• Globeshotters - VK volksunie

  Globeshotters – VK Volksunie

   

  Eddy keek somber rond in de kleedkamer. De klok wees half tien aan en slechts acht spelers hadden zich aangemeld. De norse tacticus mompelde binnensmonds, doch zijn gezicht sprak boekdelen. Enigszins gefrustreerd wachtte hij ongeduldig op de achterblijvers. Toen ook de voorzitter vergeefs naar de namen van de basiself vroeg, hakte Eddy de knoop door.

  Ook op het veld keek hij nors naar zijn lummelende bende, die meer van het najaarszonnetje leek te genieten, dan bezig te zijn met een degelijke opwarming. Met andere woorden: Eddy zag de bui al hangen. Jammer genoeg bleek het vermoeden van de ervaren man terecht, want gedurende het hele aanvangskwartier kwam zijn ploeg op elk vlak te kort. Achteraan kreeg Bram de organisatie niet in handen, hetgeen hem zeer frustreerde! In het midden kampten we nog met enkele tactische mankementen, hetgeen ons in verdedigend opzicht zuur kan opbreken en zo geschiedde het ook zondag. Door een opeenvolging van enkele foute interpretaties van het tactische model stond er plots een aanvaller oog in oog met Bob. De bal werd mooi rond de onfortuinlijke doelman gedraaid en de 1-0 achterstand was een feit. Het moet gezegd, vanaf dan kregen de bezoekers meer vat op de wedstrijd. De eerste kansjes kwamen op of werden door een enthousiaste scheidsrechter afgefloten. Toch groeide het vertrouwen en op het half uur kon Hans een vrije trap mooi over de muur in het doel knallen. Even later presenteerde Hans zijn schoonbroer de voorsprong op een schoteltje, doch miste Roel onbegrijpelijk. Kort na de rust kwam de voorsprong er toch. Na een vrije trap kreeg een zwak verdedigende thuisploeg de bal niet uit de baklijn. Hans zat er kort op, veroverde de bal en schoot medogenloos hard in het doel 1-2. Ook daarna kregen de bezoekers nog enkele open kansen. Zowel Andy als Wouter konden de voorsprong uitdiepen, maar beiden misten de afwerking compleet. Zoals wel meer gebeurt in het voetbal, krijg je daarna het deksel op de neus. De Globeshotters kregen op rechts bijna een volledige vrijgeleide en konden voorzetten. De vrije man werd makkelijk aangespeeld en die hoefde hem maar binnen te leggen. Zo doe je dat, rustig binnenkant voet hé Roel! De paniek sloeg in de ploeg, voetballen was er nog nauwelijks bij, posities werden niet langer ingenomen en tot overmaat van ramp kregen we nog een penalty tegen. 3-2 en nog twintig minuten te gaan. Na het gebruikelijke gevloek stond er zowaar weer een ploeg op het veld. Niet dat er opeens fantastisch gevoetbald werd, neen, in het aanschijns van het nakende verlies kwam het lang vervlogen strijdergevoel terug in de ploeg. In een kwartiertje alles of niets, werd het uiteindelijk … een beetje. Verder dan de gelijkmaker, dankzij alweer een vrije trap van Hans, kwamen we niet. Er zat zeker meer in tegen de Globeshotters, maar uiteindelijk moeten we gezien het verloop van de wedstrijd genoegen nemen met het gelijke spel. Laat ons volgende week eens vanaf de eerste minuut aan de wedstrijd beginnen en Koninckhof het onthaal geven dat ze verdienen!

  Tot volgende week 

 • Globeshotters - Vk Volksunie

  Foto's

  100_3425

  Jore was supertrots op zijn papa Hans omdat hij alle 3 de goalen van Volksunie voor zijn rekening nam !

   

   

  100_3427

  Onze schrijnwerker Michel De Keersmaeker viel in in de tweede helft en speelde zich meteen in de 'schrijnwerper'.

   

   

   

   

   

   

  100_3428

  Onze ex-collega Wouter die de overstap maakte naar de Globeshotters was zeker extra gemotiveerd !

   

   

   

   

   

   

   

  Onze nieuwe aanwinst

  100_3422

  naam : Christophe Poleur

  Leeftijd : 24 jaar

  Ambitie : top 3

  Favoriete ploeg : STVV

  Grootste sportgebeurtenis : zwembrevet 250m !

