• loting beker

  Er is geloot voor de beker!

  We nemen het op tegen de Moerstraat, zij staan momenteel in de tweede reeks en bekleden daar een 8ste plaats. Zij hebben hun groep, zonder eerste klassers, in de voorronde gewonnen met het maximum van de punten.

  Alvast prettige feesten en vergeet niet, op donderdag 29 december is er nog een training gepland. Uw nederige dienaar neemt de catering voor zich en hoopt op een talrijke opkomst.

  Tot dan!

 • VK Volksunie - Hamse Rangers

  Het tweede luik van de dubbele rangers confrontatie was eigenlijk overbodig. Volksunie en VK Velle waren reeds geplaatst en met de gebeurtenissen van een week eerder, waren sommigen van mening dat het wel eens een voetballoze zondagochtend zou worden. Maar niets was minder waar, want zowel de thuisploeg, als de rangers kwamen opdagen. De bezoekers weliswaar met een negental personen, net als een week eerder. Toen konden ze nog in de openingsminuten op voorsprong komen, maar deze keer liet Volksunie zich niet verrassen. Erik, terug van heel lang weggeweest, nam het team meteen op sleeptouw, delegeerde als een kapitein, schuwde het duel niet en onderstreepte zijn "goesting voor het spelletje" met een welgemikte kopslag! De 1-0 prijkte reeds na enkele minuten op het bord. Nog even meegeven dat de panklare assist geleverd werd door Niels. 5 minten later had Roel er nog eens twee bij geprikt, beide op pass van Karel, die bij gebrek aan Perdaenen in de voorlinie te vinden was. Ook hij kon nog tijdens het openingskwartier scoren, de voorzet kwam opnieuw van Niels, die deze keer toch uitgeslapen leek. Daarna bleef volksunie drukken, maar werd de weg naar doel niet meer gevonden, zowel Roel, Timmy als Peter hadden zeker nog mogelikheden, maar het was wachten op Luc om de forfaitcijfers op het bord te knallen. Deze keer was Roel de aangever! Nog voor rust bediende Luc de meegeschoven Wouter, die niet aarzelde en de 6-0 ruststand binnenschoot. Na rust nam de thuisploeg de voet van het gaspedaal en werden de kansen geringer in aantal. Toch kon Niels, op aangeven van Karel, zijn eerste Volksuniegoal van het seizoen scoren. Het zwakste schot van de wedstrijd, geleverd door Roel, was ook nog goed voor een treffer, want de bezoekende keeper flaterde op een manier die moeiteloos de rubriek "bloopers van het jaar" zou halen. Vaste waarde in deze rubriek: de verdediging van VK Volksunie! Na klungelig verdedigend werk, konden de Rangers de eerredder voorbij Bob krijgen. Ondertussen was het 8-1 en schreeuwde het publiek: 10-10-10... het gejoel deed Timmy wakker worden, want na enkele mislukte pogingen wist hij op aangeven van Karel Van Moer de 9-1 te scoren. Even later was Timmy de aangever en kon Roel de wens van de supporters vervullen.

  Volgende week staat de laatste competitiewedstrijd van 2011 op het programma. Na 4 thuiswedstrijden gaan we op verplaatsing naar den Heibos!

  Tot dan!

 • VK Volksunie - Hamse rangers

  Deze week stond het eerste deel van het tweeluik Volksunie - hamse rangers op het programma. Eerst voor de competitie, volgende week voor de beker. Na de eerste bewogen ontmoeting enkele weken geleden, was volksunie er niet gerust op. De Rangers hadden toen aangetoond een voetballende, ploeg te zijn en zij hadden de Globeshotters 2 punten ontnomen een zondag eerder.

