• Belgiumspor - Vk Volksunie ( 4-1)

  Belgiumspor – Vk Volksunie

   

   

  Zoals gewoonlijk bezoemde de uitwedstrijd tegen de zuiderlingen een gezonde argwaan. Dat ze de laatste plaats in de competitie innamen en tevens een zomerse afstraffing hadden gekregen , was voor de Volksunie geen reden om het makkelijk op te nemen. Na het eerste fluitsignaal zetten het geel zwarte legioen dadelijk druk op de bal. En deze aanpak had reeds snel resultaat: een bal vanop rechts kwam reeds na enkele minuten voor de voeten van Pieter, die acrobatisch op doel besloot. Het bleef echter 0-0. Even later was er weer geharrewar voor het doel van de thuisploeg, maar Pieter kon vanuit een zeer hachelijke positie de bal nauwelijks beroeren. Met een paar passen en een serieuze rush van de rechtsachter, stond de thuisploeg in geen tijd voor Bob zijn doel. Deze werd koud gepasseerd en de 1-0 stond op het bord. Volksunie dat op dat moment al enige tijd net te kort kwam, kon nauwelijks een antwoord vinden. Simpele controles en eenvoudige passen kwamen er geheel niet uit, veel fouten en weinig creativiteit zorgden ervoor dat de bezoekende ploeg enkel op stilliggende fases kon dreigen. Maar ook voor doel kwamen we net dat tikkeltje te kort. Na een corner voor de VK brak de thuisploeg alweer sterk uit. De rechtsback kon zeer gemakkelijk op rukken na slap weerwerk van Bram op het middenveld, een beoordelingsfoutje van Pieter aan de baklijn en een aarzeling van Bob bij het uitkomen: 2-0 na een goed half uur. Tweede kans voor de thuisploeg, tweede doelpunt! Ondertussen stapelde de Volksunie de foute controles en passes op. Het enige gevaar kwam van Hendrik die een bal voorlangs schoof, net niet een bal van z’n broer in het doel kon krijgen en tot slot, aan het eind van de eerste wedstrijdhelft, een open kopkans onbenut liet. Belgiumspor won de meeste duels in het centrum en konden, in tegenstelling tot ons, de bal wel makkelijk in de ploeg houden, doelkansen leverde dit wel niet echt op!

  Tijdens de rust wees Eddy zijn troepen op de talrijke tekortkomingen en motiveerde zijn team om in de tweede helft alles te geven.

  De vraag van Eddy om de bal rond te laten gaan, was bij zijn ploeg niet in dovemans oren gevallen. Zowaar begon de Volksunie enige druk te leggen. Dit resulteerde in enkele halve kansjes, maar toen de bezoekers op een messcherpe counter liepen, stond de 0-3 op het bord. Met veel inzet, maar weinig overleg gingen de bezoekers op zoek naar een doelpunt. Verschillende ballen werden in de baklijn gedropt, maar enkel na slap verdedigend werk kon Roel de bal over de lijn krijgen. 3-1! Met de moed der wanhoop ging de volksunie in de aanval. Een kopbal van Erik ging een tiental centimeters over, Bram kwam dan weer enkele cetimeters tekort om een gemeten voorzet van Wouter V.W. in het doel te verlengen. Tot overmaat van ramp scoorde de thuisploeg na een zeldzame kans de beslissende 4-1!

  Een ontgoochelend resultaat na een bedroevende prestatie zorgde voor onrust bij “het bestuur” dat de beschamende nederlaag nogal persoonlijk opnam. Zowel de spelers als de trainer werden aangepakt! Via deze weg melden de spelers zich te kunnen schikken naar de tactische beweegredenen van hun coach. Volgende week een feestje met een norse voorzitter en dan volgt de derby tegen Woodstock. Een ideale tegenstander om het een en ander recht te zetten! Tot dan.

