• Vk Volksunie - Real Van de Voorde = 5-4

  Van de Voorde stond in het volksunie-geheugen gegrift als een stugge, stevige ploeg met enkele manspersonen achteraan die het stevige duel niet schuwden. De geel zwarte voorlinie had met een extra paar scheenbeschermers hun voorzorgen genomen. Maar wat bleek, VDV had enkele nieuwe spelers in hun rangen lopen en dat bleek al snel! Na nauwelijks twee minuten kwam de thuisploeg reeds op voorsprong. Het verdedigend werk van de thuisploeg was niet echt secuur te noemen, maar toch was het geen onaardige actie van de bezoekers. Volksunie reageerde vrijwel meteen via Roel, die beheerst oog in oog met de doelman de gelijkmaker kon binnenschuiven. De kansen bleven aan beide zijden komen en dat kwam waarschijnlijk door het te aanvallend spelen van de verdedigende middenvelders van de thuisploeg, waardoor Pieter, Hendrik en Michel voortdurend man op man kwamen te staan. Het was dan ook niet verwonderlijk dat de 1-2 reeds na 10 minuten een feit werd. De spits kon na een mooie lob zijn ploeg weer op voorsprong brengen. Eddy liep tegen dan al donker rood aan! Toch begon achteraan het besef te komen om een beetje meer organisatie te houden en dat leverde rust. Het balbezit was meer en meer voor de thuisploeg dat ook de betere kansen kreeg. Luc zag zijn poging, op het half uur, prachtig gestopt door de doelman, die een zelfverzekerde indruk liet. Toch slaagde Volksunie er in om voor rust nog de bordjes gelijk te hangen, dankzij een langzaam naar betere vorm groeiende Pieter P. Volledig tegen de normale voetbalwetten in kon Pieter, alleen voor de keeper, scoren. De supporters waren dan ook in volle verbazing dat de witte spitsneus de bal tegen de netten joeg! Een greep uit de verwonderde uitspraken: “zijt ge zeker dat de bal niet door het zijnet naar binnen is gegaan?”, “zat de zon in zijn ogen?”, “Alli, is’t dan toch al 3 jaar geleden dat hij zo’n kans gescoord heeft?” en “die bal kon er toch nog gemakkelijk over...” Laat ze maar lachen, de 2-2 ruststand was een feit.

  De tweede helft werd in handen genomen door de geel zwarten die goed startten met een actie van Hans op links, mannetje voorbij, snijden naar doel, mooi voorleggen en Karel die de bal op de kruising joeg. Deze actie verdiende een doelpunt! Dat kwam er ook via het “dikketeenpuntje” van een sterk spelende Jan, na een assist van een ondertussen beresterke Pieter. Het werd ook nog 4-2 toen een voorzet door een VDV-speler in doel werd gewerkt. Erik was daarbij eveneens vervaarlijk dicht in de buurt. De bezoekers konden nauwelijks dreigen tot de scheids met een scherp arendsoog vanop een slordige 65m, terwijl hij nog een praatje aan het maken was, een penalty meende waar te nemen. Bob kon de strafschop nog stoppen, maar moest zich in de rebound toch nog gewonnen geven. Nauwelijks onder de indruk gingen de geel zwarten op zoek naar een geruststellende treffer en die kwam er na een zowaar ingestudeerde looplijn vanop training. (jawel geachte Koninckshoflezer, u leest het wel degelijk goed). Pieter, ondertussen unaniem uitgeroepen tot man van de match, stuurde Hans prachtig tussen de verdedigende linies door. De geroemde spits kon net als een half uur eerder de bal perfect afleggen voor een aandenderende Wouter, die het leer onhoudbaar in het dak van het doel joeg. Een prachtig doelpunt, speciaal voor zijn vriendin die voor het eerst kwam kijken. Jammer genoeg had de sympathieke blondine het verwelkomingsgeschenk gemist, omdat ze de kotsende dochter van oud-vedette Michaël aan het opdirken was. Van een snelle integratie gesproken! De laatste tien minuten werd het toch nog spannend, want na een vrije trap kon VDV de aansluitingstreffer scoren. Na een laatste minuut van omen bij de 240 seconden moest de scheidsrechter toch affluiten en zo kwam er een eind aan een boeiende wedstrijd. Volgende week staat Bospark op het programma en iets in me zegt dat de Volksunie dan iets minder gul zal moeten zijn achteraan.