  Afkomst : Het verre Limburg

  Vorige ploeg : Standaard Neerwinden

  Reden van transfer ? Vrouw(en)

 • Globeshotters - Vk Volksunie

  Harlem Globeshotters - Vk Volksunie : 3-3

   

 • Volksunie- Kommersanten

  Vandaag stond de eerste bekerwedstrijd op de kalender. De Volksunie ontving de Commercanten en hoewel de ploeg een degelijke verjongingskuur heeft ondergaan, bestond de centrale as nog steeds uit enkele “die hards” die met hun ervaring de ploeg stuurden.

  Eddy, die de eerste bekerwedstrijd van vorig jaar nog niet was vergeten, maande zijn troepen aan om de tegenstander zeker en vast niet te onderschatten. Toch verkoos hij voor een alternatieve opstelling: Hans moest, rood geschorst, noodgedwongen aan de kant blijven, waardoor Pieter P. nog eens in de spits mocht staan naast Roel. Daardoor kwam er op links midden een plaatsje vrij voor Andy, die op zijn beurt door een uitgeziekte Michel vervangen werd. Erik werd gespaard, zeer tegen zijn zin, en Bram mocht nog eens op het middenveld draven, waardoor Pieter D.M. op de laatste man kwam te staan. Veel nieuwe posities dus en misschien lag daar de verklaring voor de mindere aanvangsperiode. De bezoekers trokken de wedstrijd naar zich toe en de thuisploeg zocht naar een goede organisatie. Ook trok de balcirculatie op niets die eerste 25 minuten, slordig passenspel en veel balverlies deden het ergste vermoeden. Toch konden de bezoekers slechts mondjes maat dreigen. Half weg de eerste helft kregen de geel zwarten toch meer vat op het midden en zodoende ook op de wedstrijd. De bal ging beter rond en de voorlinie werd bereikt. De eerste goede kans was al meteen raak. Pieter opende de score en verdubbelde nauwelijks enkele minuten later de stand na een enig mooi doelpunt. Roel kon niet achterblijven en in evenveel tijd maakte hij de drie en vier – nul. Eerst op voorzet van Wouter, daarna rondde hij een prachtige solo zelf af. Een heel verschil met vorige week. 4-0 bij de rust en de wedstrijd was toen al gespeeld. In de tweede helft kon de Volksunie makkelijk de bal bijhouden zonder eigenlijk voor veel gevaar te zorgen. Enkele voorzetten van de oprukkende backs, een schotje uit de tweede lijn, niet veel soeps dus! De Commercanten konden na een zeldzame counter de eerredder binnen koppen. Dat was ineens een goede reden om de concentratie terug een beetje aan te scherpen.

  Wie anders dan Erik trok met getrokken zwaard ten aanval om medogenloos de 5-1 eindcijfers op het bord te prikken? De oude krijger is al toe aan zijn 5de treffer van het seizoen en solliciteert zo voor een plaatsje in de spits!

  Volgende week trekken we naar de Globeshotters. Opletten geblazen: zij troefden CADO af met 7-3! Waarschijnlijk de eerst echte test van het seizoen. Tot dan!

 • Bekerwedstrijd : vk Volksunie - Kommersanten

  Vk Volksunie - Kommersanten : 5-1

  andere bekeruitslagen :

  10:00   GOUGOUDEN LEEUW VK-VDVREAL VAN DE VOORDE0:2
  10:00   VOLVOLKSUNIE VK-KOMKOMMERSANTEN FC5:1
  10:00   WIJWIJNVELD 3 FC-KOEKOEKOEK FC0:3


  Rank TeamPlayedWDLGoalsDiff.Points
  1(1) VOLVOLKSUNIE VK5:1 
  2(2) KOEKOEKOEK FC3:0 
  3(3) VDVREAL VAN DE VOORDE2:0 
  4(4) GOUGOUDEN LEEUW VK0:2 -2 
  5(5) WIJWIJNVELD 3 FC0:3 -3 
  6(6) KOMKOMMERSANTEN FC1:5 -4 0
 • Stand

  Rank TeamPlayedWDLGoalsDiff.Points
  1(1) BONDGALM-BOS 215:2 13 
  2(3) VOLKSUNIE VK6:2 
  3(2) BOSPARK FC5:2 
  4(6) GOUDEN LEEUW VK8:3 
  5(6) OUD GEEL FC4:3 
  6(9) HARLEM GLOBESHOTTERS5:5 
  7(5) KONINCKSHOF 2 FC2:2 
  8(3) VELLE 2 VK5:11 -6 
  9(8) WOODSTOCK '66 VK3:5 -2 
  10(10) ZEEMEERMIN FC2:6 -4 
  11(10) 'T VLIETJE VK3:10 -7 
  12(12) CADO FC1:8 -7 0

