• Volksunie verliest felbevochten en spannende topper op Bospark met 3-2 !

  Bospark – VK Volksunie

   

  22 februari stond al enige tijd in het rood aangestipt op de kalender. Een unieke kans voor de Volksunie om een welgemeende uppercut uit te delen en zo een kloof van 9 punten uit te bouwen. De tegenstander was echter vastbesloten om de achterstand te halveren tot 3 punten. Een wedstrijd met een serieuze inzet! De wedstrijd zelf begon evenwichtig, maar zoals verwacht met veel inzet. De Volksunie slaagde er in de aanvangsfase in om de tegenstander op z’n eigen helft te drukken zonder echt gevaarlijk te zijn. Het was zoeken en proberen om een gaatje te vinden in de organisatie van de thuisploeg. Zonder resultaat echter. Bospark kon dan sluw een vrijetrap van net buiten de baklijn versieren. De bal verdween enig mooi, over de muur, in het doel: 1-0. Een loodzware opdracht voor de bezoekers die toch slaagden om het spel meer en meer naar zich toe te trekken. Hoe meer de Volksunie de druk opvoerde hoe meer schermutselingen er de kop kwamen op steken. Op het half uur werd Hans foutief in de zestien getorpedeerd door de thuisdoelman, een duidelijke penalty! Niet zo dacht de immer goedlachse aanvoerder van de thuisploeg. Hij begon dan prompt aan een 5 minuten durende scheldserenade! Hoe dan ook, de penalty kwam er, en werd feilloos omgezet door Hans. 1-1 maar de wedstrijd zou nooit nog een wedstrijd worden. Voortdurend werden er langs beide zijden fouten gemaakt waardoor de wedstrijd meer stil lag dan dat er gevoetbald werd. Toch werd het voor rust nog 2-1 na een voorzet van op links, in de rug van de verdediging die net te laat reageerde. 2-1 de rust in. In de tweede helft liet Bospark de tegenstander niet toe om tot voetballen te komen. De kansen waren dan ook erg schaars. Enkel een kopbal van Kris kon de thuisdoelman enigszins verontrusten, maar zijn poging ging net naast! De nervositeit stak dan de kop op. Na knullig balverlies in het midden kon Bospark de bal tussen de verdediging plaatsen, waarna de spitsen de kans mooi uitspeelden 3-1! De Volksunie trok dan met de moed der wanhoop naar voor en kon na een rommelige fase toch milderen tot 3-2 dankzij Andy. Roel had uiteindelijk nog de gelijkmaker aan de voet, maar zijn lob ging over. Bob moest zich in de slotfase ook nog eens uitstrekken op een gevaarlijk schot.

  Een 3-2 eindstand dus en een titelstrijd die volledig open ligt!

  Volgende week zijn we vrij, daarna spelen we tegen Woodstock. Op 15 maart is het beker en dan krijgen we, jawel, onze vrienden van Bospark op bezoek. Een kans op revanche! Tot later.

 • Geboorte

  geboort

  Andy en Mieke werden de trotse ouders van Vince .

  De jonge knaap weegt 3,6kg en hij meet 52cm !PROFICIAT

  Ook het vermelden waard : de kersverse vader won met de lotjes eens 19 en 21 !

 • Volksunie - T'Vlietje

  VK Volksunie – ’t Vlietje

   

  Het was alweer een frisse winterochtend die de spelers in de Heihoek begroette. Een ogenschijnlijk vriendelijk ochtenzonnetje kon niet op tegen een snijdend ijswindje dat menig speler naar een extra T-shirt deed grijpen. De grasmat, gelukkig nog daags tevoren gerold door Hans, lag er, gehuld in een wit rijmtapijtje, vlak doch beenhard bij. Meteen werd er een boompje opgezet over het al dan niet spelen met geen, vele of de klassieke studs.