   

  BP

 • Real Heibos- Vk Volksunie

  De bekercompetitie verplichtte de mannen van de Volksunie om een verre verplaatsing te ondernemen. De beker staat gewoontegetrouw bekend om draken van wedstrijden en dat zou deze keer niet anders zijn. Tot overmaat van ramp wou ook de scheidsrechter veelvuldig in het wedstrijdverslag voorkomen. Nog voor de wedstrijd liet hij al zien uit wat voor hout hij gesneden was. Onze dierbare voorzitter werd aangemaand om een andere plaats uit te kiezen om de wedstrijd te volgen en reeds na 5 minuten stond de wedstrijd op z’n kop. De thuisploeg kreeg ook het eerste cadeau van de sympathieke man in het fluogeel. Na een overduidelijk geval van gezichtsbescherming wees de man resoluut naar de stip. 1-0 en de Volksunie was wakker. In de daarop volgende minuten kregen de spitsen diverse mogelijkheden, maar telkens ontbrak het hen aan koelbloedigheid. Uiteindelijk moest Erik na een corner de gelijkmaker binnenschuiven. Uiteraard was de tegenstreffer verdiend, maar alweer bracht de scheids animo. Weer een belachelijk aangeschoten bal leidde alweer tot een penalty voor de thuisploeg. Vk Volksunie zag er de humor wel van in en liet betijen, maar de stand stond wel 2-1 aan de rust. Na de rust was het vooral spannend om de beslissingen van de scheidsrechter te gissen. Zowel de thuisploeg als de bezoekers stonden dikwijls met verstomming geslagen bij bepaalde hoogstandjes van arbitrage. Ondertussen vloog er nog een balletje van Roel mooi in het doel, spijtig dat het als voorzet was bedoeld, want anders zou het een knap staaltje van precisie geweest zijn. Even later werd het zelfs 2-3 toen Hans een perfecte voorzet van Pieter kon binnenleggen. Na het doelpunt was het terug tijd voor de arbiter om de schijnwerpers naar zich te halen. Gele kaarten, een rode kaart, veel gezever, Heibos schoot tegen de paal, weer geel, nog wat commentaar van de scheids, … Een triestige zaak voor iedereen, maar gelukkig gingen we met de drie punten huiswaarts!

 • zondag 17-10 : Bekermatch groep A

  Rank   Team Played W D L Goals Diff. Points
  1 (2) VOL VOLKSUNIE VK 7:2 
  2 (1) HAR HARLEM GLOBESHOTTERS 18:9 
  3 (3) HB2 HEIBOS REAL 2 5:5 
  4 (4) KAR KARIBU FC 8:16  -8 
  5 (5) ELV KWB ELVERSELE 8:14  -6 


 • BBQ Spelers

  De BBQ voor spelers zal doorgaan op 12 november 2010 !

  De droping wordt uitgesteld of afgeschaft.

   

 • Oud Geel - Vk Volksunie

  Oud geel – Vk Volksunie

   

  Indien  Volksunie nog een tijdje wil meespelen bovenaan de rangschikking, moest er gewonnen worden. Een geslonken groepskern, 6 op 12 na 2 nederlagen, het Geel dat op de tweede plaats stond, het was terecht dat de titelverdedigers met een bang hart richting Breedstraat trokken. Wat wel voor de bezoekers pleitte was een gemotiveerde spelersgroep, die na een stevige donderdagtraining de blamage van de weken ervoor er had afgelopen en niet in het minst het feit dat het veld van het Geel de geel zwarten zeer goed ligt.

  Onder alweer een mooi, doch fris, najaarzonnetje werd de wedstrijd op gang geblazen. Net als een week geleden diende de Volksunie de bal aan de tegenstander te laten. De thuisploeg tikte de bal goed rond en kwamen een paar keer tot een kans. Net als vorige week kon volksunie rekenen op een uitstekende doelman. Volksunie bleef aanklampen en kreeg na een twintigtal minuten zowaar een kans. Hans miste de kans met de zon in de rug! Aan de overkant leidde gebrekkige communicatie tussen verdediging en doelman bijna tot een owngoal, maar Bob redde net voor de lijn. Even later brak Hans uit op de flank en kon met een gemeten voorzet Christophe bereiken, de Limburger die allicht nooit in de prijzen zal vallen qua loopstijl, kopte de bal onhoudbaar binnen. 0-1 op een diefje, maar dat trok VK Volksunie zich amper aan. De kampioenen verkregen terug wat meer vertrouwen en kwam warempel beter in de wedstrijd zodat deze evenwichtiger werd. Het balbezit was wel voor het Geel, doch de betere kansen waren voor de bezoekers, die het favoriete “Hanssysteem” perfect uitvoerden. Countervoetbal dus. Niet alleen Hans, maar ook Pieter en Wouter verzuimden om de score uit te diepen. Aan de overkant botste de thuisploeg meermaals op Bob, die nu zijn heldestatus van vorige week in punten wou vertaald zien. De stand bleef gelijk tot aan de rust!