 •  

  SK Belsele – VK Volksunie : 1-8

   

  Het was de taak van de sportieve bevelhebber van Volksunie om zijn troepen op te laden voor deze tweede bekerwedstrijd. Vorige keer misten zijn spelers motivatie, werklust en vooral effeciëntie. Maar met een nederlaag in de benen, de ramp van vorige bekerwedstijd in het achterhoofd en een potentiële straftraining in het verschiet, was het VK Volksunie dat gretig startte. Een doorbraak op de rechterkant, de voorzet over de verdedigende hoofden en een kruislings geschoten bal van Luc zorgden na een drietal minuten voor een vroege voorsprong. De trend was gezet en dankzij een hoge pressing belette het geel zwarte middenveld elke opbouwende actie. Op het kwartier kopte een verdediger van Belsele een scherp aangesneden voorzet van alweer de rechterkant in eigen doel: 0-2! Daarna kreeg Luc nog enkele pogingen om zwaar uit te halen, doch deze strandden telkens naast het doel. Ook Wouter, die op zijn rechterflank nadrukkelijk aanwezig was, zag een poging op de keeper uiteen spatten. De beste kans kreeg Bram nog aangereikt door Roel, maar ook hij miste! Net voor het half uur was het echter wel raak: een voorzet vanop links deze keer, kwam voor de voeten van Wouter, die ongenadig de 0-3 cijfer op het bord knalde!

  Slechts 5 minuten later sloeg het noodlot voor de Volksunie toe. Een schot uit de tweede lijn net onder de lat verplichtte Gunther ertoe om de bal even te lossen net voor de doellijn. Een kattensprong van de doelman en een kamikaze-actie van een thuisspeler leverden ons niet alleen een tegendoelpunt op, maar ook een ferme botsing tussen beide spelers: een dubbele schouderbreuk en het vooruitzicht op een maandenlange revalidatie bleken enkele uren later het resultaat van het spijtige accident. Het zoveelste blessureleed voor VK Volksunie! Onze derde doelman, Andy, nam “gewillig” plaats onder de lat en even later rondde Roel een knappe actie rustig af. “Zie je wel dat ik het kan” leek van z’n gezicht af te lezen! 1-4 ruststand, boeken toe!

  Eddy verschoof zijn elftal, bracht drie nieuwe spelers in en benadrukte dat het eigenlijk niet goed genoeg was geweest. Te snel die diepe bal willen spelen, te weinig de flanken gebruikt, slordig voetballen, te veel de oude tactiek toepassen: poefen en knotsen en te weinig uitvoetballen vanuit de verdedigende linies! Amai, we zullen nog eens 1-4 voorstaan bij de rust! Maar kom, een voetbalkenner weet dat de ervaren oefenmeester het bij het rechte eind had en zo kwam het dat de geel zwarten nog snediger dan voorheen aan de tweede helft begonnen. Een hoge druk en bij momenten mooi uittikken van de tegenstander (vooral onder impuls van Koen), zorgden ervoor dat we constant in balbezit waren en geregeld voor het doel doken van onze tegenstander. We kregen wel wat kansjes hier en daar, doch een vijfde treffer bleef uit. Zelfs toen Roel foutief gestopt werd in de grote carré en een logische strafschop volgde, bleef de stand na een waanzinnig slecht getrapte penalty ongewijzigd. (Wie er niet bij was: zie penalty Bram enkele weken geleden, maar iets sneller en harder getrapt)

  Tien minuten later was het wel prijs. Na een verdedigende blunder kon Pieter makkelijk de bal voorbij de doelman krijgen 1-5. Ondertussen stond Andy en z’n achterlijn bijna te knarsetanden van de buitende kou. Geen enkele kans zou de thuisploeg nog krijgen, zelfs een duel met de geel zwarte achterhoede zou schaars blijken te zijn.