 • Cado- Volksunie

  CADO – VK VOLKSUNIE

   

  Voor de eerste uitwedstrijd van het seizoen reed een geel zwarte colonne richting Stekene, de thuishaven van Cado. Deze ervaren ploeg had hun openingsmatch met niet misteverstane forfaitcijfers verloren en wou tegen de Volksunie kostte wat kost punten halen. De Volksunie kwam eveneens voor de volle pot, hoewel zij nog altijd te kampen hebben met blessureleed en vakantiegangers. Eddy kon achteraan rekenen op zijn achterlinie van vorig jaar: Bob in het doel, Bram in de dekking, Joris vast op een spits en Hendrik, verlost van opendeurdagen tot ergens in mei, en Andy als oprukkende backs. Links in het midden nam Pieter P. plaats en aan de andere kant lijkt het erop dat Wouter een basisplaats vast heeft! Koen moest achter de spitsen voor de creativiteit zorgen zodat Roel en Hans, beiden redelijk scherp op training, instonden voor de doelpunten. Eddy wees op de voetballende kwaliteiten van de tegenstander, maar benadrukte eveneens de zwakke punten van de gerespecteerde tegenstander. Met ander woorden: vlug en stevig storen op de man in balbezit en op snelheid door hun verdedigende linies breken. Geen probleem, Eddy! De wedstrijd zelf zat reeds vlug in een stroomversnelling en dit was vooral de verdienste van de bezoekers die van hun ambities geen geheim maakten. Van het dipje tijdens de augustusmaand was nauwelijks wat te merken bij de Volksunie. Na een kwartier hadden zij reeds een reeks kansen bijeen gevoetbald, vooral onder impuls van Hans, die de thuisverdediging menig maal kopzorgen baarde. Toch bleef de afwerking ondermaats en was het pas na een twintigtal minuten dat Hans de verdiende 0-1 op het bord schoot. Ondertussen had een secure bezoekende verdediging nauwelijks moeite met de schaarse aanvallende impulsen van Cado. Toen alweer Hans foutief gestopt werd op weg naar doel, kwam de thuisploeg met een mannetje minder te staan en dat was het moment om onze offensieve backs volledig uit te spelen. Zowel Andy als Hendrik konden geregeld mee oprukken en de bal voor het doel gooien. Dat leverde enkele mooie kansen op, maar ook door het centrum konden de geel zwarten dreigen. Hans werd tot 3x toe (!!!) alleen voor de keeper gezet, maar miste zijn afwerking compleet! Ook Pieter volgde op slag van rust het onfortuinlijke voorbeeld van zijn oudste broer en schoot onbesuist op de doelman. Ook vanuit de tweede lijn werd het vijandige doel meermaals bestookt, vooral Koen rook zijn kans, doch zonder resultaat. De mooiste poging was nog van Andy die een mooie volley vol op de slof nam, maar jammerlijk net naast zag suizen! Ondanks de talrijk gemiste kansen ging de Volksunie met een gerust gemoed de rust in.

  Tijdens de rust stuurde Eddy enkele tactische misverstanden uit de wereld en wees de voorhoede op hun verantwoordelijkheden.

  Dat de rust soms te snel om was, bewees ene Matthew van Cado, de wedstrijd was reeds op gang geblazen toen hij enigszins verbaasd uit de kleedkamers kwam. De onverlaat was net op tijd om een gemeten voorzet van Wouter door Roel aan de eerste paal ingekopt te zien worden. 0-2 en de wedstrijd leek gespeeld. Toen ook Erik bij een corner nog eens ging meeglippen en er koudweg 0-3 van maakte viel het doek over de wedstrijd. De bezoekers haalden de voet van het gaspedaal en probeerde de wedstrijd rustig uit te tikken. Toch bleven de kansen niet uit. Zowel Hans, Roel en Koen konden de voorsprong nog uitbreiden, maar faalden alweer in de afwerking. Het toppunt van de malaise was het missen van een strafschop alweer door Hans, die ondanks alles een stevige indruk na liet. Het laatse kwartier kwam zowaar de thuisploeg op de proppen. De geroemde organisatie was even weg en toen Erik in een vlaag van genialiteit, doch iets mindere uitvoering daarvan, de bal aan de tegenstander bezorgde was de eerredder een feit. Ook Bob moest zich op een vrije trap reppen om een bal van onder de lat te duwen. Zo bleef de stand op 1-3 en kunnen de kampioenen spreken van een geslaagde start. De verdediging klopt, de backs kunnen geregeld oprukken, Koen voelt zich in zijn sas en de spitsen krijgen een hele resem kansen, enkel de afwerking was vandaag ondermaats. Goe bezig, gasten. Toch heeft Eddy een hele reeks werkpunten genoteerd en vraagt daarom uitdrukkelijk aan zijn troepen om talrijk aanwezig te zijn op de training van donderdag.