  In de tweede helft ging de bal weer vlotjes van de ene kant naar de andere, doelgevaar kon niet uitblijven! Na 10 minuten lukten de bezoekers er andermaal in om te scoren. Met een kopie van het eerste doelpunt nog wel: Hans zet voor vanop links en een aanstormende Christophe verdubbelde de stand. De drie punten zaten er zeker in op dat moment. Twee minuten later kantelde de wedstrijd: een doorgekopte bal verdween in eigen doel en de aansluitingstreffer was een feit. Nog geen 5 minuten later versierde een ervaren Geel speler een penalty. Een unieke gelegenheid om gelijk te komen werd door Bob vakkundig herroepen. De doelman had de bal klemvast en behoedde zijn ploeg daarmee waarschijnlijk van een zeer hachelijke situatie. Alweer keerde het tij in deze wedstrijd, want niemand minder dan Hans scoorde de 1-3. Doch het Geel bleef vechten en na organisatorisch geblunder kon een vrijstaande scoren: 2-3! De klok wees nog nog een dikke 10 minuten aan en Volksunie verwachtte een stormloop, die kwam er ook, maar het Geel liep enkele keren vervaarlijk op een counter en kreeg enkele minuten voor tijd de 2-4 om de oren. Alweer Hans diepte de voorsprong uit. In de absolute slotfase kon zowel Hans als Luc de overdreven 2-6 cijfers vast leggen.

   

   

  BP

 • Oud Geel - Vk Volksunie

  Oud Geel - Vk Volksunie = 2-6        VERSLAG VOLGT


  Rank   Team Played W D L Goals Diff. Points
  1 (1) BON BONDGALM-BOS 2 18:4  14  15 
  2 (3) KON KONINCKSHOF 2 FC 17:5  12  12 
  3 (2) OUD OUD GEEL FC 9:10  -1  10 
  4 (8) VOL VOLKSUNIE VK 16:12 
  5 (4) GOU GOUDEN LEEUW VK 9:8 
  6 (5) HAR HARLEM GLOBESHOTTERS 9:10  -1 
  7 (9) VEL VELLE 2 VK 16:20  -4 
  8 (6) BOS BOSPARK FC 11:11 
  9 (7) VDV REAL VAN DE VOORDE 12:13  -1 
  10 (10) CAD CADO FC 15:17  -2 
  11 (12) ZEE ZEEMEERMIN FC 3:14  -11 
  12 (11) ANA KWB ST.-ANNA 5:16  -11  0
 • Vk Volksunie - Koninckshof

  Het was alweer enige tijd geleden dat de VU nog eens op eigen terrein mocht aantreden en daar was zowaar het zonnetje voor naar buiten gekomen. Een zeldzame nazomerdag, maar dat mocht geen reden zijn om te slabakken. Zeker niet na het puntenverlies van de week ervoor, én zeker niet tegen het Koninckshof, een goed voetballende ploeg, die redelijk op dreef lijkt de laatste tijd. En dat bleek al vlug. De bezoekers namen van bij de start het heft in handen en drukten de geel zwarten tegen hun doel. Volksunie plooide, maar barstte niet. Na enkele bezoekende kansjes kon Volksunie even van onder de druk uitkomen en kon zo een vrije trap versieren. Hans krulde de bal mooi over de muur in het doel en zo kwam volksunie, weliswaar tegen de gang van het spel in, op voorsprong. Koninckshof bleef na het doelpunt het spel in handen houden, doch stuitten zij veelvuldig op een goede doelman, verdienden misschien wel een penalty, maar echt uitgespeelde kansen bleven uit..., tot onnodig balverlies  de gelijkmaker inleidde. Balverlies op rechts, een mooie voorzet, iets minder goed verdedigd en ijskoud binnen gelegd .De bordjes hingen gelijk met nog een goede 5 minuten voor de rust.

