• Stand

  1(1) VOLVOLKSUNIE VK37:6 31 24 
  2(2) BOSBOSPARK FC27:10 17 22 
  3(4) VELVELLE 2 VK27:17 10 17 
  4(3) KONKONINCKSHOF 2 FC22:15 16 
  5(7) BONBONDGALM-BOS 228:24 14 
  6(5) CADCADO FC24:22 12 
  7(8) TVL'T VLIETJE VK19:18 12 
  8(6) WOOWOODSTOCK '66 VK30:34 -4 12 
  9(11) KOMKOMMERSANTEN FC17:27 -10 10 
  10(9) OUDOUD GEEL FC14:18 -4 
  11(10) HARHARLEM GLOBESHOTTERS15:24 -9 
  12(12) BELBELGIUMSPOR0:45 -45 0

 • Spelers in de kijker

  100_3115100_3119100_3121

   

   

   

   

   

   

   

   

  In een vlotdraaiend Volksunie zijn alle spelers op dit moment speler van de week . Toch 3 foto's :

  Joris (links) wie zijn tegenstander al weken niet meer kan scoren , Bob die de penalty pakte bij de 1-0 voorsprong en de uit blessure teregkerende Hans , die weer stilaan naar zijn beste vorm toegroeit , was goed voor 2 goals en 1 assist .

 • Vk Volksunie - FC Oud Geel

  VK Volksunie – Oud Geel

   

  Dat het Oud Geel dit jaar niet echt op dreef was, kon je uit het klassement reeds vlug op maken. Hun team bestond dan ook uit enkele veteranen, versterkt met enkele zonderlinge zwervers zoals den “dikke Perez” van Woodstock en de kale knikker van het Koninckshof.

  Ervaring zat in hun team, maar de gemiddelde leeftijd begint zachtjesaan de 40 te bereiken en dan kom je hier en daar wel eens een stapje te kort.

  De match zelf begon zoals dikwijls in het voordeel van de Volksunie: Hans werd gehinderd in het strafschopgebied zodat z’n doelpoging net naast vloog, een kopbal van Karel ging ook maar nipt naast en Roel zijn plaatsbal werd door de bezoekende doelman prachtig uit de netten geranseld.

  Wat kon het Geel ondertussen klaar maken? Vlot combinatievoetbal in het middenveld, een gekruisd schot dat strandde op de paal en vooral zich stukbijten op de verdedigende kwaliteiten van een onverzettelijke Erik, een uitmuntende Hendrik en een Joris die zijn tegenstander volledig uit de wedstrijd kon houden. Hoedje af voor deze heerschappen! De betere kansen waren dus voor de thuisploeg, maar het was toch wachten tot Roel zijn duivels ontbond. Na een beetje dollen met een mannetje of twee drie, drong hij sterk het strafschopgebied binnen. De spits, die door Eddy de voorkeur kreeg op Pieter, werd echter foutief met een tackle langs achter gestopt. Geel en een penalty als logisch gevolg. Hans liet de kans om op voorsprong te komen niet onbenut en bracht de Volksunie op laconieke wijze 1-0 voor.

  Niet veel later versierde het bezoekende team eveneens een penalty. Misschien het enige smetje op het blazoen van Hendrik, die de ervaren spits te enthousiast aanpakte. Maar in moeilijke tijden kan de Volksunie ook rekenen op een fantastische doelman: Bob stopte de penalty en zorgde hierdoor waarschijnlijk voor een kantelmoment in de wedstrijd.

  Zowel Hans als Roel kregen nog enkele kansen, maar een uitstekende doelman kon zijn team voor een grotere achterstand behoeden.

  Een verdiende 1-0 stand bij de rust en de kans om vers bloed in de ploeg te pompen. Pieter verving Karel op rechts en Kris vatte post achter de spitsen zodat Koen een plaatsje achteruit werd getrokken ten kostte van Andy. Ook duidde de coach erop om de flanken goed te gebruiken en zeer waakzaam te zijn in het eerste kwartier. Een raad die niet in dovemansoren was gevallen, want vooral zijn verdedigende linies hielden goed stand toen de mannen van Het Geel kwamen opzetten. Toch bleef ook de thuisploeg er geregeld met mooi voetbal uitkomen. Pieter kon met een goede invalsbeurt voor gevaar via de flank zorgen. Hij bood Roel de kans op de 2-0 aan, maar die kopte overhaast net naast. De pogingen van Kris komen rechtstreeks terug in de bloopers van 2008 en een goede bezoekende doelman behield de krappe voorsprong. De thuisploeg kreeg dan toch wat het verdiende dankzij een prachtige treffer van Koen, die beheerst de bal in de netten puntte. Daarna ging het snel. Nauwelijks enkel minuten later gaf Hans de 3-0 aan Kris, die makkelijk de doodsteek gaf. Nog eens 5 minuten later knalde Hans na een paar pogingen de 4-0 eindcijfers tegen de netten. Het laatste kwartier hield de thuisploeg het bij het rustig uitvoetballen en de 0 op het bord houden. Alweer een puike prestatie van de Volksunie dat na het verdwijnen van Belgiumspor terug aan de top van de rangschikking staat.