  Er wordt ook opgeroepen om rond acht uur aanwezig te zijn zodat er om kwart na acht met trainen kan begonnen worden.

  Rest mij enkel nog u uit te nodigen voor de wedstrijd van volgende week. Dan ontvangen we een oude bekende uit tweede afdeling. De Commercanten komen ons bezoeken in het kader van de bekercompetitie. Tot dan!

 • Gesprek met de trainer Eddy

  - Wat verwacht je van dit seizoen?

  Opnieuw naar de kop spelen en dromen van een nieuwe titel.

  - Wie zijn volgens jou de titelkandidaten voor dit seizoen?

  Bospark , Volksunie , Oud Geel , Koninckshof , Bondgalm, vaste ploegen...

  -Wat vind je van het huidige spel?

  We hadden een redelijke voorbereiding met enkele nieuwe automatismen die aangeleerd werden . Hoewel de laatste oefenmatch een beetje stroef verliep heb ik er toch een goed oog in. We zijn de competitie alvast mooi begonnen met een mooie overwinning tegen Zeemeerminnen.

  - Hoelang ben je al bij Volksunie ?

  16 jaar waarvan al 15 jaar speler-trainer. Nu alleen nog trainer !

  - Waar ben je op , wat je als trainer al bereikt hebt ?

  Dat ik van een ploeg poefers , toch voetballers heb kunnen maken. Er zijn ook enkele jonge gasten die bij ons maar hebben leren voetballen, dus dan kwam mijn ervaring als jeugdtrainer bij Waasland goed van pas !

  - Wat was de grootste ontgoocheling tot nu toe ?

  Het verlies in de beker finale tegen de Zeemeerminnen.

  Jouw visie heeft veel raakpunten met die van voorzitter Marc, toevallig verjaren jullie op dezelfde dag dus hebben de jongens ook voor jou zondag een mooi cadeau gegeven.

  - Heb je nog een leuke anekdote die je aan ons kwijt wil ?

  Na de heenronde in 2e afdeling met slechts 3 punten , sprak voorzitter Marc ons toe met de gevleugelde woorden : "als jullie dit seizoen nog overgaan trakteer ik heel de ploeg op een weekendje Ardennen." Tot ieders verbazng werden we periodekampioen in de terugronde. Via de eindronde dwongen we alsnog promotie naar eerste af, en daar stond Marc met zijn belofte. Marc hield zijn woord , en zo is de 2-jaarlijkse traditie om naar de Ardennen te gaan ontstaan, wat overigens nog steeds fantastisch is. En het is nog steeds iets waar we naar uitkijken !

  - Nog veel succes Eddy bedankt voor dit gesprek, veel succes volgende seizoen en bedank alvast Maaike voor haar heerlijke Westerlose ribbertjes.

  100_3271

  Eddy na de titelviering vorig seizoen !

 • Vk - Zeemeerminnen

  VU – FC Zeemeermin

   

  Welkom Volksunie aanhanger of bezoeker, zoals je ongetwijfeld weet is vandaag, zondag 6 september, de competitie van start gegaan. De Volksunie heeft er een bewogen voorbereiding opzitten. Het begon mooi met winst tegen Bondgalm (4-2), maar moest dan al verder zonder Pieter D.M. en Bram, beiden reeds geblesseerd. Ook de tweede wedstrijd, tegen het Scoutshuis werd gewonnen, doch was Eddy, die flirtte met een nieuw systeem, niet echt overtuigd over de vorm van zijn ploeg. Deze lijn werd doorgetrokken tegen De Globeshotters en De Gouden Leeuw waar we respectievelijk 2-2 tegen gelijk speelden en 1-4 tegen verloren.  Was het de verzengende hitte, het gemis aan inzet of een vormcrisis? Het antwoord daarop zal altijd een mysterie blijven, maar het was een feit dat er twijfel in de kampioenenploeg gekomen was. Het was dus Eddy zijn eerste taak om alle neuzen in dezelfde richting te krijgen en een systeem uit te dokteren waarmee het vertrek van de illustere Kris Zaman op gevangen kon worden. Voor de rest was er nog blessureleed in augustus: Luc sukkelt met de achillespezen, Koen ving engelse sleutels op met het hoofd en Hans herstelde moeizaam van een trap op de enkels.