  De tegenstander kwam mondjes maat op het veld terwijl de thuisspelers reeds enige tijd voltallig aan de opwarming waren. Een kleine indicatie over het moraal van de VK. Eddy kon dan ook weer rekenen op 14 spelers, waaronder een uitgegriepte Erik, een herstelde Bram en een uitgereisde Karel. Het olijke trio, mocht na de ruime zege van vorige week, op de bank starten. Een risico vond Erik, die desondanks grootmoedig zijn wintershoes aan Kris uitleende en zich neerlegde bij het strategisch oordeel van zijn selectieheer.

  Het Vlietje, bekend om hun wispelturig karakter, bezoemde bij de thuisploeg toch enige ongerustheid. Niet alleen staan deze onverlaten bekend om jaarlijks 1of twee potentiële titelkandidaten te nekken, maar vooral hun beenhouwerstechnieken achteraan deden Hans wel eens aan vorige wedstrijd denken. Een man keek met vol vertrouwen uit naar de wedstrijd: Roel had in de heenwedstrijd “gekapt” gemaakt van het Vlietje en lag er op gebrand dit kunstje nog eens over te doen.

  Veel tijd had deze sluipschutter niet nodig om zijn show te beginnen. Na nauwelijks 4 minuten was het al raak en de VU was vast besloten om de voorsprong uit te diepen. Op een moeilijk bespeelbaar veld lukte het de thuisploeg toch om geregeld een degelijke aanval op poten te zetten. Zo kwam de bal na een mooie combinatie via diverse stationnetjes bij Pieter die van dichtbij op de keeper besloot. Een goed gevolgde Roel kon de rebound controleren en fusilleerde de bezoekende doelman: 2-0 na nauwelijks 10 minuten.De volksunie belegerde het bezokende doel gedurende het hele volgende kwartier. Hans speelde een ongelukkige wedstrijd en botstse meermaals op een uitstekende doelman, ook Pieter kon het doel niet echt vinden. Na een half uur kwam het Vlietje dan meer in de wedstrijd, maar zij werden meermaals opgevangen door een goed georganiseerde verdediging waarin vooral Joris zeer secuur te werk ging. 5 minuten voor de koffie konden de bezoekers dan toch de aansluitingstreffer scoren na een rommelige fase. De herleefde hoop werd al vlug de kop ingedrukt door Kris, die een perfecte voorzet van Pieter, zo mogelijk nog preciezer in het hoekje kon koppen: 3-1 aan de rust!

  Roel startte de tweede helft zoals hij de eerste begon: wervelend! Op het gladde veld omspeelde hij de keeper met de allure van een grote spits en legde simpel de 4-1 binnen. Het sein voor Eddy om de bankzitters wat wedstrijdritme te laten opdoen. De kansen volgden elkaar nu vlug op: een gemeten voorzet van Hans werd door Koen nipt naast gegleden, een goal van Hans werd traditioneel door de heer Foubert foutief afgekeurd. Even later lukte het Hans toch om er nog eentje binnen te prikken: 5-1! De concentratie verslapte nadien wel even zodat het Vlietje toch nog voor wat gevaar kon zorgen. Hendrik veroorzaakte een penalty die gemist werd en Bob moest zich menig maal uitrekken om enkele hoge ballen te neutraliseren. De gevaarlijkste actie van de bezoekers rolde tergend traag tegen de paal en werd door Pieter D.M. rustig opgevangen. Daarna was het weer de beurt aan de Volksunie. Pogingen van zowat iedereen werden prachtig gepareerd door de doelman die ondanks de 5 tegendoelpunten een puike wedstrijd pakte. 5-1 eindstand en met vertrouwen kan de Volksunie de topper tegen Bospark tegemoet gaan. Waarschijnlijk de belangrijkste wedstrijd van dit seizoen! Allen op post dus, want het feërieke natuurplaatje in het Lokerse zal zondagochtend omgetoverd worden in een kolkende arena alwaar de gladiatoren zullen vechten tot het uiterste met slechts 1 ultiem doel voor ogen: de winst en niets minder dan dat! Kan de volksunie een serieuze optie op de titel nemen, of kan Bospark zijn achterstand halveren? Het antwoord krijgt u volgende week zondag! Tot dan. 

