• Globeshotters - VK Volksunie 2-4

  Globeshotters - VK Volksunie, steeds een moeilijke wedstrijd voor de geel zwarten. De buren uit de meesterstraat snoepen ons jaarlijks enkele punten af en blijken dit seizoen reeds vroeg in goede doen. Na de openingswedstrijd gewonnen te hebben, deelden ze vorige week een serieuze uppercut uit aan Bospark: 2-6 gingen ze er winnen en uit goede bron wordt vernomen dat het Lokerse nog steeds hun wonden likt.

  Volksunie was gewaarschuwd en begon behoedzaam aan de wedstrijd. De thuisploeg was in de aanvangsfase nadrukkelijker aanwezig en kreeg ook de eerste kansen, doch Bob werd nauwelijks bedreigd! Na de openingsfase raakte de Volksunie zachtjesaan gewend aan de ondergrond en kwam hier en daar opzetten. Zonder echt gevaarlijk te zijn kon de thuisdoelman niet verbergen een mindere dag te hebben. Geen enkele bal werd klemvast gepakt! De goal kon op dat moment aan beide zijden vallen. Een snelle actie van Volksunie waarbij Hans zijn collegaspits Roel, netjes doorheen de verdediging loodste, werd foutief gestopt door de laatste man. Een gele kaart en een vrije schop op een zeer aantrekkelijke plaats was het verdict. Hans eiste de bal op, legde aan en krulde de bal heerlijk over de muur. De keeper raakte de bal nog aan, maar was kansloos. Een gevleide voorsprong misschien, maar Volksunie zat nu wel volledig in de wedstrijd en kreeg enkele goede kanse op rij. Peter wou uiteraard graag zijn broer kloppen, maar 1x kon die met een reflex zijn netten schoon houden. Een tweede poging ging keihard een metertje over. De thuisploeg liet zich ook niet onbereroerd en Bob moest zich nu wel enkele malen onderscheiden. Nieuwe doeplunten hingen in de lucht, het was wachten op de eerste foutjes en die waren voor de bezoekers. We zetten het even op een rijtje: slecht inspelen van de bal leidt tot balverlies, de tegenstander wordt in eerste instantie niet aangevallen door de verdedigende middenvelder, wanneer dat wel gebeurt, staat hij bijna aan de rand van de grote backlijn, tot twee maal toe wordt een verdediger door onstuimig ingrijpen makkelijk omzeild, zodat Bob kansloos moest toezien hoe de gelijkmaker een feit werd. Miniemenvoetbal op zijn best! De laatste kans voor de rust was eveneens voor de Globeshotters, maar Bob stond paraat!

  Na de rust waren het alweer de Globeshotters die het bezoekende doel bestookten, doch een gebrek aan killerinstinct en de lat hielden de stand in evenwicht. De stress nam toe bij beide ploegen en de sfeer werd iets grimmiger, de fouten spijtig genoeg ook. Aan beide kanten viel er een meer dan terechte gele kaart. Na een kwartier trapte een verdedigende Globeshotter de bal op de hielen van de scheids. De bal kwam voor de voeten van Roel, die feestelijk bedankte en op kousevoeten richting doel scheurde, mooi de keeper omspeelde en de 1-2 mooi binnen legde. De thuisploeg was verbolgen over het "onsportieve gedrag" van Roel en begon te zagen. Ik ben benieuwd hoe, om maar iemand te noemen: een Valaert, zou handelen in deze situatie. Zou hij het spel stil leggen, of zou hij mooi de bal naar de keeper spelen, of ostentatief de bal buiten trappen of misschien lachend de bal opnemen, een grapje maken met de ref en gemoedelijk de wedstrijdbal wegschenken aan de tegenpartij. Eddy vatte het goed samen: als Roel die bal niet scoort, haal ik hem er direct af. Voilà, plezant is het niet, maar die dingen gebeuren! 5 minuten later kon de thuisploeg de stand weer in evenwicht brengen, na alweer slap verdedigend werk. Overal een stapje te traag was de conclusie! Toch konden de bezoekers nogmaals op voorsprong komen. via een actie op links kon Hans een oprukkende Pieter bedienen, die met een ultieme sprong de bal in het doel wist te werken. 2-3 en de globeshotters staken meer tijd in zagen, klagen en frustraties dan in voetbal. Fout inspelen lag aan de basis van de 2-4 eindstand die door Hans na een individuele actie op het bord werd geprikt.

  De uitslag doet misschien anders vermoeden, maar moeilijk was het alleszins! Alweer een efficiënte voorlinie en achteraan beginnen de eerste tekenen van organisatie en vertrouwen op te komen. Enkel de individuele foutjes tot een minimum trachten te herleiden en dan komen we er wel. volgende week bekeren we op VK Velle. Tot dan!