  Volgende week trekken we naar het Koninckshof voor een ongetwijfeld zeer belangrijke wedstrijd. Tot dan!

   

 • Vk Volksunie heel sterk op dreef !

  Vk Volksunie - Fc Oud Geel = 4-0

   

 • Globeshotters-vk volksunie 1-6

  Berekoud was het zondagochtend. Bij aankomst was de tegenpartij reeds druk in de weer om de lijnen zichtbaar te maken. Zelfs kunstgras valt ook wel eens ten prooi aan de grillen van de natuur. Er waren verschillende redenen waarom de geelhemden met knikkende knieën aan de aftrap kwamen. De tegenstander zou een extra tandje bijsteken, het kunstgras leent zich niet echt tot het vertrouwde “power-play” van de VK en een ijzige noorderwind die voor een gevoelstemperatuur van –3°C zorgde, waren de factoren die ervoor zorgden dat de Volksunie het hoofd bij de zaak hield. Vanaf het eerste fluitsignaal kreeg de thuisploeg weinig ruimte om voetballend te dreigen. Het waren dan ook de bezoekers die vlug de zaak in haden namen. Een eerste doelpunt van Karel werd zeer twijfelachtig afgefloten door een scheids die gedurende de hele wedstrijd symphatie zocht bij de thuisploeg. Het was het sein voor de Volksunie om voluit door te gaan. Geen 5 minuten later scoorde Hans de verdiende 0-1. Er werd zowaar vlot gecombineerd vooraan het eerste kwartier. Toch was het een individuele actie van Roel die voor de 0-2 zorgde. Een mooi gekruisd schot verdween met een zachte curve in de verste hoek. De Globeshotters trachtten het tij nog te keren, maar veel leverde hun pogingen niet op. De enkele kansen werden geparreerd door Bob, die op dit terrein vertrouwen wou opdoen. De rest van de eerste wedstrijdhelft ging gelijk op en was vooral een beproeving voor de twee doelmannen en de supporters die de kou trotseerden. Eddy wees zijn manschappen erop om de bal meer langs de flanken te spelen om zodoende meer gevaar te crëeren.

  Kort na de rust kwam de thuisploeg met 10 te staan na een knieblessure. Daardoor kreeg de bezoekende ploeg weer de bovenhand. Bram schoot de geruststellende 0-3 binnen en dat was meteen de doodsteek voor de Globeshotters. Andy kon op pas van zijn soulmate Roel de 0-4 en 0-5 binnen schuiven. In alle aanvalsdrift liepen de bezoekers nog op een tegendoelpunt, maar even voor tijd legde Hans na mistasten van de doelman de 1-6 eindcijfers vast.

   

  Een beetje voorbarig misschien, maar het lijkt erop dat we terug aan de leiding van de competitie staan. Op de webstek van Walivo staan alle wedstrijden van Belgiumspor op forfaitcijfers en de stand is er ook naar aangepast. (Misschien krijgen we nu toch nog een bonneke van de voorzitter)

 • Harlem globeshotters - Vk Volksunie

  Harlem Globeshotters - Vk Volksunie = 1-6

  het verslag volgt later deze week !

                                                                                                                     c

 • Vk Volksunie - Woodstock (2-0)

  VU-Woodstock

   

  Onder een prachtig najaarszonnetje sijpelden de thuissspelers zachtjes de kleedkamers binnen. Het prachtige feestje van gisteren zat duidelijk nog in de kleren, doch zat er naast pils ook nog wat “grinta” in de benen. Na de blamage van vorige week hadden de spelers het een en ander goed te maken. Niet alleen voor de supporters, maar vooral voor zichzelf en een gedesillusioneerde voorzitter, die tegen enkele geruchten ingaand, geen enkele uitspraak deed omtrent het verderzetten van zijn ambt. Maar kom, de wedstrijd nu!

  Eddy had voor een lichtjes gewijzigde opstelling gekozen: Bram werd verschoven naar de laatste man, Koen kon achter de spitsen plaatsnemen en Andy bezette naast Erik de plaats van verdedigende middenvelder. Daardoor kon Karel op de rechtse flank aan treden met als steun in de rug zijn broer, Hendrik, die een beresterke partij zou spelen.