  In de 78ste minuut kopte Bram na een voorzet van z’n broer Pieter de bal in het kruis en in de 79ste minuut kopte Pieter zelf de 1-7 tegen de netten. Enkele minuten later zorgde Koen voor de definitieve eindstand na een knappe solo: 1-8! Nog twee maal winnen en we overwinteren in de beker! Volgende week op Belgium Sport: tot dan!

   

  Langs deze weg willen we Gunther onze welgemeende steun betuigen en blijft hij altijd welkom voor de culinaire hoogstandjes op donderdagavond! Veel sterkte vanwege spelers, bestuur en supporters!

   

  PS: VK Vlksnie zkt (m/v) om op dondagavnd diverse snacks klaar te maken. Basiskennis horeca is bijna niet te missen! Sollicitatie: donderdag in de kantine vanaf 22u.

 • Klassement

  AFD. 1

  1

  VK Volksunie

  5

  4

  1

  0

  20

  5

  12

   

  2

  FC Bospark

  5

  3

  1

  1

  13

  7

  10

   

  3

  FC Koninckshof

  5

  2

  1

  2

  12

  10

  8

   

   

  VK Velle

  5

  2

  1

  2

  12

  12

  8

   

   

  Bondgalm-Bos

  5

  2

  1

  2

  10

  11

  8

   

  6

  VK Woodstock '66

  5

  2

  2

  1

  15

  19

  7

   

  7

  Cado

  5

  2

  3

  0

  18

  14

  6

   

  8

  Harlemglobeshotters

  5

  1

  1

  3

  9

  9

  6

   

  9

  FC Oud Geel

  5

  1

  2

  2

  7

  10

  5

   

  10

  FC Kommersanten

  5

  1

  3

  1

  8

  16

  4

   

  11

  Belgiumspor

  5

  0

  2

  3

  5

  9

  3

   

   

  VK 't Vlietje

  5

  0

  2

  3

  6

  13

  3

 • sfeerbeelden

  Enkele sfeerbeelden van de match tegen Bospark ! ( KLIKKEN OP FOTO'S OM TE VERGROTEN )

   

  100_3178 

   

   

   

   

   

  100_3184

   

   

   

   

   

   

  100_3188

   

   

   

   

   

   

  100_3190

   

   

   

   

   

  Met dank aan Stephanie , de vriendin van Roel !

 • vkvolksunie-bospark

  VK Volksunie – Bospark

   

  Na de bikkelpartij tegen het Vlietje zou VK Volksunie het vandaag zonder sluitstuk Bob, Brabants werkpaard Kris en sluipschutter Hans moeten redden. Het trio moet op doktersadvies enkele weken aan de kant post vatten. Geen nood, de kern is ruim en het is niet de eerste keer dat Eddy deze fragiele spelers moet missen.

  Getraind werd er deze week eveneens. Vooral de bal tussen de linies spelen en een efficiëntere aanpak voor het doel stonden centraal. Ook fysiek gezien mocht deze oefensessie er zijn zodat Karel zijn pizza’s welkom waren. Bij deze nogmaals bedankt!

   

  De wedstrijd zelf. Dat de spelers van Bospark geen pannenkoeken zijn, wisten we al enige tijd. Hun tweede plaats in de stand en de onlangs gespeelde oefenpartij waren voor de Volksunie een reden om alert te zijn. De start van de wedstrijd werd dan ook stevig in handen genomen door de geel zwarten. Een paar kleine dreigingen was dan ook een logisch gevolg. Meer en meer drukte de Volksunie en 2 tot 3 maal kwam Bospark goed weg na enkele discutabele fases in het strafschopgebied.

