• Derby Vk Volksunie- Vk Velle beslist in slotminuut

  VK VOLKSUNIE – VK VELLE

   

  De thuisploeg had na winst op Bondgalm een serieuze opsteker op zak, zodat de ploeg met vertrouwen naar de wedstrijd tegen de Velle kon toe leven. Misschien waren ze er een beetje te gerust in. Een magere opkomst op training was al een veeg teken aan de wand en toen ook nog eens bleek dat 1/3 van de ploeg de K.S.A- dropping intens had meegemaakt, kwamen ook bij Eddy de eerste nerveuze trekjes boven.

  De aanvangsfase was nog redelijk te noemen, met voornamelijk balbezit en kleine kansjes voor de thuisploeg. Toch kwam de Velle na een tiental minuten sterker opzetten. In tegenstelling met de Volksunie hadden zij er blijkbaar veel zin in. Bij de geel zwarten was het huilen met de pet op. Veel afval in het spel, weinig diepgang en vooral geen doorzettingsvermogen. Toch konden de bezoekers niet profiteren van de off day van de regerende kampioen. Vermits de schrijver van dit stuk onderdeel was van het 1/3 dat op dropping was geweest, heeft hij het moeilijk om zich 1 enkele kans uit de eerste helft voor de geest te halen, of was het echt zo trietig?

  Hoe dan ook was de ruststand 0 – 0 en was de thuisploeg vastbesloten om er nog iets van te maken. In de eerste 5 minuten leek het inderdaad nog iets te worden. Met hoge druk op de helft van de tegenstander en een betere balcirculatie kwamen ook de eerste kansjes. Maar verder dan enkele schoten vanuit de tweede lijn kwam het toch niet. Net zoals in de eerste helft overleefden de bezoekers de eerste minuten en kwamen daarna zelf sterk opzetten. Uitgespeelde kansen kwamen er pas in het slotkwartier, maar in tijden van nood staat er nog altijd Bob die op miraculeuze wijze een ultieme save ten toon spreidde. De nr. 1 van de VU moest zich op een kopbal wel gewonnen geven. 0-1 met nog minder dan 10 minuten op de klok. Het doelpunt schudde de thuisploeg dan uiteindelijk toch wakker. In een alles of niets slotoffensief kon Roel sinds lang nog eens uitpakken met zijn klasse. De aalgladde spits lokte na een slalom sluw een penalty uit, die volledig terecht werd toegewezen. Strafschopspecialist van dienst, Bob, zette deze om en uiteindelijk leek iedereen tevreden met het toch nog behaalde puntje. De slotfase werd nog hectischer toen Luc een bal al of niet over de lijn tot bij Hans kon brengen. De bleke spits haalde verrassend uit met een botsende bal naar de korte hoek. De keeper moet zich verkeken hebben, want de bal ging nogal klungelig onder de onfortuinlijke doelwachter door en de stand werd 2-1 in het voordeel van de VOLKSUNIE. Woede en frustratie bij de bezoekers, opluchting en euforie bij de geel zwarten. Een spectaculair einde voor een zwakke wedstrijd.

  Volgende week is er weer beker. Ditmaal ontvangen we Wijnveld en hopen we op een betere partij!

  Tot dan.

  Met dank aan Bram P.

  Kersvers papa Bob speelde een prach van een wedstrijd, en zette dan ook nog eens een penalty om !

  bob

   

 • Weekend Ligneuville

   

  Met dank aan Birte en Heidi voor de prachtige foto's!!!!

  Voor wie graag foto's zou willen , of het filmpje in betere kwaliteit , moet zeker niet aarzelen om mij te contacteren via mail !

  geoffrey_300@hotmail.com

 • Voorsmaakje Reportage !