  En dan werd het zondagochtend, bij het ontwaken voelde ik het al: de benen tindelden deze keer niet van uitstralingspijnen, maar van pure goesting. Het iet wat nerveuze gevoel dat zolang weg was geweest, maakte zich wederom meester van mijn lijf, de traditionele gewoontes namen alweer de bovenhand en dat zorgde op een vreemde manier voor een soort rust.

  De opwarming kwam voor velen moeilijk op gang en dus nam de kapitein het initiatief om het zaakje op 1 lijn te trekken en jawel, dat zorgde voor de eerste zweetdruppeltjes op menig voorhoofd! Even later zette Eddy zijn “masterplan” uit: Bob in het doel, Bram laatste man met Joris als mandekker; links mocht Andy plaatsnemen en rechts mocht onze nieuwe aanwinst, Kristof, zijn eerste officiële VU-minuten spelen. Daarvoor mocht revelatie van de voorbereiding, Wouter plaats nemen. Verdedigend in het centrum vatte Erik plaats met links in het midden Pieter P. Achter Hans en Roel mocht Koen zich uit leven.

  En dan was het zover. De scheids blies het spel op gang en het seizoen 2009-2010 was vertrokken. In de beginfase was het aftasten geblazen. Beide ploegen hielden een strakke organisatie achterin en lieten weinig gaten vallen. De thuisploeg zorgde wel voor wat dreiging, maar het was Pieter die zich in het strafschopgebied murwde en zo de bezoekende verdediger tot een foutieve tackle dwong. Het was Hans die vanop de stip scoorde! Het geel zwarte legioen nam toen de match volledig in handen. Onder impuls van een sterk spelende Koen kreeg de Volksunie verscheidene kansjes, maar een sterke doelman kon een grotere voorsprong afhouden. De bezoekers konden weinig dreiging brengen, maar speelden op het midden aardig mee. Na een minder goede communicatie en slap wegwerken van de bal konden zij echter profiteren om de bal binnen te schuiven. 1-1! Het was even bekomen voor de thuisploeg, maar onze spitsen gaven blijk van vertrouwen. Zo kon Roel probleemloos voorbij zijn tegenstander en vond Koen Hans regelmatig en de combinatie. Ook het vooropgestelde plan met oprukkende backs kon hier en daar, hetzij met aarzelde pasjes, waar genomen worden. Met een redelijk positief gevoel konden we de rust ingaan. Eddy voerde 1 wissel door: een goed spelende Kristof werd vervangen door Karel.

  In het begin van de tweede helft deed Bram de hartslagen een pak sneller slaan na een risicovolle kopbal richting eigen doel. Laat ons zeggen dat hij op zijn eigenste manier iedereen wou wakker schudden. Daarna begon ook de scheidsrechter aan zijn show. Na een reeks kleine foutjes langs beide zijden besloot de man in het zwart met rode kaarten te zwieren! Een bezoekende verdediger kreeg na een lichte overtreding zomaar rood onder de neus geduwd en even later kreeg Hans na een minuscul contact eveneens rood. Een belachelijke vertoning en dat besefte de man in kwestie zelf ook achteraf, maar het kwaad was geschied. Het was de Volksunie dat na de vrije trap die volgde op de eerste rode kaart kon scoren. Koen plaatste de bal prachtig tegen het doelhout en Pieter kon in de rebound makkelijk de 2-1 scoren. Ondertussen hield de verdediging stand en was het wachten op de geruststellende treffer. En die kwam er ook. Alweer Koen zette Roel alleen voor de keeper en die maakte beheerst de 3-1. De thuisploeg kon de voorsprong nog uitdiepen maar liet na enkele mogelijkheden te benutten. Koen besloot nog met een stiffertje op de paal, Roel mistte de rebound compleet en Wouter knalde van dichtbij in het zijnet. Zo bleef de 3-1 eindstand op het bord en heeft de kampioenenploeg zijn start niet gemist. Volgende week gaan we een bezoek brengen aan Cado en zoals iedereen wel weet is dat nooit een …!

  Tot dan!

   

 • Eerste competitiewedstrijd

  vk volksunie - zeemeerminnen : 3-1

  De eerste wedstrijd van het seizoen werd ook meteen de eerste overwinning tegen zwart beest de zeemeerminnen.