  Na het openingskwartier kwam Bospark meer en meer in het spel, ze begonnen meer duels te winnen en de slag om het middenveld te overheersen. Doch een stevige organisatie en een uitstekende Gunther verhinderden het tegendoelpunt. De thuisdoelman neutraliseerde een schot van de tegenpartij moet een ultieme reflex en ook de beide pogingen van Michel om de bal weg te keilen, ranselde de ex-wielerkampioen gezwind uit zijn doel. Het gevaar van de Volksunie ontstond meermaals aan de rechterkant, waar Andy de bal enkele keren voor doel kon krullen. Tegen 1 van deze ballen kon Pieter zijn hoofd plaatsen, maar de bal ging voorlangs. Ruststand 0-0!

   

  De pauze had de Volksunie duidelijk goed gedaan. Meteen namen zij de match in handen en na een doorsteekpasje kwam Roel alleen voor het doel, maar besloot op de doelman. Enkel minuutjes later kwam Roel alweer oog in oog te staan met de bezoekende doelman. De spits, die vorige week zo’n furore maakte, wou z’n kunstje van vorige week nog eens overdoen, maar verslikte zich in de bal toen hij de keeper wou omspelen. De bal afleggen ware waarschijnlijk een betere optie geweest. Weg kans om op een voorsprong te komen. Aan de overkant was het echter wel prijs: na een laag getrapte vrije trap net buiten de baklijn rolde de bal net naast de paal binnen. 0-1!

  Na het tegendoelpunt konden we nog enkele keren dreigen en toen een bosparkspeler na een drieste tackle langs achter met rood werd bestraft, kwam het geloof in een punt weer op zetten. Koen miste nog een kans na wat geharrewar en een voorzetschot van Karel ging maar nipt naast. Toch was het alweer Bospark dat kon profiteren van een verdedigend foutje: 0-2!

   

  In de slotfase kon Andy nog milderen met een kopbal tot 1-2, Maar het kalf was toen al verdronken. Jammer, want deze week verloor Woodstock hun partij en kwam de Velle niet verder dan een gelijkspel. Bospark komt nu wel op twee punten, maar als het een troost mag zijn: Bospark zal naar het einde van het seizoen vele spelers moeten missen met een maagzweer te wijten aan het eeuwig durende gekanker over van alles en nog wat.

  Volgende week herpakken gasten!!!    

 •  

  Volgende week thuis tegen Bospark ! Allen op post voor deze mooie affiche !

   

         

    1

  Volksunie

  4

  4

  0

  0

  19

  3 12

   

  2

  FC Bospark

  4

  2

  1

  1

  11

  6

  7

   

   

  VK Velle

  4

  2

  1

  1

  10

  10

  7

   

   

  VK Woodstock '66

  4

  2

  1

  1

  11

  12

  7

   

  5

  Harlemglobeshotters

  4

  1

  1

  2

  9

  9

  5

   

   

  FC Koninckshof

  4

  1

  1

  2

  5

  6

  5

   

   

  Bondgalm-Bos

  4

  1

  1

  2

  9

  11

  5

   

  8

  FC Oud Geel

  4

  1

  2

  1

  7

  10

  4

   

   

  FC Kommersanten

  4

  1

  2

  1

  6

  11

  4

   

  10

  Cado

  4

  1

  3

  0

  13

  12

  3

   

   

  Belgiumspor

  4

  0

  1

  3

  5

  8

  3

   

  12

  VK 't Vlietje

  4

  0

  2

  2

  4

  11

  2

 • 't Vlietje - Vk Volksunie

  Speler in de kijker :

  100_3124

  Roel maakte 4 van de 7 doelpunten tegen 't Vlietje .

 • 't vlietje - Vk Volksunie

  Het beloofde andermaal een zware dobber te worden tegen het Vlietje. Niet alleen staan deze onverlaten gekend voor hun messcherpe tackles, harde duels en een stevig power-play, zij kunnen ook altijd een tikkeltje meer wanneer de fiere leider op bezoek komt. Vraag maar aan Woodstock en Oud Geel.

