• VK Volksunie geeft wedstrijd weg in 10 minuten

  De eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen was meteen een klepper. De Volksunie ontving voor de openingswedstrijd de goede vrienden uit Lokeren: Bospark. Het zonnetje was van de partij, de vele supporters vonden ook de weg terug naar de vernieuwde infrastructuur en met een redelijke voorbereiding in de benen, keek de thuisploeg met vertrouwen uit naar deze wedstrijd. Voor de aanvang van de wedstrijd raakte bekend dat er nog een laatste aanwinst de geel zwarte troepen komt versterken. Meer nieuws daarover volgende week.

  De wedstrijd zelf begon in het voordeel van de bezoekers. Zij zetten meteen druk en wonnen de duels. Het was dan ook niet verwonderlijk dat ook zij de eerste kansen kregen. Doch de doelpogingen waren niet echt gevaarlijk. Volksunie lag onder, maar kon de organisatie achteraan  volhouden. Maar net toen de thuisploeg een beetje beter in de wedstrijd kwam, slaagde Bospark er in om, met een gelukje, op voorsprong te komen. Een mislukte voorzet vloog over Bob, die net zijn stapje vooruit had gezet en zo ongelukkig de bal over zich in de verste hoek zag verdwijnen. Volksunie reageerde, nam de wedstrijd in handen en trok voorwaarts. Wat eerder niet kon, lukte nu moeiteloos. Een actie vanop links werd voorgetrokken, naar een goed geposteerde Roel, die aan de tweede paal de bal meteen aannam en met een gekraakt schot de doelman kruiselings wist te verschalken. 1-1 en de wedstrijd was gekanteld! Zowel Roel als Hans kwamen oog in oog met de doelman, maar die wist telkens zijn ploeg voor verdere averij te behoeden. De goal viel echter aan de andere kant. Of moet ik zeggen goals! Na twee flagrante blunders in een amper 3 minuten stond Vk Volksunie tegen een achterstand aan te kijken. Aangeslagen door zulke omstandigheden incasseerde de geel zwarte defensie nog een derde treffer in nauwelijks 10 minuten tijd. De drie doelpunten werden fraai gemaakt door Bosparks nr.7, die meteen het hoogtepunt van zijn leven beleefde! Gelukkig was de rust in zicht en kon Volksunie een kwart uurtje alles op een rijtje zetten.

  De rust had deugd gedaan blijkbaar, want Volksunie trok met de moed der wanhoop ten aanval! Bospark leek zeker van zijn stuk, nauwelijks kwamen de bezoekers nog in de match voor en het was gewoon wachten tot er een doelpunt viel. In het tweede kwartier van de tweede helft lukte Volksunie er in om twee keer te scoren. Het spitsenduo Hans en Roel  scoorden beiden en brachten hoop in de geel zwarte harten. er kwamen nog enkele goeie kansen, maar de gelijkmaker bleef spijtig genoeg uit. Bospark ging met de drie punten naar huis en Volksunie had niet veel tijd nodig om de oorzaak van het verlies te zoeken. Persoonlijk falen achteraan, dat vakkundig en aan 100% werd afgestraft. Moesten onze spitsen even koelbloedig afgewerkt hebben, dan zat de zege er zeker in, maar als je drie goals maakt, mag je deze wedstrijd nooit verliezen.

  Positief is zeker de getoonde inzet en mentale kracht in de tweede helft, een goeie invalbeurt van de frêle nieuwkomer Jens, Hans en Roel die er toch drie in wisten te krijgen, een degelijke organisatie, die er, naast de ongelukkige momenten, toch wel stond. En zoals een supporter schrander opmerkte: als iedereen zijn jaarlijkse blunder in deze wedstrijd heeft gedaan, dan ziet het er goed uit!

  Volgende week starten de poulereeksen voor de beker, wij trekken naar de Briel!

  Tot dan

 • Laatste rechte lijn naar competitiestart

  Na de winst op Cado, had de trainer een provenciale reservenploeg vastgelegd. Op dinsdagavond zakten de geel zwarten af naar Kemzeke. De eerste twintig minuten van de wedstrijd was het vooral achter de bal aan lopen, maar de Volksunie kwam daarna beter in de wedstrijd. Met veel inzet en karakter kon een 3-1 achterstand nog tot een 3-3 gelijkspel omgebogen worden. De trainer was tervreden met de prestatie van zijn team: achteraan stond er een degelijke organisatie, in't midden bewezen ze hun mannetje te kunnen staan tegen een tactisch spelende tegenstander en vooraan weet Hans alweer de goal staan. De kapitein schoot er 3 in en beweert nog een eindje van zijn top te staan.

