• laatste wedstrijd van de compititie

  bondgalm-vk volksunie : 5-3

  Bondgalm-VK Volksunie

   

  Voor de laatste competitiewedstrijd van het seizoen zakten we af naar het veld van den Bongalm. Een ploeg vergelijkbaar met de onze. Een stevige ploeg die probeert te voetballen en vooral als team een sterke indruk maakt. De VU moest alweer een rugpatiënt missen, want Joris sukkelde sinds de donderdagtraining alweer met een L4 of L5 probleem. Donderdag werd er trouwens stevig getraind. Met een opkomst van 14 man, waaronder vers bloed voor volgend jaar en een herstelde Luc.

  Door het feit dat Joris, maar ook Kris en Hendrik niet van de partij waren, kon Eddy alweer niet rekenen op zijn typeploeg. Karel en Michel traden op als mandekkers met Pieter D.M. als laatste man. Koen en Andy speelden als verdedigende middenvelder met Luc op links en Wouter op de rechtse flank. Bram moest Hans en Roel bedienen.

  De wedstrijd begon evenwichtig en beide ploegen lieten voetbal toe. De bal ging dan ook aardig rond bij beide ploegen. Doelgevaar bleef uit tot Bongalm op het kwartier een vrije trap kreeg net buiten de baklijn. De bal werd prachtig over de muur, in de korte hoek, gekruld. 1-0 voor de thuisploeg. Volksunie dat geen zin had in een eindeseizoenswedstrijd trok daarna gezwind in de aanval. Hans ontfutselde de bal, stak Roel diep op rechts, die maakte zijn actie en legde mooi af op Bram, die makkelijk de gelijkmaker kon binnen schuiven. 5 minuten later kon Bram de score verdubbelen toen hij een bal van Koen beheerst kon scoren. 1-2 en de match was nu in het voordeel van de bezoekers. Bram ging nog voor een hattrick, maar mikte zijn plaatsbal een metertje te hoog. Ook Bondgalm kon nog enkele keren dreigen, vooral in de lucht kon hun nr.10 het verschil maken.

  2-1 was meteen de ruststand en Eddy besloot om Luc en Bram te wisselen en hamerde erop om de bal te laten rondgaan!

  Bondgalm besloot om in de tweede helft voluit voor winst te gaan. Ze begonnen furieus en zowel Bob als Pieter D.M. konden een bal op de lijn keren. Het was echter uitstel van executie, want na 10 minuten was de gelijkmaker een feit. Iets later werd het zelfs 3-2 en de geel zwarten moesten het spel ondergaan. Laks verdedigen, te weinig bewegen zonder bal, foute passes alom, geen positiespel, onbereikbare voorhoede, Eddy zag het met lede ogen aan. Elke keer de thuisploeg over de middenlijn kwam ontstond er een kans. Gelukkig kon Bob en ook Pieter D.M. telkens ingrijpen. Een lichtpuntje was een aardige tegenaanval van de VU. Hans bracht de bal bij Pieter, die als een volleerde spits de klus klaarde: 3-3. De hoop rees op, maar de kwaliteit van het spel bleef beneden alle peil. Pieter werd achteraan een beetje aan zijn lot overgelaten en ging zodoende strijdend, doch eervol ten onder. Hij was een verdediging op zich, maar moest zich in het slotkwartier nog tweemaal gewonnen geven. 5-3 was de eindstand en de tweede helft belooft weinig goeds voor volgende week.

  Kunnen de kampioenen zich herpakken na een mindere periode? Sparen de spitsen hun goals voor de grote momenten? Is de mentale weerbaarheid nog intact? Krijgt de verdediging alle neuzen weer in dezelfde richting? Allemaal vragen die zich opdringen en waar we zondag een antwoord op krijgen. Tot zondag!

  !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!3mei speel vkv thuis tegen woodstock voor de halve finale van de beker , alle supporters op post!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 • "Speler" in de kijker

  jmpie

  Naam : Jempie

  Functie : terreinafgevaardigde

  Ambities : Titel + beker

  Hobby's : Vk Volksunie , KSA en walivo

  Ambities voor volgend seizoen? All the same !

  Favoriete speler : Kris Zaman ! (EN IK HOOP DAT HIJ BLIJFT)

  Ideetje van Jempie : Misschien moeten we daar een Forum voor opstarten?

 • Vk volksunie - Koninckshof

  VK Volksunie – Koninckshof

   

  De competitie nadert het einde en traditioneel steken oude kwaaltjes meer en meer de kop op. De eerste meters tijdens de opwarming zijn voor velen een kwelling. Stramme spieren en vervaarlijk krakende gewrichten belemmeren een soepele tred. Ook mentaal zitten de meesten in een dipje. Na de maandenlange tweestrijd met Bospark was er hier en daar enige vorm van decompressie waar te nemen. Zo waren de afgelopen twee trainingen niet alleen ondermaats qua opkomst, ook het niveau liet danig de wensen over. Eddy heeft met andere woorden de taak om zijn ploeg fysiek en mentaal terug op het goede spoor te krijgen. Een eerste stap in de goede richting kon gezet worden tegen de “grote, getalenteerde” voetballers van het Koninckshof, die ondanks hun verfijnde techniek en verbluffend spelinzicht op amper 15 punten van de thuisploeg stonden.

