• Van de Voorde - Vk Volksunie

  Zondag trok VK Volksunie naar Sint-Niklaas om partij te geven aan Van De Voorde. De ijzige noorderwind gleed medogenloos over de uitgestrekte terreinen. De spelers warmden zich met de handen in de mouwen op, de schouders lichtjes opgetrokken en het hoofd lichtjes afgewend van de striemende ijswind. Verre van mooi voetbalweer dus! Voor Volksunie begon de wedstrijd bovendien heel slecht. De eerste twee kansen waren meteen goed voor een tegendoelpunt en zo stond VU reeds na twee minuten 2-0 achter. De bekeruitschakeling van een week eerder was duidelijk nog niet verteerd. Gelukkig kon Jan vlug milderen zodat de spanning in de wedstrijd bleef. Volksunie had het meeste balbezit, maar bleek opbouwend niet creatief genoeg om het blok van de thuisploeg te ontwrichten. Toch lukten de bezoekers om nog voor het half uur gelijk te komen na een treffer van Andy, maar even later kreeg de thuisploeg een verdiende strafschop die feilloos werd omgezet. Nog voor rust stond de 4-2 op het bord na een bizarre voorzet, die met meer geluk dan kunde binnenwaaide. Na rust probeerde Volksunie op wilskracht nog iets te forceren, maar verder dan 4-3 kwam Volksunie niet meer. Hoewel de uitslag anders doet vermoeden was het een draak van een wedstrijd die, ondanks de aanwezige inzet, bol stond van foute passes, slechte controles, kortom: afval.

   

  Misschien kunnen we volgende week revanche nemen tegen bospark? Tot dan!

   

  BP

 • Vk Volksunie verdient uit de beker gewipt

  Vk Volksunie - Bospark

   

  Leuk voetbal van beide ploegen maar toch moesten enkele Bospark individuen de boel weer verknallen wat 2 terechte rode kaarten voor de bezoekers opleverde. Toch kon Volksunie nooit definitief afstand nemen ( jongens wat een geklungel). Ook toen er nog een speler met een verrekking uitviel bij Bospark kwamen ze nog terug tot 6-6.

  Penalty's gingen dus beslissen over een verder avontuur in de beker. En de terechte winnaar was....

  Heel pijnlijk was vooral de manier waarop ....

  GVS

 • VK VOLKSUNIE wint strijd om de 3de plaats tegen OUD GEEL

  VK Volksunie – Oud Geel

  Vele Volksunie aanhangers kenden een moeilijke week. Enerzijds was er de nog steeds latent aanwezige woede van een week  eerder, anderzijds het desastreuze nieuws uit de omvangrijke ziekenboeg: Michel hoopte op een vroege comeback na de enkelproblemen, maar stelde reeds na luttele seconden vast dat zijn terugkeer nog enkele weken of maanden op zich zal laten wachten. Nog erger blijkt de blessure van Erik te zijn. Na een kijkoperatie kwam aan het licht dat er in heel zijn knie niet veel bruikbaars meer te vinden was en dat er zo abrupt een einde komt aan zijn sportieve carrière. Na Bram en Joris de derde van dit jaar. De boomlange verdedigende middenvelder zal niet langer met geheven hoofd vooruit in de strijd gaan, zijn luchtafweer, snedige tackles en immens karakter, zullen door menig Volksunie liefhebber als een aderlating ervaren worden. Erik, de tank uit Sint-Pauwels met het hart van een leeuw, zal dezer dagen de spreekwoordelijke “shot onder hun gat” vanaf de zijlijn moeten toedienen.  En die zijlijn is bij volksunie dicht bevolkt. Ook zondag waren de supporters weer talrijk aanwezig om hun team aan te moedigen, maar de ploeg  van Eddy had het moeilijk, want ook Wouter en Jan, spilfiguren in de centrale as, waren niet op post. De aanvangsfase was erbarmelijk slecht en de thuisploeg kwam na enkele minuten goed weg na een te korte terugspeelbal. Gelukkig stond Bob paraat en werd hij door zijn verdedigers bij gestaan om de rebound op te vangen. Na 10 minuten verslikte de oud geelverdediging zich in een afgemeten,  lange bal van Karel. De bal kwam bij Pieter, die in de draai de bal in de verste hoek kon werken. 1-0 en de voetbalgoden leken Volksunie gunstig gezind. Oud Geel moest even bekomen van de achterstand, maar nam beetje bij beetje de wedstrijd terug in handen. Volksunie moest ondergaan en vechten om de voorsprong te behouden. Toch kon Oud Geel op het half uur de gelijkmaker binnenkoppen. Te gemakkelijk weggegeven en onhoudbaar voor een sterke Bob. De thuisploeg was al enkele keren goed weggekomen en deed dat ook na de gelijkmaker. Vooral Bob en Bo konden op de meest bizarre manieren verdere averij voorkomen, zodat volksunie met een 1-1 stand de rust in kon gaan. En geloof me, dat was veel meer dan verdiend na zowat de slechtste eerste helft van het afgelopen seizoen.