  Doch het vertrouwen bij de Volksunie stond na een knappe 4-0 zege tegen de Commercanten op punt. Na de wilde speculaties omtrent de ploegopstelling bleek door de afwezigheid van Koen (ziekjes) en het vergeten van het paspoort (Karel) het tactisch plaatje iet wat makkelijker uit te tekenen.

  De wedstrijd zelf konden we reeds vlug onder controle houden, zeker toen we na een gelukje op voorsprong kwamen. Een vrij trap van Bram verdween na een (on)gelukkige deviatie van het Vlietje in de netten 0-1. Wat volgde was het ondertussen legendarische creëren en missen van ettelijke kansen. Nog erger dan het missen van open kansen was het uitvallen van Kris, die zijn reeds fel geteisterde knie alweer blesseerde. Enigszins onder de indruk van het gebeurde en door het aanpassen aan de tactische wijzigingen kwam het Vlietje opzetten. Doch door een alweer puike prestatie van het verdedigend trio Pieter, Joris en Michel en met daarvoor de nimmer aflatende Erik B. bleef het resultaat beperkt tot 1 kopbal en enkele halve kansjes. Even later moest Bob zich toch nog even reppen, maar andermaal hield hij zijn netten schoon.

  Toen kwam Volksunie weer opzetten met als hoogtepunt een magistrale vrije trap van Andy, die zo mogelijk nog spectaculairder uit de verste winkelhaak werd geranseld. De “reserve” keeper kon de eerste helft de schade voor het Vlietje beperken.

  Tijdens de rust kreeg de Volksunie een donderpreek van hun selectieheer. Looplijnen… niet gezien, snelle balwisselingen… niet gezien, kortom de training van donderdag was nog niet echt tot uiting gekomen. (Hoewel het breydelspek en de camembert nog wel in de benen zat.)

   

  De tweede helft dan.

  Hans, die te veel last ondervond van de aanhoudende tackles, werd gewisseld zodat Wouter het team kon versterken op de rechtse flank. Zodoende kon Roel samen met Pieter in de spits plaatsnemen. Al vlug bleek dat Roel een begenadigde dag had. Na een splijtende “pré-assist” van Joris kwam de bal bij Luc, die op zijn beurt Roel voor de keeper zette en wat Pieter in de eerste helft niet lukte, deed Roel met sprekend gemak: rustig blijven, keeper om spelen en kalm de bal in de netten leggen: 0-2! Maar met het Vlietje heb je niet gauw gedaan, en dat bleek reeds enkele minuten later. Door iets te laks uit te voetballen en te weinig druk te zetten kwam de tegenstander alleen voor Bob die kansloos was. Daarna een vervaarlijke schuiver voorlangs. Meteen het sein voor geel-zwart om alle registers open te trekken: de kansen volgden elkaar nu snel op. En op een voorzet van alweer die dekselse Roel, kreeg Pieter op geheel onorthodoxe wijze de bal over de lijn. Kwatongen beweerden dat de spitsneus er iets mee te maken zou hebben: 1-3! Dit leek de dooddoener voor het Vlietje, dat elke poging tot aanval prachtig gepareerd zag door een perfect georganiseerde verdediging. Bram miste nog een waanzinnig slecht getrapte penalty, maar dat kon Roel niet deren om even later de 1-4 en 1-5 binnen te prikken. Het Vlietje moest de kelk tot de bodem ledigen, want toen Wouter R., als verdedigende middenvelder nota bene, de troepen kwam versterken, haalde hij alweer verschroeiend uit: 1-6. Net voor affluiten legde Roel met zijn vierde doelpunt de eindstand vast: een prachtige lob en 1-7.

   

  Toen de mannen van de VK na de wedstrijd te horen kregen dat Bospark had verloren, kwamen de gezangen volledig los. Het is nu zaak de gehavende ledematen te verzorgen want volgende week zal het opnieuw “koekenbak” zijn. De topper tegen Bospark zal hard, maar mooi worden.

  Tot dan!

  Met een bedankje aan Bram voor het verslag