  Volksunie trad aan met Koen, Kris, Hendrik en Roel op de bank. Luc, een vijfde basisspeler nam ook deze week geen risico’s en bleef mijmerend aan de kant. Alweer een alternatieve opstelling dus! Koninckshof maakte er geen geheim van om nog te vechten voor een derde plaats en de VU wou graag met voorsprong het einde van de competitie bereiken. Genoeg inzet om er geen eindeseizoenswedstrijd van te maken dus en dat zou vlug blijken. Reeds in de aanvangsfase streden beide ploegen met open vizier en dat resulteerde al vlug in enkele kansjes langs beide zijden. Koninckshof kon zich op het middenveld meer en meer manifesteren en trok meer en meer de wedstrijd naar zich toe. Een log en stug bewegend Volksunie onderging de partij en kwam goed weg na een uithaal op de lat. Ook Bob redde met enkele saves de meubelen. Van uitvoetballen was er al lang geen sprake meer bij de Volksunie, dat enkel kon dreigen via stilstaande fases. Karel schilderde een vrije trap op het hoofd van Hans die nipt naast kopte. Ook Erik zijn kopballen werden tot twee maal toe op de lijn gekeerd. De boomlange verdedigende middenvelder had het doelpunt nochtans verdiend, maar het was Karel die een zucht later, alweer op corner, raak kopte. Een gevleide voorsprong en een mentale opkikker die de thuisploeg aanspoorde om meer in het spel te komen. De thuisploeg kwam zo vanonder de verstikkende druk en kwam er enkele keren uit vanop rechts, waar Pieter verdienstelijk speelde, doch problemen kende met de laatste pas. Ook Hans mistte scherpte en dat tikkeltje geluk. Volksunie kon de voorsprong behouden tot de rust en kon met vertrouwen aan de tweede speelhelft beginnen. Eddy kon makkelijk een man of 8 vervangen op basis van spelkwaliteit, maar verkoos om Hans en Michel te laten rusten. Even na rust viel Erik nog gekwetst uit zodat Koen kon invallen. Volksunie had de wedstijd goed onder controle, maar net dan viel het tegendoelpunt. De bal werd na een corner half weggewerkt in de voeten van de tegenstander, die staalhard binnenknalde: 1-1. De rest van de wedstrijd ging evenwichtig op met mogelijkheden aan beide kanten, doch het gelijkspel was het eindresultaat en daarmee konden beide team leven. Na de wedstrijd kon de thuisploeg samen met de vaste supporters genieten van een heerlijk buffet onder een heerlijk zonnetje dat ook deze week de kampioenenploeg gunstig gezind was. Volgende week gaan we op bezoek naar “den Bondgalm” voor de laatste wedstrijd van de competite. Nog een laatste mogelijkheid voor Eddy om zijn ploeg voor te bereiden op de clash tussen aartsrivaal Woodstock, nauwelijks 1 week later. De loting zorde voor een extra thuismatch en dat stemde Hilaire goed gehumeurd. Tot volgende zitting!

   

   

 • Vk Volksunie- Koninckshof

  Met enkele sterkhouders op de bank wist een sterk Vk Volksunie toch een gelijkspel te behalen tegen een sterk koninckshof.

  Dit maakt de titel toch iets mooier!

  Vk Volksunie - koninckshof = 1-1

  Sfeerbeelden van de match , zie links !

  Na de match werden we getrakteerd op een heerlijke maaltijd door Marc, Christel, Marijke en Nicolas.
  100_3307

   

   

  Sfeerbeelden van de maaltijd, zie filmpje links.

   

 • ALLEN OP POST

  ZONDAG IS ER DE LAATSTE THUISMATCH VAN DIT SEIZOEN TEGEN KONINCKSHOF

  ALLEN OP POST !!!!!!!!

 • Spelers van de week

  100_3112

   

   

   

   

   

   

   

   

  Naam : Piet Perdaen

  Geboortedatum : 02-12-1979

  Plaats in de ploeg : elke week ergens anders ( spits-bank-rechtsmidden)

  Pronostiek voor dit seizoen? 1ste

  En voor de beker? 1 ding is zeker , Volksunie wint den beker

  Favoriete ploeg : Vk Volksunie

  Favoriete speler : Gert Verheyen

  Hobby's : voetbal

  Strafste sportprestatie ? die komt nog, in de bekerfinale

  Gezin : 1 madame Katrien en 1 dochter Noor

  Beschrijf jezelf : snel, knap, polyvalent,...