  Later op de week was er de oefenpot tegen Bondgalm, je weet wel, winnaar van de competitie, beker en supercup van vorig jaar. Dit had alweer een mooie waardemeter kunnen worden, maar het weer zat tegen om echt fysiek door te gaan. Bloedheet was het! De hitte en het hobbelige plein zorgden voor vele slechte passes bij beide teams, maar kwam het scoreverloop ten goede. De eindstand: 4-3 voor Bondgalm.

  Een paar dagen later stond de derde wedstrijd in nauwelijks een week op het programma. Deze keer gingen we richting Puivelde, ondertussen een klassieker in de voorbereiding. Best een aardige wedstrijd, die goed op en af ging en waarin Hans de enige goal maakte. Op vrijs trap deze keer! Ook Roel kon scoren, maar hij zag zijn goal, om een tot op heden niet bekende reden, afgekeurd. De tegenstander kregen ook wel wat kansen, maar misten vooral scherpte voor doel of botsten op een goed keepende Bob. Zelf een omstreden strafschop was niet genoeg om de doelman te kloppen. De knieproblemen van het geel zwarte sluitstuk lijken de prestaties van de man nauwelijks te ondermijnen.

  Wat nu volgt is nog een laatste training en dan maakt Eddy zijn team op voor de eerste topper van het seizoen: VU - Bospark. Altijd goed voor spektakel en meteen de kans voor supporters om de nieuwe accomodatie te aanschouwen.

  Tot zondag!

 • start seizoen 2011-2012

  Eindelijk terug voetbal!

  Jawel, Vk Volksunie is alweer begonnen aan de voorbereiding van het nieuwe seizoen. Traditioneel verschenen trainer en spelers op de eerste dinsdag van de maand augustus! Aangenaam verrast met de gerenoveerde accomodatie in een tijdspanne van nauwelijks 3 maanden. Ook het veld heeft een opknapbeurt gekregen, vlak als een biljarttafel en voorzien van een drainage.

  Maar de spelers hebben ook niet stil gezeten: Pieter, Karel en Christoph hebben er een nieuwe spruit bij en den Bo heeft de moeder van zijn kinderen tot de zijne gemaakt. Proficiat! Of ze op conditioneel vlak even vinnig geweest zijn valt te betwijfelen, maar Eddy heeft nog een kleine maand om zijn troepen klaar te krijgen. De trainingen zijn volop aan de gang en er is zelfs al een oefenwedstrijd gespeeld tegen Cado. Die werd met 3-5 gewonnen, maar toonde ook tal van werkpunten: achteraan wordt het zaak om de neuzen in de zelfde richting te krijgen, centraal in het midden missen we leiderschap en overzicht, vooraan werden er wel 5 goals gemaakt, maar werd een veelvoud aan kansen gemist. Genoeg werk aan de winkel!

  Voorlopig hebben we slechts 1 nieuwe aanwinst: Jens F. Hij heeft eind vorig jaar enkele keren komen trainen en heeft besloten te tekenen. Voorlopig is dat alles, hoewel er in de wandelgangen het een en het ander gefluisterd wordt. Afwachten dus!

  Nieuws uit de ziekenboeg: microblessures zijn volledig geheeld na 3 maanden inactiviteit, Hans en Michel zijn terug paraat, Bob moet dan toch niet geopereerd worden dankzij nieuwe medische technieken en Erik is al enkele keren al joggend gespot, heeft op den trouw van Bo bewezen dat zijn knie sterk genoeg is om swingen, springen, pogen en wat weet ik nog allemaal! In september mag hij zelfs terug met de bal trainen en wie zou het verwonderen dat hij eind september met borst vooruit in geel zwart ornaat de troepen op sleeptouw neemt? Mij alvast niet!

  Tot slot het programma voor de rest van de voorbereiding:

  Dinsdag 16 aug: oefenwedstrijd KEMZEKE – VU om 19u30

  Donderdag 18 aug: training

  Zondag 21 aug: oefenwedstrijd BONDGALM – VU om 19u30

  Dinsdag 23 aug: oefenwedstrijd PUIVELDE – VU om 19u30

  Donderdag 25 aug: training

  Zondag 28 aug: 1ste competitie wedstrijd VU – BOSPARK

  Zondag 4 sep: beker: BRIEL - VU