• Supportershoekje

  Supporter in de kijker !

  100_3226

  Prosper Maes (links)

  hobby's : Belgan 14 rollen , pintjes drinken , klakken verzamelen , tuinieren

  Band met vk Volksunie : Papa van de trainer

  Supporter sinds : 1993

  Pol Lardenoit (rechts)

  Geboortedatum : 30.05.1920

  hobby's : ex speler Volksunie , foto's bewerken , computerfreak

  Supporters sinds : al heel lang !

  weetje : drinkt altijd zijn glaasje champagne en ook water !

 • Vk Volksunie als fiere leider de winterstop in !

  VK Volksunie – Bondgalm = 4-3

   

  De laatste wedstrijd voor de winterstop beloofde alweer een zware wedstrijd te worden. Een sterke tegenstander, een zwaar plein en het ontbreken van enkele basispionnen zorgden voor enige nervositeit.bij de thuisploeg, die mits een overwinning de herfsttitel kon bemachtigen. De selectieheer van de Volksunie kampte door het uitvallen van Joris en Hendrik met een defensief probleem. Hij opteerde voor Karel en Andy die voor Bram op de mandekker mochten plaats nemen. Koen en Erik streden op het middenveld met aan de flanken Pieter en Luc. Kris speelde achter Hans en Roel zodat de slagkracht op het middenveld nagenoeg op zijn sterkst stond. Toch waren het de bezoekers die het spel naar zich toe trokken. Dit resulteerde in veldoverwicht en vele al dan niet licht toegekende vrije schoppen waarbij de boomlange nr 10 meermaals gezocht werd. Toch kon Erik en een zeer attente Bob het gevaar relatief makkelijk keren. Na de studieronde begon ook de thuisploeg wat offensiever voor de dag te komen. Veel uitgespeelde kansen kregen we niet, maar we kregen toch het gevoel dat er vandaag iets te rapen viel. In de twintigste minuut brak Hans de wedstrijd dan definitief open. Met wat gestuntel kon hij de bezoekende doelman dan toch verschalken en bracht hij de Volksunie 1-0 voor. De Volksunie rook bloed en drukte stevig door, maar vergat te scoren. Pieter mistte oog in oog met de doelman nogal knullig, Hans kopte een bal voor de neus van Luc nog net weg, Roel kon ook niet voorbij de keeper en zoals het dan zo dikwijls gebeurt in het voetbal viel het doelpunt aan de andere kant. Een defensief foutje werd mooi uitgespeeld en de bordjes hingen gelijk.

  Even later nam een bezoekende speler een tweede gele kaart. Het was echter den Bondgalm dat de wedstrijd naar zich toe trok. Bob kon een tweede goal uit de voeten van de sluwe spits graaien, maar op slag van rust liep het toch fout. Na een corner kon de onvermijdelijke nr 10 de bal tegen de netten koppen: 1-2 de rust in en een SMS vanuit het Lokerse: Bospark – Woodstock 3-0. Eddy besloot zijn team niet te wijzigen en en zo verschenen dezelfde elf aan de aftrap. De thuisploeg vloog er direct in en reeds na een 5-tal minuten schoot alweer Hans de bal aan de tweede paal vanuit de draai weergaloos hard binnen: 2-2 en de Volksunie was alweer gelanceerd. Nog eens 10 minuten later lag Hans, nu als aangever, aan de basis van de 3-2. Vanop links bracht hij de bal voor en Pieter kon makkelijk binnen koppen. De Volksunie was vastbesloten om door te gaan. Roel ging even op wandel tussen een drietal verdedigers legde aan voor zijn linker, krulde de bal enig mooi rond de doelman naar de verste hoek, maar zijn schot spatte uiteen op de lat. Een poging tot lob en de illustere passeerbeweging van Luc zien we ongetwijfeld terug in het sportjaaroverzicht rubriek bloopers. Het was dan toch onze onvermijdelijke goalgetter die er 4-2 van kon maken. Alweer 3 potten voor het geel zwarte doelpuntenfabriek! Makkelijk uitspelen denk je dan, maar dan ken je de VK nog niet. Toen de bezoekers hun ultieme slotoffensief startten leek de geel zwarte organisatie als los zand aaneen te hangen. Bram en Bob besloten om de bezoekers hun jaarlijks cadeautje te geven en dit was dan meteen de aanleiding voor de actie die een strafschop zou opleveren. Deze werd onhoudbaar tegen de netten geknald 4-3 en nog een spannend slot voor de boeg. De thuisploeg kwam nog goed weg toen een goal wegens duw en trekwerk werd afgekeurd. Toch kon de Volksunie de drie punten thuis houden en kan het als leider de feestdagen ingaan. Op 11 januari bekerwedstrijd, maar op 4 januari trainen we het eten en de drank uit ons lijf.

