  Na het openingskwartier daalde het niveau van de wedstrijd. Zowel Bospark als Volksunie leden veel balverlies en misten creativiteit om gevaar te creëren. Kansen kwamen er wel, maar meestal na balverlies of een verdwaalde bal. Hans kreeg de beste kans maar opteerde voor de moeilijkste oplossing waardoor de bal naast ging. Verder strandde een volgende poging op een puik keepende thuisdoelman. Hij was trouwens samen met zijn overbuur Bob de enige personen die aanspraak mochten maken op titel 'man van de match'. 

  het werd een zenuwslopende, doch spannende wedstrijd die geen winnaar verdiende! Met 1 puntje moeten we tevreden zijn na een eerder zwakke prestatie. Gelukkig kon Bo nog voor enige animo zorgen met een reeks van bizarre gebeurtenissen op het plein. 

  De inhaalmatch tegen Heibos moest beter! 

  Ook deze keer moesten we op verplaatsing en net als een week eerder leek de start veelbelovend. Na enkele minuten hadden de geel zwarten reeds twee reuze grote kansen gehad. Toch ontbreekt het vooraan aan vorm om dat tikkeltje geluk te hebben bij het scoren. Na de gemiste kansen leek het alsof Volksunie geen twee passes na elkaar kon geven. Tot overmaat van ramp verdween een knap schot vanuit de tweede lijn keihard in doel. 1-0 achter! De achterstand was niet meteen het sein om beter te voetballen. De wil was er misschien wel, maar de uitvoering leek nergens naar. hoe we uiteindelijk aan de 1-1 geraakt zijn is me tot op heden een raadsel, maar goed de situatie leek rechtgezet! Maar niet voor lang. Heibos mocht in de volgende fase tot tweemaal toe de bal met de hand beroeren alvorens die in het doel te jagen. Duidelijk handspel, maar niet als vrijwillig beoordeeld door de scheids, die zondagochtend wel eens meer voor gefronsde wenkbrauwen zorgde! Met veel wilskracht ging Volksunie op zoek naar de gelijkmaker, maar met duels winnen, blind naar voor trappen en teveel doodlopende dribbels alleen win je geen wedstijden. Het was niet te tellen hoeveel keer de keeper van Heibos de bal maar uit de lucht te plukken had. Nog minder te tellen: het aantal foutieve passes van het geel zwarte legioen! Wel nog te tellen: het eenvoudig uitgetikte derde doelpunt van de thuisploeg! 3-1 was de eindstand en volksunie zal zich deze week moeten bezinnen om volgende week met frisse moed het op te nemen tegen CADO!