  Dit is alvast een voorsmaakje van de aanstormende reportage. Het knappe uitzicht vanuit ons gezellige huisje(klikken om te vegroten) :

  100_3466

   

   

   

   

  100_3468

   

   

   

   

  100_3469

   

   

   

   

  Ook een kleine ontdekingstocht in de streek zorgde voor het nodige vertier :

  100_3470

 • Bondgalm - Vk Volksunie

  Bondgalm –VK Volksunie : 2-3

   

  In apocalyptische omstandigheden reed de geel zwarte colonne richting Hamme. De regen gutste met bakken naar beneden, een loeiharde wind deed de kloeke populieren langs de weg vervaarlijk buigen en de kolkende rioolputten konden de stroom nauwelijks slikken. Maar toen de spelers benauwd het hoofd uit de cabines staken, was de wolkbreuk reeds verleden tijd en zelfs het plein bleek al bij al nog goed bespeelbaar. Eddy kon opnieuw rekenen op een iets grotere kern. Roel was er vorige week reeds bij, Pieter had probleemloos meegetraind, Christophe was terug uit vakantie en Erik had zijn griep overwonnen. Ook Pieter D.M. had zijn lichte verrekking achter zich gelaten. De afwezigen deze week waren Hendrik, en dat zal nog wel een tijdje duren, en Joris.

  De wedstrijd zelf was vlug opengebroken. Na een tiental minuten middenveld voetbal strafte de thuisploeg enkele kleine foutjes genadeloos af. 1-0 en meteen een mentale dreun voor de bezoekers. Toch herstelden zij vlug van deze opdoffer. Na enkele kleinere mogelijkheden kon Hans dankzij aanhoudende druk van Karel de bal vrij kappen en prachtig in de verste bovenhoek trappen. Een enig mooi doelpunt en de stand was in evenwicht. De rest van de eerste helft diende iedere ploeg elke seconde geconcentreerd te blijven, want het spel ging gezwind heen en weer. Uitblinkers bij de bezoekers waren zonder meer een secure Andy en een geweldig sterke Michel, die beiden de bleke prestatie van Bram prachtig camoufleerden. Ook de beide doelmannen konden niet op een foutje betrapt worden en zo bleef de 1-1 op het bord tot de rust. Eddy was eigenlijk niet tevreden over het geleverde spel van zijn team. Te trage omschakeling, foute beslissingen op tactisch gebied, te veel ruimte laten centraal en zo ging hij nog even door. De oefenmeester besliste om Pieter in te brengen op links en Roel ten koste van Karel in de spits te plaatsen. De tweede helft werd aangevangen en al vlug werd duidelijk dat de wind in het voordeel zou blazen van de thuisploeg. Na een 10-tal minuten was het dan ook prijs. Na een verre uitrap, gedragen door de wind en een beoordelingsfoutje achteraan kon de alerte aanvaller moeiteloos Bob lobben om zo de 2-1 voorsprong te vieren. Ook deze viering was van korte duur, want nauwelijks enkele minuten later bracht Koen de bal vanop rechts voor doel alwaar een thuisverdediger zijn doelman kansloos liet. 2-2. De wil om te winnen was meer bij de geel zwarten aanwezig, zij kregen dan ook de meeste kansen. Toch was het nog twee maal zeer heet voor het bezoekende doel. 1x redde Bob fantastisch, een andere keer kon Luc de bal net voor de lijn keren. Het doelpunt viel uiteindelijk aan de andere kant. De ingevallen Christophe zette de bal vanop rechts voor, niet echt op de plaats waar Eddy het graag had gezien, maar toch kwam hij bij Pieter. In een vlaag van genialiteit nam deze het leer een fractie van een seconde na de bots met de binnenkant van de voet (lees: net onder de knobbel). De ervaring van de grijzende spits weerhield hem om vol uit te halen. Neen, in plaats daarvan gebruikte hij de snelheid van de bal om met een buitenaardse fijngevoeligheid de bal te strelen en die zo onhoudbaar voor iedere doelman in de verste bovenhoek te droppen. Zelfs de tegenstander diende zich neer te leggen bij een zulk meesterschap.