  De tweede helft begon zoals de eerste, met veel balbezit voor Koninckshof. Volksunie dacht zelfs niet aan voetballen en deden hun ”poefreputatie” van weleer alle eer aan. Bij momenten leek het of enkel Bob en Hans hun niveau haalden. Na het zoveelste misverstand en balverlies kon Koninckshof maximaal profiteren en diende Bob voor de tweede maal de bal uit de netten te halen. 1-2 en Volksunie hing in de touwen. Toch vochten ze nog terug en kwamen zowaar in de wedstrijd. Het leverde een nieuwe vrijschop op en jawel, Hans lukte zijn tweede doelpunt. VK Volksunie kreeg, weliswaar op de counter, nog twee grote mogelijkheden om op voorsprong te komen. Eerst schoot Hans vanop een slordige 30m de bal richting doel, de bal scheerde rakelings de kruising, even later kon hij de bal mooi voor doel brengen, maar Jan besloot jammerlijk op de paal. Koninckshof zag de bui al hangen en besloot toch geconcentreerder te spelen en de druk op te voeren. Een afvallende bal na een corner werd prachtig vanop afstand binnen geschoten en dat was meteen de doodsteek voor de thuisploeg. De bezoekers konden even voor tijd de 2-4 eindcijfers vast leggen.

  Volgende week nemen we het op tegen het Oud Geel, alweer geen gemakkelijke tegenstander! Komaan mannen, tandje bij steken en allemaal op training aub!

  Nog veel slechter nieuws dan de nederlaag kwam er van Joris. Na aanhoudende rugproblemen heeft de geroemde verdediger te kennen gegeven zijn gezondheid niet langer te ondermijnen. Hij heeft dan ook besloten om na een carrière van om en bij de 15 jaar de schoenen aan de haak te hangen. Hij kwam onze ploeg versterken toen we een generatiewissel ondergingen. Het was de tijd dat Volksunie degradeerde naar tweede, vervolgens gerechtigheid deed geschieden door als 5de in de competitie toch nog over te gaan via een eindronde. Om daarna weer te degraderen en aansluitend de titel te pakken in tweede! Joris stond altijd in de basis.

  Dat was ook zijn doel na zijn lange enkelblessure. Hij kwam terug, afgetraind, geen overtollige kilo was er te bespeuren  en goesting, goesting naar de bal, goesting om te spelen, goesting om te winnen! Zowel zondag, als donderdag, op ’t matchke, na de training. Mede dankzij die gretigheid groeide de ploeg naar zijn huidige vorm. Ondanks een jaarlijkse own goal, werd hij gaandeweg gevreesd door vele spitsen. Kort op de man, het type verdediger dat nog een keer of twee opduikt wanneer je denkt dat je er voorbij bent, keihard, maar fair in de duels. We zullen hem missen tussen de lijnen, dat is een feit, maar ik hoop dat ik samen met hem nog vele keren, stervend van de goesting om mee te spelen, mag kijken hoe het geel zwarte legioen ten strijde trekt. Of wie weet, misschien duikt hij vandaag of morgen wel weer gewoon op, gewoon, in het geel en het zwart... gewoon uit goesting!

  BramP

 • Vk Volksunie - Koninckshof

  Vk Volksunie - Koninckshof = 2-4

  Rank   Team Played W D L Goals Diff. Points
  1 (1) BON BONDGALM-BOS 2 16:3  13  12 
  2 (2) OUD OUD GEEL FC 7:4  10 
  3 (3) KON KONINCKSHOF 2 FC 15:5  10 
  4 (8) GOU GOUDEN LEEUW VK 9:4 
  5 (6) HAR HARLEM GLOBESHOTTERS 9:8 
  6 (4) BOS BOSPARK FC 10:9 
  7 (9) VDV REAL VAN DE VOORDE 12:12 
  8 (5) VOL VOLKSUNIE VK 10:10 
  9 (7) VEL VELLE 2 VK 12:17  -5 
  10 (10) CAD CADO FC 11:17  -6 
  11 (11) ANA KWB ST.-ANNA 2:12  -10 
  12 (12) ZEE ZEEMEERMIN FC 2:14  -12  0