  100_3126 

   

   

   

   

   

   

   

  Naam : Hendrik Beck

  Geboortedatum : 9-10-1984

  Plaats in de ploeg : links back

  Pronostiek voor dit seizoen? 1ste

  En voor de beker? kwartfinale

  Favoriete sportclub : Celtic Glasgow

  Favoriete speler : Roberto Carlos

  Hobby's : voetbal, snowboard, squash

  Gezin : vriendin Mart en een hond Enya

  Strafste sportprestatie : van Sint-Gillis tot in Eindhoven met de fiets

   

 • Verslag Oud Geel- Vk Volksunie

  Oud Geel – VK Volksunie

   

  In theorie zou deze wedstrijd beslissend kunnen geweest zijn voor de kampioensstrijd. Slechts 1 voorwaarde moest voldaan worden: evenveel punten halen als Bospark, dat tegen Cado aantrad. Donderdag werd er nog pittig getraind, maar werd er ook duidelijk dat Luc niet zou kunnen meestrijden. De imposante flankspeler werd aan de kant gehouden door een rugblessure. In een onweerstaanbare drang en de hoop op een medisch mirakel maakte hij toch zijn voetbaltas klaar op zondagochtend. Niet dat hij zou spelen, neen, gewoon, tja, je weet maar nooit!

  Tactisch diende Eddy alweer bij te sturen, zodat Hendrik op links uitkwam en Michel naast Joris de verdedigende linies kwam versterken. Met Bob in het doel en Bram op de laatste man konden we spreken over een solide verdediging. Op het middenveld stond dus links Hendrik, rechts Pieter P. en centraal Koen en Erik. Kris stond achter Hans en Roel, die voor de doelpunten moesten zorgen.

  De match zelf begon evenwichtig en al snel werd duidelijk dat de thuisploeg geen cadeau’s zou uitdelen. Toch kon de Volksunie achteraan makkelijk de organisatie behouden, doch kwam het moeilijk tot voetballen. Deels door de nervositeit en het belang van deze wedstrijd, maar niet in het minst door het storen en bewegen van de thuisploeg. Op het kwartier kwam de thuisploeg op voorsprong na een corner. Slap verdedigend werk van de bezoekers en een stevige kopstoot zorgden voor de 1-0. Dit zou meteen ook de laatste kans van de thuisploeg zijn voor de rust. De VK wist dat het moest en pakte de wedstrijd in handen. De dreiging nam met de minuut toe en na wat halve kansen werd Roel foutief gestopt binnen het strafschopgebied. Onze specialist strafschopnemen kon deze unieke gelegenheid niet verzilveren en zo moest de Volksunie verder op zoek naar de gelijkmaker. Ze konden de druk wel aanhouden, maar om echt uitgespeelde kansen te verkrijgen ontbrak de rust in het kopke. Ook na de rust hetzelfde liedje: de volksunie sterk in het spel, maar werd door een tactisch ervaren tegenstander opgevangen. De bezoekers moesten risico’s beginnen nemen en daardoor kreeg het Oud Geel meer mogelijkheden op de counter. Bob diende enkele keren de meubelen te redden met enkele mooie reflexen. Aan de overkant kon Hans uit de draai aanleggen, maar ook de thuisdoelman kende een begenadigde dag. Een kwartier voor tijd zette Eddy alles op alles. Bram werd naar voor geschoven en achteraan man op man. Het was pompen of verzuipen achteraan bij de thuisploeg! De grootste kans in de slotfase was nog voor het Oud-Geel, maar hun knappe counter strandde op de paal. Even later was de derde nederlaag van het seizoen een feit! Ontgoocheling alom bij de bezoekers die snel de kleedkamer opzochten op zoek naar een GSM. Niet veel later weerklonk een bevrijdend gejuich. Bospark had eveneens verloren. De nederlaag was snel verteerd en uitgelaten verschenen de spelers terug vanuit de catacomben. De champagnekurken vlogen in het rond, de eerste bak bier was al leeg alvorens deze de grond raakte. Uitgelaten geelhemden vielen elkander in de armen, supporters feliciteerden trainer en spelers. VK VOLKSUNIE KAMPIOEN! Een overwinning van het liefhebbersvoetbal.

  De spelersgroep bleef nog lange tijd nagenieten aan het veld, Eddy kreeg een verdiende ovatie en een gratis douche, Erik verscheen in adamkostuum aan de toog en de pot slonk zienderogen. Rond een uur of twee vertrok een colonne luidruchtige geel-zwart getooide wagens richting Nieuwkerken, waar een verraste taverne-uitbater de zwijnen voederde, iemand Stijn Stijnen over de meet van de Ronde zag rijden en de plaatselijke horeca goede zaken deed. Kwade geruchten beweren dat de schemering reeds opkwam toen het laatste feestgedruis lallend uitstierf in 1 of ander bruin café te Nieuwkerken.

  Nog twee competitie wedstrijden om ons terug voor te bereiden op het volgende doel: de beker!

  100_3277

 • Vk Volksunie kampioen !

  VK VOLKSUNIE IS KAMPIOEN !!!

 • oud geel-vk volksunie

  vk volksunie speelt op 40jaar bestaan meer dan terecht kampioen in de 1e reeks van zondag !!!!(verslag en fotoreeks volgt later)