 • Programma

  Zie hier ons volledig programma voor de rest van het seizoen , met volgende week de topper tegen Bospark:

  22-02-09: Bospark - Volksunie

  01-03-09: Volksunie - Belgium spor

  08-03-09 : Woodstock - Vk Volksunie

  22-03-09 : Volksunoe - H. Globeshotters

  05-04-09 : Oud Geel - Volksunie

  19-04-09 : Volksunie - Koninckshof

  26-04-09 : Bondgalm Bos - Volksunie

  Stand :

  1(1) VOLVOLKSUNIE VK15 14 70:16 54 42 
  2(2) BOSBOSPARK FC15 11 43:14 29 36 
  3(4) KONKONINCKSHOF 2 FC15 39:27 12 25 
  4(5) OUDOUD GEEL FC15 37:22 15 24 
  5(7) VELVELLE 2 VK14 38:30 24 
  6(8) CAD CADO FC14 42:34 22 
  7(3) BONBONDGALM-BOS 215 39:33 22 
  8(6) HARHARLEM GLOBESHOTTERS15 38:32 21 
  9(9) WOOWOODSTOCK '66 VK15 44:53 -9 18 
  10(10) TVL'T VLIETJE VK15 25:44 -19 12 
  11(11) KOMKOMMERSANTEN FC15 11 19:54 -35 10 
  12(12) BELBELGIUMSPOR15 15 0:75 -75 0

   

 • Bekermatch: Hamme Zogge-VkVolksunie

  Allesbehalve een opmonterend voorjaarszonnetje daar in Hamme Zogge. Dat zal dan ook de reden geweest zijn dat de thuisploeg slechts met 8 individuen aantrad. Ook de bezoekers hadden te kampen met enkele gekwetsten, een snowboarder, te veel werk of een hardnekkig griepvirus dat niet alleen Erik, maar ook de voorzitter te bed hield. Veel beterschap gewenst!

  Met enkel Roel op de bank vatten de bezoekers de wedstrijd aan. Reeds in de 4de minuut kon Pieter de bal vanop de doellijn terug naar Luc spelen die in 1 tijd voor doel trok alwaar Hendrik de bal tegen de netten knalde. 0-1! Veel snelheid zat er niet in het spel, maar toch slaagde Pieter erin om na een hoekschop de bal via een verdedigend been in het doel te krijgen. 0-2 na een kwartier en daarmee is er genoeg gezegd over de 1ste helft. (of was die lob van Hans dan toch de moeite?)

  Roel werd in de tweede helft ingebracht en dat zorgde voor iets mee leven. Hij zorgde al vlug voor een derde treffer, al was het met enige moeite. Een scherpe counter van de thuisploeg werd feilloos afgemaakt  zodat Zogge milderde tot 1-3. Dit was meteen het sein voor de Volksunie om orde op zaken te stellen. Wouter V.W. werd alleen voor de doelman geplaatst na een splijtende actie van de bezoekende libero en schoot de 1-4 in de kortste hoek. Even later schilderde Roel de bal op Pieters hoofd die mooi de 1-5 overhoeks binnenkopte. Hendrik mistte ondertussen nog een reuzekans, Koen trachtte een ode te brengen aan de illustere sneeuwbal door met links af te drukken van buiten de zestien, doch zijn bal mistte enige curve. Ook Andy diendde zijn geschut nog wat bij te stellen, maar de papa in spe mocht het even later nog eens overdoen en schoot de 1-6 genadeloos voorbij de uitgeputte doelman. Toen Wouter R. doorhad dat de thuisploeg op de knieën zat, begon hij aan zijn show. In een kwartiertje tijd knalde hij 3x raak en vierde zo op gepaste wijze zijn terugkeer! Ei zo na scoorde hij de 1-10, maar zijn welgemikte bal spatte uiteen op de doelpaal. Het was dan uiteindelijk Pieter die de 1-10 eindcijfers op een presenteerblaadje kreeg.