  Na de rust was het alweer de bezoekende ploeg die voor de aanval koos, maar Andy, 4de positie in 4 wedstrijden (of zelfs al meer) speelde de pannen van’t dak in de verdediging. Telkens dook deze smalle doorbijter op om een ultiem block te plaatsen, de bal uit de voeten te tackelen of een handje toe te steken in het strafschopgebied. Reden te over om man van de match te worden, ware het niet dat hij deze titel zal moeten delen met een uitmuntende Bob, die met menige karpersprong zijn netten proper hield in de tweede helft. (De karpersprong van zijn collega aan de overkant deed ons eerder aan iets anders denken) De mooiste redding was op die kopbal, een kleine twee meter van Bob, die hij met een ultieme handreflex van onder de lat ranselde.  Schitterend! Ook de rest van de verdediging olv Bo stond als een blok te verdedigen, alleszins pakken beter dan de eerste helft. Na de heuse stormloop kon de thuisploeg in de wedstrijd komen. Terwijl Oud Geel de tanden stuk beet op de geel zwarte defensie kwamen de aanvallende linies van de volksunie ook meer aan bod. De fysieke paraatheid van Oud Geel begon barsten te vertonen en daar had Roel al enkele keren van kunnen profiteren. De pas uit blessure weergekeerde spits, schuwde het duel niet en was aanwezig. Het was dan ook niet toevallig dat hij op links de bal kreeg van Luc, zijn mannetje gezwind passeerde om loepzuiver de bal af te leggen voor Pieter, die zijn ploeg voor de tweede maal op voorsprong bracht. Oud Geel probeerde nog enkele malen, maar Andy en co stonden pal en op de counter kreeg volksunie kans op kans. Pieter en Kris kwamen enkele malen alleen voor de keeper, maar hun afwerking faalde telkens. Deze keer geen excuses over een slechte grasmat aub! Aan de lijn zagen ze het doemscenario van een week eerder weer op duiken! Het laatste kwartier verdiende het geel om met tien verder te gaan na een overduidelijke fout op Pieter, die alleen naar doel was, maar om de één of andere onbegrijpelijke reden zag de scheids het anders. Even later kon hij toch niet anders dan rood te trekken op een donker rode aanslag op Roel. Benieuwd of de sanctie voor deze kaart in evenredigheid is met wat Kris voor zijn uitlatingen van een week eerder kreeg.

  Volgende week is het beker tegen onze jaarlijkse bekerafspraak: BOSPARK, uitgeteld voor de competitie, dus gebrand op winst in de beker! En Volksunie, die zullen vooreerst de schade opmeten van zondag, eens kijken of er een gekwetste terug kan komen, navragen of er sommigen nog een weekendje gepland hebben om zo te zien of er aan elf man geraakt kan worden. Nu komen er nog wat schorsingen bij en zal het dus weer puzzelen zijn voor meester tacticus Eddy, die ondanks de vele pech en tegenslagen, zijn team toch al bij al vlotjes in de top drie van het klassement weet te houden. Chapeau en tot volgende week!

 • Stand

  Rank   Team Played W D L Goals Diff. Points
  1 (1) BON BONDGALM-BOS 2 13  11  49:15  34  35 
  2 (2) KON KONINCKSHOF 2 FC 13  10  42:14  28  31 
  3 (3) VOL VOLKSUNIE VK 13  43:22  21  28 
  4 (4) OUD OUD GEEL FC 13  33:26  28 
  5 (5) BOS BOSPARK FC 13  44:23  21  24 
  6 (6) HAR HARLEM GLOBESHOTTERS 13  28:28  21 
  7 (8) GOU GOUDEN LEEUW VK 13  23:36  -13  13 
  8 (7) CAD CADO FC 13  30:42  -12  12 
  9 (9) VDV REAL VAN DE VOORDE 13  32:40  -8  11 
  10 (10) ZEE ZEEMEERMIN FC 13  16:32  -16  11 
  11 (11) VEL VELLE 2 VK 13  30:58  -28 
  12 (12) ANA KWB ST.-ANNA 13  13  14:48  -34 