  Beide ploegen probeerden vanuit een solide organisatie te voetballen. Resultaat was een partij die veel op en neer ging zonder al te veel uitgesproken kansen. De thuisploeg leek (al dan niet vanuit een subjectieve ooghoek) het spel meer onder controle te hebben. Verdedigend was de geel zwarte vesting in de eerste helft oninneembaar. Erik en Andy gaven weinig ruimte prijs op het midden, ook Luc op links en Karel op rechts dekten op de juiste momenten hun flanken af, Joris en Hendrik wonnen keer op keer het duel met hun tegenstander en Bram kon vanuit zijn zetel zorgeloos toekijken dat het zaakje gesmeerd liep. Zelfs toen Bob een vrije trap van de tegenstander onbezorgd tegen de netten liet vliegen, bleek dit eerder een vlaag van alertheid dan van vertwijfeling. De ervaren doelman had als zeldzame protagonist de opgestoken arm van de scheidsrechter opgemerkt. Zoals gezegd bleef de thuisploeg baas over het middenveld, maar naast enkele kleine kansjes was er voor de neutrale supporter weinig om zich aan op te warmen. Het was dan ook wachten tot Bram zijn broer kon bedienen na een vrije trap. Pieter verschalkte de bezoekende doelman en de 1-0 stond op het bord. Ook na het doelpunt was de beste kans nog voor de Volksunie. Na een tumultueuze fase kwam Roel millimeters te kort om de bal onder de doelman te prikken. Ondertussen begon de frustratie bij de bezoekrs hier en daar de kop op te steken. Eerst kakken op de tegenstander, dan op de scheids om dan daarna gezellig elkaar af te kankeren! Het sein  voor Erik om een extra facet van het liefhebbersvoetbal boven te halen: psychologische oorlogsvoering! Na een kwartiertje in de tweede helft leverde dit een rode kaart op voor “de Lorre”, die enigszins misnoegd van het terrein druipte! Ondertussen had de thuisploeg reeds enkele kansjes vakkundig de nek om gewrongen en waren de bezoekers toch begonnen aan iets wat op een tegenoffensief leek. Resultaat was een bal vanuit de tweede lijn die op de kruising uiteenspatte en een kopbal, die na een verre inworp een metertje naast ging. De thuisploeg, die het opkomende geweld voelde aanzwellen kon er toch nog enkele keren goed uitkomen. Roel besluitte op het smoelwerk van de doelman en Koen rondde een prachtige actie af met een bal op de lat. Ook de Volksunie kwam met een mannetje minder toen Pieter, die een zeer verdienstelijke wedstrijd speelde, om onbegrijpelijke reden van het plein werd gestuurd. Erik vroeg zich op dat moment af of het niet beter was om er nog een goaltje bij te prikken en voilà, nog geen minuut later werd een bal vanop links verstuurd, Andy, die even achteruit moest wijken kon met een ultieme detente de bal terug naar de eerste paal brengen, alwaar Roel op een diefje de 2-0 kon binnen prikken! Naast een immense hoop zaagwerk, waar de zieke Michel wel raad mee zou weten, konden de bezoekers niets meer klaar krijgen en kon de thuisploeg verdiend de drie punten thuis houden.

  De volgende weken vragen we aan de spelers om talrijk aanwezig te zijn op de training, want de volgende twee weken zal er op zondag niet gespeeld worden. M.a.w. binnen drie weken afspaak in de Meesterstraat tegen de Globeshotters. Bob, alweer een kans om af te rekenen met het zwarte beest!

  Tot dan!

 • Vk Volksunie - Woodstock (2-0)

  1

  (1) BOSBOSPARK FC17:7 10 16 
  2(2) VOLVOLKSUNIE VK23:9 14 15 
  3(3) KONKONINCKSHOF 2 FC16:10 14 
  4(6) VELVELLE 2 VK19:13 11 
  5(7) BONBONDGALM-BOS 219:20 -1 11 
  6(4) WOOWOODSTOCK '66 VK22:25 -3 10 
  7(5) CADCADO FC22:18 
  8(10) TVL'T VLIETJE VK12:14 -2 
  9(9) HARHARLEM GLOBESHOTTERS11:16 -5 
  10(8) BELBELGIUMSPOR9:17 -8 
  11(11) OUDOUD GEEL FC9:15 -6 
  12(12) KOMKOMMERSANTEN FC8:23 -15 

  FOTO'S (klikken om te vergroten)

   

   

  100_3193

   

   

   

   

  100_3194

   

   

   

   

  100_3197