  Een prettig eindejaar!

  (O ja, Eddy roept zijn spelers op om de fysieke conditie op peil te houden, geen weekends of familieuitstappen te plannen op speeldagen en dit tot begin mei. Ook skireizen of extreme sporten worden beter vermeden, trainen gebeurt met scheenbeschermers en lange broek wanneer de gevoelstemperatuur onder de 6 graden is. Pils, wijn en champagne vormen geen probleem!)

 • Spelers in de kijker

  Speler in de kijker (klikken op foto's voor grotere versie)

  100_3121

   

   

   

   

   

   

   

   

  Naam : Hans Perdaen

  Geboortedatum : 27-02-1977

  Plaats in de ploeg : Van voor , uit de weg

  Pronostiek plaats einde seizoen ? 1

  En in de beker ? Winnen

  hobby's : voetbal , muziek , mijn gezin , after training

  gezin : vrouw , zoon en nog 1tje op komst!

  Favoriete sportclub : Vk Volksunie

  Favoriete speler : Wouter R . ( ambitie in overvloed )

  Strafste sportprestatie tot nu toe ? Strafschop tegen Oud Geel .

  Beschrijf jezelf : niet egoistische ploegspeler die steeds chance-doelpunten maakt ( maar wel veel)

  __________________________________________________________

  100_3119

   

   

   

   

   

   

   

   

  Naam : Bob De Brauwer

  Geboortedatum : 24-06-1974

  hobby's : Voetbal

  Plaats in de ploeg : Doelman

  Beroep : Federale politie

  Gezin : Partner Brigitte

  Favoriete ploeg : RSCA

  Favoriete spelers : Laquait (charleroi) , Cassilias

  strafste sortprestatie tot nu toe : Bekerwinst walivo , selectie walivo

  Beschrijf jezelf : ploegspeler die houdt van eten en drinken !

 • Vk Volksunie - Bondgalm Bos

  vk Volksunie - Bondgalm Bos = 4-3

 • Vk Volksunie - Were Di Vk

  Vk Volksunie ook heel sterk in beker !

  Vk Volksunie - Were DI VK = 4-0

  Vandaag stond de bekerwedstrijd tegen de Were Di op het programma. Een middenmotor uit de tweede klasse waar nog een oude VU bekende bij speelt. Ivo, alias de neuti, werd jaren geleden om budgetaire redenen op de transfermarkt losgelaten. Naar eigen zeggen maakt hij nu reeds enkele jaren furore als flankspeler bij de tweedeklasser.