  Alweer geen wedstrijd op het scherp van de snee dus! Het is dan ook zaak om met zoveel mogelijk personen op training te zijn. Koen heeft alvast aangeboden om de catering te verzorgen.

  Volgende week krijgen we het bezoek van het Vlietje en dat zal ongetwijfeld andere koek zijn. Tot dan!

  verslag :Bram Perdaen

 • Volksunie pakt weer overtuigend 3 punten !

  Fc Kommersanten - Vk Volksunie = 0-8

  Het was alweer een ijzig koude zondagochtend en in tegenstelling met vorige week had de Volksunie een iets minder brede kern, maar kon toch met twee reserven aan de start verschijnen. De thuisploeg was echter niet voltallig en trad aan met slechts 10 spelers. Eddy drukte erop om niets overhaast te willen doen en al voetballend het verschil te maken.Ook wees de tactische veldheer erop om de kansen in de aanvangsfase deze keer niet te verkwisten. Koen had de wijze woorden goed begrepen en reeds na een drietal minuten knalde hij de 0-1 binnen. Daarna verzuimde een sterk spelend Volksunie om de klus binnen het kwartier te klaren. Enkele schoten uit de tweede lijn, een prachtige bal van Roel belandde tegen de paal en Pieter schoot pal op de doelman. Na het openingskwartier was het vooral bibberen voor de toeschouwers. Niet door het gevaarlijke spel van de tegenstander, doch een ijzige oostenwind beukte op de vertrokken gelaten van de toch talrijk opgekomen supportersclan. Net toen deze laatste zich opmaakte voor de koffie, maakte Roel beheerst de 0-2… en de 0-3! Met een gerust gemoed konden de bezoekers de rust ingaan.

  De Volksunie was van plan om in de tweede helft nog door te duwen en net als in de eerste helft konden de geel zwarten vroeg scoren. Deze keer was het Kris die zeer rustig de bal onder de thuisdoelman kon schuiven. Nauwelijks 5 minuten later deed hij dit kunstje nog eens over en bracht de stand op 0-5! Ondertussen stond de gehele achterlijn van de Volksunie onder een laagje ijs met weemoed te denken aan de eens zo heroïsche wedstrijden tegen de verschrikkelijke onverlaten uit de Meesterstraat.

  Op het kwartier pikte ook Hans nog een doelpuntje mee en Roel demonstreerde in 1 enkele actie het verschil in klasse: Op z’n dooie gemakje dribbelde hij vlotjes een viertal verdedigers in het strafschopgebied, omspeelde met 1 enkele beweging de tot rekwisiet gebombardeerde doelman en liet de bal zachtjes over de doellijn kabbelen. Terechte euforie langs de lijn! Roel die duidelijk in zijn sas was scoorde even later nog de niet eens sterk overdreven eindcijfers 0-8. In de slotfase devieerde de thuisdoelman nog een schot van Hans tegen de lat die zo zijn belofte aan het Waasland, daags te voren, ei zo na niet kon waarmaken. Een vlotte zege voor de VU dat met vertrouwen het Vlietje zal ontvangen! Tot dan!

  Plaats TeamGespeeldWGVGoalsSaldoPunten
  1(1) VOLVOLKSUNIE VK14 13 65:15 50 39 
  2(2) BOSBOSPARK FC14 10 41:13 28 33 
  3(6) BONBONDGALM-BOS 214 38:31 22 
  4(3) KONKONINCKSHOF 2 FC14 34:27 22 
  5(7) OUDOUD GEEL FC14 33:21 12 21 
  6(8) HARHARLEM GLOBESHOTTERS14 36:29 21 
  7(4) VELVELLE 2 VK13 33:30 21 
  8(5) CADCADO FC13 39:32 19 
  9(9) WOOWOODSTOCK '66 VK14 43:49 -6 18 
  10(10) TVL'T VLIETJE VK14 24:39 -15 12 
  11(11) KOMKOMMERSANTEN FC14 10 19:49 -30 10 
  12(12) BELBELGIUMSPOR14 14 0:70 -70