  De ongerustheid daalde enigszins toen bleek dat er slechts 9 rangers aan de aftrap stonden. Van concentratie was er duidelijk geen sprake, want de wedstrijd was nauwelijks op gang gefloten toen de bezoekers hun eerste kans perfect voorbij Bob wisten te koppen. 0-1 tegen 9 man. Was er een volksunieklassieker in de maak. Het voetbal dat de thuisploeg bracht leek nergens op. Passes van drie meter vlogen alle richtingen uit, voorzetten strandden ofwel voor de kleine backlijn, ofwel haalden ze moeiteloos de zijlijn. Ballen werden gewoon zonder enige schroom bij de tegenstander ingeleverd. Over positieve discriminatie gesproken! Wanneer een voorzet dan o.i.v. een plaatselijke windvlaag toch eens goed viel, werd er onbegrijpelijk voor een open doel gemist. Het gemor aan de zijlijn was terecht. De honende opmerkingen moeten toch enig effect geleverd hebben, want na het desastreuze openingskwartier was er enige vorm van verbetering merkbaar. Roel bracht na een mooie solo de stand in evenwicht. Even later kopte Christophe de 2-1 onhoudbaar binnen. Het werd even later zelfs 3-1 toen een vrije trap van Wouter door Roel in doel werd verlengd. De rangers, ondertussen met elf, bleven toch, vooral onder impuls van hun kapitein, voetballen. Dat leverde hen een vrije trap op net buiten het strafschopgebied. Een ideale plaats dus! Mede dankzij een kleine misrekening van Bob ging de bal binnen en was de aansluitingstreffer een feit. Volksunie had de bezoekers terug in de wedstrijd laten komen en dat hield in dat de tweede helft op het scherp van de snee zou gespeeld worden.

  De rangers moesten in die tweede helft het spel wat ondergaan, maar konden toch voor dreiging zorgen. Toen de bal op de handen van een geel zwarte verdediger geschoten werd, claimden zij een strafschop! Soms fluit m'n ervoor, maar gelukkig voor Volksunie deze keer niet. De messcherpe counter werd wegens buitenspel in de kiem gesmoord. 5 minuten later viel er dan toch een doelpunt: Timmy zette Roel mooi voor de doelman, het gekruiste schot spatte uiteen op de paal, maar Karel B. was goed gevolgd en scoorde de 4-2. De rangers leken zich met het verlies neer te leggen en Volksunie kon opnieuw voor gevaar zorgen. De 5-2 was in de maak toen een geel zwarte aanvaller foutief werd gestopt in het strafschopgebied. Terecht penalty vond zowel vriend als vijand! Toch kon 1 manspersoon zich niet bedwingen en schoot in een blinde razernij. Eerst nog verbaal, hetgeen hem een tweede geel en dus uitsluiting opleverde, dan fysiek. De scheids blesseerde zich daarbij en was genoodzaakt de wedstrijd te staken. Gelukkig waren zijn medespelers bij machte hem uit de buurt van de man in het zwart te houden.

  Volgende week deel twee!

 • VK Volksunie - VK Velle

  Dat VK Velle de eerste bekerwedstrijd tegen de VU had gewonnen zat bij menig supporter nog fris in het geheugen. De trainer en supportersclub eisten dan ook een sportieve revanche, hetgeen meteen ook het verdere bekeravontuur verzekerde.

  De thuisploeg begon alvast goed met een vroeg doelpunt via Roel. Hans had een panklare assist geleverd die Roel rustig op het gemakske kon aannemen,om dan het balletje goed te leggen, nog even vergewissen of er echt wel niemand in de omtrek aankwam,dan de steunvoet naast de bal plaatsen en zachtjes binnenkantvoet het leer over de lijn trappen. Waarschijnlijk het gemakkelijkste doelpunt ooit. Na het doelpunt werd er niet echt mooi voetbal geleverd. Toch slaagde de thuisploeg erin om nauwelijks kansen weg te geven. Een enkele keer werd Bob op de proef gesteld, maar de doelman was op geen foutje te betrappen. Volksunie kon wel aanspraak maken op een grotere voorsprong voor rust, maar Hans bleek niet in z'n dagje. Tot twee maal toe miste hij een 100% kans.

  Na de rust ging het spel wat meer op en neer. Volksunie kon op de counter via Pieter de score verdubbelen. Pieter nam de taak van zijn broer over, want een kwartier voor het eind scoorde hij zijn tweede treffer. De bezoekers konden nog milderen tot 3-1, maar de winst voor Volksunie kwam niet meer in gevaar.