  De thuisploeg kwam met een alternatieve opstelling aan de aftrap. Zo mocht Roel op links de plaats van Luc innemen, speelde Koen achter de spitsen en mocht Pieter P. nog eens in de spits plaatsnemen. Achteraan kreeg Pieter de plaats als stopper toegewezen en mocht Bram naast Andy een plaatsje naar voor schuiven. Erik werd daardoor gespaard voor de ongetwijfeld heroïsche wedstrijd van volgende week. Na een aarzelende start kreeg de thuisploeg toch meer en meer vat op de wedstrijd. Hoewel de partij vlot heen en weer ging kwamen de betere kansen toch voor de Volksunie. Roel schoof de bal naast de keeper, maar trof ongelukkig de paal. Bram bracht Hans voor de doelman, maar die miste zijn schot compleet. Verder langs beide zijden enkele schoten uit de tweede lijn, een halve kopbal maar alles zonder resultaat.

  Maar dan was het weer de beurt aan Roel. Voor de derde week op rij lokte hij op een interessante plaats een vrij trap uit. De vrije trap werd in eerste instantie weggewerkt, maar Andy knalde zonder verpinken de rebound tegen de netten. De Were Di kwam niet verder dan wat halve kansjes en kreeg voor de rust nog het deksel op de neus dankzij Hans. 2-0 de rust in en de wedstrijd onder controle zonder al te veel krachten te verspelen.

  De tweede helft begon in het voordeel van de Volksunie. De druk werd naar voor gezet, maar heel veel leverde dit niet op. Ook de bezoekers konden niet echt meer dreigen.

  Na een minuut of tien werden Wouter en Erik ingebracht en het was uitgerekend die laatste die de trainer bedankte voor zijn invalbeurt met een lobkopbal. De uitvoering van deze kopbal was een lust voor het oog. Met het overzicht van een strateeg en de accuratie van een roofdier liet de boomlange middenvelder het verdedigende legioen geen enkele kans: 3-0. Daarna liet de thuisploeg de teugels even los en kwamen de bezoekers sterk opzetten. Een bal werd net naast de paal geschoven en de Neut miste ei zo na de eerredder. Het was echter de thuisploeg dat nog een keer kon scoren. Hans legde de bal loepzuiver af voor Andy, die beheerst zijn tweede van de dag binnenschoof. Meteen stonden de 4-0 eindcijfers op het bord en staat de Volksunie weer op koers voor de beker.

  Ondanks de 4-0 cijfers speelden we een bleke wedstrijd en Eddy riep dan ook op om donderdag met zoveel mogelijk te trainen. Gunther voegt er nog aan toe om zeker scheenbeschermers en een lange broek aan te doen. Ook voor catering zijn de nodige maatrelingen reeds getroffen.

  Rest mij nog mee te delen dat er volgende week een zware dobber op het programma staat. Thuis tegen den Bondgalm zullen we weten of we de kerstperiode als leider ingaan of we vanaf 2009 de jacht op Bospark moeten inzetten. Tot dan.

  100_3220

  Mandekker Joris met zijn 'killer look ' .

 • Speler in de kijker !

  Speler in de kijker :

  Naam : De Maere Pieter

  Geboortedatum : 30/08/1982

  Plaats in de ploeg : Laatste man

  Pronostiek plaats einde seizoen ?  1ste

  En in de beker ? Finale

  Hobby's : voetbal , minivoetbal , veldvoetbal

  Gezin : vriendin Lien !

  Favoriete voetbalclub : Celtic Glasgow

  Favoriete speler : Cannavaro F.

  Strafste sportprestatie tot hiertoe : 3 x per uur

  Beschrijf jezelf : " Zo stabiel als een wals "

  Foto : (klikken om te vegroten)

  100_3125

   

 • Supportershoekje

  Hier komt wekelijks een portretje over 1 van onze trouwe suporters !

  Hugo De Vos

  Naam: Hugo de Vos

  Geboortedatum : 27/7/1939

  Hobby's : Palm , fietsen , hovenieren bij De Rop

  Info : Reeds trouwe supporter sinds 1990 !

  Foto : (klikken om te vergroten)

  Hugo

 • KONINCKSHOF2-VkVOLKSUNIE : 1-6

  Volksunie weer heel sterk in topper !