 • Koninckshof - Vk Volksunie

  Dat de weergoden het dit jaar niet echt hoog op hebben met onzer aller geliefde voetbalsport, was dit weekende alweer duidelijk. Na de sneeuw, overvloedige regenval van de laatste maanden, was het nu een hardbevroren ondergrond dat het voetballen bemoeilijkte. Vk Volksunie heeft dezer dagen meer volk in de ziekenboeg, dan dat er op het wedstrijdformulier staan. Toch slaagt het fel geteisterde legioen uit de heihoekstraat er andermaal in om zich in de hoogste regionen van het klassement te handhaven. Om aansluiting te behouden met de koplopers dienden zij tegen Koninckshof minstens een punt mee te pakken. Geen sinecure, want Koninckshof bleek in de heenronde een maatje te groot te zijn, hetgeen natuurlijk enige revanchegevoelens had opgewekt.

  De wedstrijd begon aarzelend, de spelers hadden de handen vol om overeind te blijven, laat staan enige controle over de bal te krijgen. De thuisploeg had enkel technisch meer begaafde mensen in hun rangen en dat resulteerde in veldoverwicht. Doch een degelijke achterlijn, onder leiding van een goed spelende, Pieter D.M. ving de tegenstander goed op.  Konincksof kon pas dreigen na zwak verdedigend werk op het midden, maar dedoelpoging ging hobbelend voorlangs. Het bleef echter niet bij deze waarschuwing, want op het half uur kwam VK Volksunie toch op achterstand na een spijtige, doch te vermijden dekkingsfout. Net wat de bezoekers nodig hadden, want na het doelpunt kwamen de bezoekers beter in de wedstrijd. Net voor rust hadden de bezoekers kans op de gelijkmaker. Na een “rare” vrije trap van Pieter, moest de thuisdoelman de bal lossen. In de rebound kreeg Volksunie de bal ettelijke keren voor de voeten, maar kon er niet in slagen de bal tegen de netten te knallen. Er werd zelfs geopperd voor een strafschop na een trekfout, maar in amper 10 seconden gebeurde er zoveel dat het nauwelijks te volgen was. De scheidsrechter had ook niks gezien en dus ging Volksunie met een achterstand de rust in.

  Wat het was weet ik nog altijd niet, straffe koffie, korten drank, donderspeech van de trainer of aangepast schoeisel, Joost mag het weten, maar Volksunie kwam uit de kleedkamers als herboren en greep de tegenstander meteen bij de keel. De geel zwarte aanhang, in getale groter dan die van de thuisploeg, smeerde de stembanden en schreeuwde de leeuwen vooruit. Een zelden geziene belegering bleef aanhouden en na een knappe safe, ballen op paal en lat was het uiteindelijk toch prijs. Een magistraal geplaatste vrije trap van superman Andy, die de afgelopen drie weken op drie verschillende posities heeft geschitterd, bracht de verdiende gelijkmaker op het bord. Volksunie bleef gevaarlijk en Koninckshof moest de wet van de sterkste ondergaan. 1x nog  was de thuisploeg gevaarlijk na een mooie plaastbal die op de bovenkant van de lat belandde. In de slotfase kwam Pieter P. twee maal alleen voor de doelman, maar tot twee maal toe was het resultaat schrijnend. Ook Kris hielp een kans onbezonnen  om zeep! In de allerlaatse minuut kreeg volksunie nog een corner. Na wat gekluts in de kleine baklijn kon Kris de bal in doel werken. De supporters waren euforisch, liepen luid brullend en juichend op het plein ... en stonden even later vol ongeloof en verbijstering naar de arbiter te kijken. De arme man had zowaar handspel gezien! Enkel hij! Zelfs de tegenstander viel zowaar uit de lucht, niemand van Koninckshof had zelfs enige vorm van protest geuit tegen het doelpunt.  De verbale, doch in zulke situatie begrijpelijke, reactie van Kris kostte hem uiteindelijk nog rood en waarschijnlijk enkele weken schorsing! Hopla, dat kan er nog wel bij zeker. En ja, Volksunie zal wel weer de slimste zijn en braafjes het lot aanvaarden!

  Twee ploegen konden profiteren van de puntendeling: Bondgalm en ... Oud Geel.  Toevallig of niet ... staat er volgende week VK Volksunie – Oud Geel op het programma.  IEDEREEN op post graag!

   

  BP