• Oud Geel - VK Volksunie

  Oud-Geel zakt jaar na jaar dieper in de rangschikking en deze trend zet zich ook dit jaar door. Hoewel er de laatste weken punten werden gehaald, raken ze niet verder dan de middenmoot! Volksunie stond voor de wedstrijd aan de leiding, weliswaar samen met Koninckshof, de Globeshotters en Bondgalm. Om daar te blijven, diende er dus gewonnen te worden.

  De wedstrijd dan. De thuisploeg kon de bal wel rondtikken, maar geraakte nauwelijks aan het geel zwarte doel. Deels door gebrek aan creativiteit, deels door een mooie organisatie achterin. Volksunie kwam er wel meer uit, maar aanvankelijk was het de laatste pas die niet aankwam. Toch waren het de bezoekers die de score konden openen via Timmy, die hier en daar zijn goaltje lijkt mee te pikken. De Volksunie kon makkelijk het geel opvangen en kon de voorsprong houden tot de rust.

  Na de koffie nam de thuisploeg de match in handen. Volksunie deinsde achteruit, maar gaf weinig kansen weg. Het geel claimde een penalty, maar laatste man van dienst, Bo, tackelde zuiver op de bal. Na de eerste tien minuten slaagde Volksunie er in om de wedstrijd terug te controleren en dat leverde een tweede doelpunt op via Hans. De doelman leek de bal uit de netten ranselen, maar een alerte Roel en scheids stonden goed geplaatst om te zien dat de bal wel degelijk over de lijn was. De nul twee was meteen ook het laatste wapenfeit dat het vermelden waard was. De wedstrijd kabbelde verder en vooral de supporters waren blij om het eindsignaal te horen.

  VK Volksunie - Gouden Leeuw

  Vermits Koninckshof een week eerder punten had laten liggen, stonden er nog 3 ploegen aan de kop van het klassement. Tegen de hekkensluiter zou het niet meer dan logisch zijn dat de VU ook deze week de drie punten binnen haalt. En het begin was veelbelovend: nog in de openingsminuten kopte Karel de hoekschop van Hans keihard binnen. De "beckskes" waren in goede doen, want 80% van de opgekomen supporters waren familieleden. Volksunie was baas, maar echt mooi voetbal was er ook deze week niet te zien! Op het half uur slaagde Luc er in om de score de verdubbelen. De wedstrijd lag toen al in zijn definitieve plooi. Volksunie was duidelijk baas, kreeg hier en daar een kansje, maar gebrek aan concentratie en een goede doelman hielden een grotere voorsprong tegen. Pas halfweg de tweede helft kwam het derde doelpunt. Hans lukte met rechts wat enkele minuten eerder met links niet lukte. Een fraaie lob naar de verste hoek en een verdiende treffer voor de spits die ook zijn aandeel had in de eerste 2 doelpunten. Ook spitsbroeder Roel verdiende een doelpuntje, maar de ranke voorspeler kon zijn uitstekende vorm niet belonen. De bezoekers werden in extremis wel beloond met de eerredder na de klassieke blunder achteraan. 3-1 winst, globeshotters en Koninckshof die punten verliezen, alweer een fijne zondag voor de Volksunie! hopelijk een vervolg volgende week.

   

 • verslag weekend Ardennen

  Uw nederige dienaar is weer terug na een deugddoend weekendje rust in de dardennen. Door het grote aantal zuigelingen, peuters en kleuters is het een gezapig weekendje geworden. Gastvrouw Christel legde een foutloos parcours af en zorgde alweer voor heerlijke culinaire hoogstandjes. De veelzijdige eega van de voorzitter verdiend dan ook alle lof en bij deze willen wij, haar gasten, haar oprecht bedanken voor het heerlijke weekend. Tussen de wandelingen en activiteiten door was er ook nog een kleine uitstap voor een zevental personen op zondagochtend. Zij werden door Eddy eerder op de week verkozen om een tripje te maken richting Waasmunster alwaar er een competitiewedstrijd diende afgewerkt te worden. Samen met enkele thuisblijvers moesten ze partij geven tegen Zeemeermin. volgens de overlevering was het timmy die de score opende met een mooi afstandschot. Vervolgens maakte Hans 2, 3, 4 en vijf om dan over te gaan naar de wekelijkse blunders. Bob wou een terugspeelbal van Luc wegkoppen, maar ging onder de bal door en Christophe gaf een balletje in verpakking weg aan de tegenstander. Eindstand 2-5 winst! Met opgeheven hoofd terug richting Ligneuville alwaar het weekend gewoon zijn gangetje ging. Binnenkort verschijnt er een album op de site, wat je nu al kan lezen is ons supporterslied, ontstaan uit het Limburgse brein van Christophe tijdens de afsluitende quiz.

  Afgelopen zondag was het dan weer bekervoetbal. Volksunie begon gezwind aan de wedstrijd tegen verbroedering Briel. Hans wist in nauwelijks 5 min tijd twee maal te scoren. Ook Luc kon in het openingskwartier scoren zodat er van een wedstrijd nauwelijks sprake was. Op het kwartier deed Peter er na zijn derde schot op doel nog eentje bij, en Luc kon voor rust de forfaitscore op het bord brengen. Na de rust nam Hans de draad weer op en scoorde zijn derde van de ochtend. daarna was het de beurt aan Andy, maar het mooiste doelpunt kwam er toch via karel, die vlotjes een tegenstander of drie in de wind zette en met de nodige zin voor koelbloedigheid de bal droogweg voorbij de keeper schoof. Ook deze wedstrijd slaagde volksunie er niet in de nul te houden. Bob had weliswaar zijn kunnen getoond door een strafschop te pakken, doch werd een verdedigend foutje afgestraft zodat de eerredder een feit was. hans kon met zijn vierde de 9-1 eindstand vastleggen.

  Volgende week zal de tegenstander iets moeilijker te verschalken zijn, want dan trekken we richting Oud-Geel. Tot dan.