   Verslag v/d topper :Koninckshof – VK Volksunie : 1-6

   

  De verplaatsing op Koninckshof is voor de Volksunie reeds vaker een struikelblok geweest. Het is een voetballende ploeg die de afmetingen van hun veld perfect kunnen benutten, het is ook een ploeg die kort op de bal kan spelen en kan rekenen op provenciale (of zelfs nationale) ervaring. Reden te meer om op de hoede te zijn!

  Eddy opteerde voor de ploeg die vorige week het Oud Geel verpulverde. Eén wijziging echter, Andy startte op de bank en Pieter P. kon rechts op de flank alweer zijn goede vorm bevestigen. De “spits”neus van weleer verzorgde zowel zijn verdedigende taken als zijn aanvallend vermogen uitstekend.

  De wedstrijd zelf begon in het voordeel van de thuisploeg, zij dicteerden de wedstrijd zonder de bezoekende defensie echt te verontrusten. Beetje bij beetje kwamen de bezoekers meer op zetten. Vooral onder impuls van een zeer bedrijvige Kris Zaman kreeg het bezoekende elftal de betere kansen. Een schotje net naast, een bijna assist, een knappe kopbal die net over ging en een knal uit de tweede lijn, gestopt door de keeper, zijn een greep uit de verschillende pogingen van de fel geteisterde nummer 10. Het spel ging op en af en was voor de neutrale toeschouwer zeker niet onaardig.

  Het was alweer wachten op Roel om de wedstrijd definitief open te breken. De frële spits, die een moeilijke wedstrijd kende, kon zich net als vorige week sterk door zetten en werd alweer foutief gestopt. Dit keer net buiten het strafschopgebied.

  Zoals gewoonlijk was het Hans die deze klus opeiste! Hij plaatste de bal netjes in het hoekje en scoorde zo meteen zijn negende van het seizoen. Donderdag nog een wrak, op zondag duivels efficiënt.

  Meteen het sein voor de thuisploeg om nog een tandje bij te steken. Hun driftig offensief stuitte telkens op stevig weerwerk van de Volksunie. Een been van Joris, Pieter, Bram of Hendrik stond telkens in de weg. Ook Bob stond alweer uiterst alert te keepen. En dan heb ik nog niet eens gesproken over Erik. De ouderdomsdeken met het hart van een jonge leeuw verbeet zijn talrijke blessures en hield de sterkhouder van de thuisploeg nagenoeg volledig uit de wedstrijd. Talloze duels vocht hij al dan niet foutief uit, maar telkens moest zijn tegenstander het onderspit delven of werd het ritme van de wedstrijd onderbroken. Ook het mentale onderdeel van het voetbal beheerst deze geslepen amateur psycholoog als geen ander. Doch waren de bezoekers vooral blij met de geringe voorsprong bij de koffie. Eddy maande zijn achterhoede aan om meer uit te voeballen, de aanvallende linies meer te bewegen zonder bal en om er zeker nog eentje binnen te knallen.

  Na de rust schakelden de bezoekers een tandje bij en konden op een zwaar plein een paar keer dreigen en dit vooral onder impuls van een sterk spelende Koen, die eens een balletje kon bijhouden, sterke duels uitvocht en veelal een voetballende oplossing vond. Het was dan ook meer dan terecht dat de Volksunie de voorsprong kon uitdiepen. Kris zette Hans alleen voor de doelman en die schoof alweer de bal netjes in de hoek: 0-2. Even later werd Kris vervangen door Andy die naast Erik kwam post vatten. Koen schoof een rijtje op en kon zijn sterke wedstrijd verder zetten achter de spitsen. Na een 10-tal minuten viel Erik geblesseerd uit, een rugblessure tussen L4 en L7 speelde op en zo kwam Karel als een dartel veulen op het plein. Niet veel later was de Volksunie hun organisatie kwijt. Bram was druk in de weer om Andy en Karel in het gareel te houden, terwijl Hendrik en Joris op verbluffende wijze hun tegenstander uit de wedstrijd hielden. (Alweer een puike prestatie van beide heren)