  Dat de fijngevoeligheid verre van bewust was, bleek nauwelijks enkele minuten later toen hij alleen voor de keeper de bal recht op de keeper plaatste. Vlak voor affluiten slaagde ook Koen er niet in om van dichtbij te scoren. Zijn poging fusilleerde de onfortuinlijke stopper.

  Zonder een echt goede partij te spelen toch drie punten wegkapen bij de leider moet vertrouwen geven voor de volgende weken. Ook bewees deze wedstrijd dat er toppers bestaan zonder vuile fouten, zonder gemekker, zonder gespuw en vooral zonder gebroken neuzen.

  Volgende week komt de Velle op bezoek. Tot dan!

  Bram

 • AANDACHT AANDACHT

  Het is niet toevallig dat onze jongens weer een prachtprestatie hebben geleverd na onze hoogtestage in Malmedy-Ligneuville. Deze week volgen er enkele sfeerbeelden van onze spelers en familie over deze hoogtestage !

  Keep in touch !

 • Bondgalm Bos- VK Volksunie 2-3

  Deze topper draaide uit op een echt cup-wedstrijd met veel inzet,maar het bleef sportief.Na 5 min stond het al 1-0 voor Bondgalm.1-1 werd het via Hans.Na een foutje in de verdediging werd het 2-1.Na aandringen van Volksunie werd het 2-2 door een owngoal vd thuisploeg.Pieter Perdaen zorgde voor de 3 punten.Eindstand 2-3.

 • Speler in de kijker

  Door ziekte en kwetsuren moest goede ouwe Gunnie(reservedoelman) ons depaneren en dat wel in de spits.Hij deed het overigens niet onaardig en heeft heel zijn gewicht in de strijd geworpen.Daarom deze eervolle vermelding.

  gunniiii

 • Vk Volksunie-Gouden Leeuw

  VK Volksunie – Gouden Leeuw

   

  De derde bekerwedstrijd in de poules stond op 8 november op de kalender. De bezoekers waren deze keer de mannen van de Gouden Leeuw. De thuisploeg was op zijn hoede, want in de voorbereiding kwamen deze heren met verzorgd combinatievoetbal voor de dag. 2-4 kwamen ze winnen en dat was voldoende om ze met enige voorzichtigheid aan te pakken. Te meer omdat de ziekenboeg bij de VU nog groter was geworden. Pieter D.M. diende zelfs met een lichte verrekking aan te treden. Gelukkig heeft deze man nog een verleden als walsbeer achter de rug zodat hij kon volhouden tot de in extremis opgebelde supersub Gunther ten tonele verscheen. De ex-doelman nam gezwind plaats in de spits en was meteen gevaarlijk. Zijn poging strandde op de lat. Even later stond dezelfde pocketspits oog in oog met de doelman, maar ook deze poging kende weinig succes. De Gouden Leeuw speelde mee, maar de VU had toch de controle over de wedstrijd. Toch kwamen de bezoekers gevleid op voorsprong na slecht wegwerken in de verdediging. 0-1 en de thuisploeg was op achtervolgen aangewezen. Net voor de rust kon Luc de gelijkmaker op vrije trap in knallen. 1-1 bij de rust.

  Het was vooral zaak om rustig te blijven en vooral geen blessures meer op te lopen.

  De Volksunie zat na een 10 tal minuten in de tweede helft op rozen toen Hans twee gemeten voorzetten kon binnen koppen. 3-1 en de geel zwarten drongen niet echt meer aan. De bal werd goed in de ploeg gehouden en onder een gezellig najaarszonnetje was het leuk rondtikken. De bezoekers kwamen er toch nog enkele keren goed uit, maar Bob zou zijn netten verder schoon houden. Het was de thuisploeg die nog eens kon scoren. Na mooi samenspel met de scheids kon Bram de bal bij Karel krijgen, die op zijn beurt de 4-1 eindcijfers tegen de netten duwde. Een onverhoopt makkelijke zege en genoeg vertrouwen voor de topper van volgende week.