 • Hans - Cado: 7-4

  Cado - Volksunie staat al jaren garant voor een aantrekkelijke partij met veel doelpunten. Hoewel de wedstrijden meestal spannend te noemen zijn, trekken de geel zwarten meestal aan het langste eind. Ook tijdens de voorbereiding hadden we Cado al verslaan, maar competitie, da's toch nog wat anders. Cado had reeds 3 punten na winst tegen Oud Geel en dat had blijkbaar vertrouwen gegeven. De openingsminuten waren dan ook voor de thuisploeg, maar toen ook de diesel van de bezoekers aansloeg ging het spel op en af met hier en daar een klein kansje tot gevolg. Goals bleven echter uit tot Cado halverwege de eerste helft de geel zwarte defensie wist te verschalken. 1-0! Het doelpuntenfestival kon beginnen, want het antwoord van de bezoekers bleef niet lang uit. Via Hans kon de gelijkmaker binnen de vijf minuten gescoord worden. dan was het weer de beurt aan de thuisploeg, een mislukte voorzet verdween, net als tegen Bospark, in het doel. Maar weer reageerde Volksunie gevat, een loepzuivere vrije trap van Andy werd net over de verdedigng gedropt, alwaar Hans met links ineens overnam. De keeper was kansloos en de ruststand was gekend.

  Na rust bleven beide teams voluit voor de winst gaan en weer was het de thuisploeg die op voorsprong kwam. weliswaar alweer met een gelukje, want het halve schot week af op de hak van een verdediger zodat Bob zich alweer gewonnen moest geven. Volksunie trapte af, legde de bal breed naar links, trok voor naar de tweede paal en jawel, Hans prikte nummer drie binnen. Een mokerslag voor de thuisploeg bleek, want de drie volgende kansen voor de bezoekers waren telkens goed voor een doelpunt. even chronologisch de doelpuntenmakers opsommen: Hans, Hans en tot slot Hans, die bij het maken van zijn 6de doelpunt respectvol werd aangetrapt door een iet wat gefrustreerde verdediger. Voor verdere ongelukken te vermijden mocht Hans de rest van de wedstrijd langs de lijn verder beleven. Ook zonder het scoringsmachine kon Volksunie scoren. Karel kruiste de bal mooi in de verste hoek en nummer 7 was een feit. Bob miste nog een penalty en Cado milderde nog tot 4-7! De eerste driepunter is binnen en was een mooi cadeau voor de jarige coach en voorzitter.

  Wat moeten we onthouden: de aanval (lees Hans) scoort met de ogen dicht, in't midden zit het redelijk goed, maar we hebben er toch weer 4 binnen gekregen. 1x vakkundig opgerold, 1x er in't midden los afgelopen en een mislukte voorzet die er in gaat, 1x een afgeweken bal en tot slot een erbarmelijke balcontrole als aanzet voor het laatste doelpunt.

  Volgende week trekken we alweer op verplaatsing, maar een pak dichter bij huis. We geven partij aan de Globeshotters, die zondag Bospark een ferm pak slaag hebben gegeven! We zijn gewaarschuwd!

  Tot dan.

 • Eerste bekerwedstrijd legt pijnpunten VK bloot

  Met de wedstrijd op "den Briel" ging ook het bekerseizoen van start! Volksunie moest vertrouwen zoeken tegen de derde klasser om de nederlaag tegen bospark de week eerder te verwerken. Na de openingsminuten had Volksunie de wedstrijd in handen en na een mooie cross van Wouter, kon Hans een vroege goal scoren. Lang duurde de voorsprong niet, want nauwelijks enkele minuten later kreeg de thuisploeg een penalty, die keurig binnengelegd werd. Den Briel kreeg er zowaar vertrouwen in! Hoewel Volksunie het meeste balbezit had, kreeg de thuisploeg enkele kansen. De geel zwarte organisatie stond dan ook nogal wankel! Toch viel het doelpunt voor Volksunie. Peter kopte een corner, hoog boven zijn tegenstander uitkomend, onhoudbaar in het doel. 1-2 was de ruststand, maar in de slotminuten van de eerste speelhelft diende Bob tot twee maal toe, de nipte voorsprong, veilig te stellen. Ook Christophe moest zich reppen om de gelijkmaker van de lijn te keren.

  Eddy was dus allerminst tevreden met het geleverde spel en eiste een goede tweede helft. Den Briel trad de tweede helft aan met een mannetje minder en dat resulteerde in diverse kansen voor de bezoekers. Een bedrijvige Roel kon makkelijk zijn mannetje verschalken en was de gevaarlijkste man. Het was dan ook niet verwonderlijk dat uitgerekend hij de 1-3 voorsprong op het bord prikte. Maar de thuisploeg versierde andermaal een strafschop na ondermaats verdedigend werk, zodat er toch nog enige ongerustheid in de geel zwarte troepen sloop. De bevrijding kwam er door debutant Timmy De Cock, die er met een prachtig afstandschot 2-4 van maakte. De oude drager van het nummer 18 keek melancholisch, doch gerustgesteld toe, hoe zijn shirt aan een tweede carrière is begonnen. Enkele seconden later besliste Roel definitief over de wedstrijd na zijn tweede van de ochtend. Briel kon nog milderen tot 3-5, na alweer slap verdedigend werk.

  Conclusie: het rammelt in de verdediging, vooraan blijven ze scoren, maar ook missen! Onze nieuwe aanwinst is zeker een meerwaarde en de geel zwarte oefenmeester staat op het punt om enkele doorgedreven keuzes te maken.

  Resultaat zien op zondag op het veld van CADO! Tot dan.