  Toch scoorde de thuisploeg met een mooie lob, waarbij Bob kansloos was. De Volksunie dreigde te verzuipen toen Eddy de ernst van de situatie inzag en tactisch ingreep. Een moegestreden Pieter werd door zijn naamgenoot vervangen. Deze ging verdedigend in het midden spelen en de offensief ingestelde Karel verschoof naar rechts alwaar hij meteen een paar keer sterk doorstootte. Toch kwam het voorbereidend werk voor de derde goal vanop links. Luc verschalkte 2 tegenstanders, zette enig mooi voor en wie ramde de bal aan de tweede paal stevig binnen, jawel den dikken, das dicken of waarom niet gewoon: de goalgetter van de VU: Hans. Wedstrijd gespeeld en verder doorduwen dachten de geel zwarten. Hans maakte zijn vierde doelpunt na een serieze flater van de doelman. Ook Roel pikte zijn doelpuntje mee, een bal ineens op de slof gepakt, lichtjes laten afwijken op de tegenstander en mooi in de verste hoek droppen, makkelijk toch! Hans knalde de 1-6 door de benen van de doelman en sloot zo het doelpuntenfestival passend af.

  1-6 voor de poefers, verlies voor VK Velle en Het Vlietje erbovenop: het is weer een mooi weekend geweest!

  Volgende week is het beker tegen de Were Di en dan komen we hoogstwaarschijnlijk nog een oude bekende tegen. Tot dan!

   verslag:Bram Perdaen

 • Speler in de kijker

   

  100_3219

  Erik Borghijs , een geseling voor elke tegenstander . Steeds een rots in de branding . Zo beschrijft Erik zichzelf in eigen woorden : naturist , polyvalente speler , zowel verdedigend al zou ik evengoed in de spits kunnen staan . Ookal ben ik net 40 geworden , tactisch en technisch trek ik aardig mijn plan .

  Hobby's : pinten pakken , trainer van de rode duivels U11 van sinaai

  100_3218100_3217

  (KLIKKEN OM TE VERGROTEN )

   

  Foto links : het terrein was moeilijk bespeelbaar .

  Foto rechts : trainer , voorzitter en T2 zagen dat het goed was .

 • Koninckshof - Vk Volksunie : 1-6

  Stand en uitslagen :

  10:00 uur  CADCADO FC-BONBONDGALM-BOS 22:2
  10:00 uur  BELBELGIUMSPOR-BOSBOSPARK FC0:5
  10:00 uur  WOOWOODSTOCK '66 VK-TVL'T VLIETJE VK5:1
  10:00 uur  HARHARLEM GLOBESHOTTERS-KOMKOMMERSANTEN FC2:1
  10:00 uur  OUDOUD GEEL FC-VELVELLE 2 VK6:0
  10:00 uur  KONKONINCKSHOF 2 FC-VOLVOLKSUNIE VK1:6

  1(1) VOLVOLKSUNIE VK10 43:7 36 27 
  2(2) BOSBOSPARK FC10 32:10 22 25 
  3(3) VELVELLE 2 VK10 27:23 17 
  4(4) KONKONINCKSHOF 2 FC10 23:21 16 
  5(5) BONBONDGALM-BOS 210 30:26 15 
  6(8) WOOWOODSTOCK '66 VK10 35:35 15 
  7(6) CADCADO FC10 26:24 13 
  8(7) TVL'T VLIETJE VK10 20:23 -3 12 
  9(10) OUDOUD GEEL FC10 20:18 11 
  10(11) HARHARLEM GLOBESHOTTERS10 17:25 -8 11 
  11(9) KOMKOMMERSANTEN FC10 18:29 -11 10 
  12(12) BELBELGIUMSPOR10 10 0:50 -50